García baalt: "Verdedigend moeten we agressiever zijn"

De slotfase van de wedstrijd tussen FC Twente en RKC Waalwijk was een achtbaan van emoties. In de 89ste minuut stond de thuisploeg nog met 1-2 achter, vier minuten later stond het plots 3-2 voor en leek een overwinning aanstaande. Slechts één minuut later hing de 3-3, wat tevens de eindstand was, alweer in de touwen.

FC Twente-trainer Gonzalo García erkent dat de slotfase knotsgek was. ""Uiteindelijk moeten we blij zijn met een punt", aldus de oefenmeester, die daarmee doelt op de grote kans die RKC'er Hans Mulder na de 3-3 nog kreeg.

De thuisploeg begon gezapig aan de wedstrijd en keek bij de rust ook tegen een 0-1 achterstand aan. Na rust herstelde FC Twente zich. "Over de tweede helft ben ik ook heel tevreden. Toen speelden zoals we het graag willen", vervolgt García tegenover Leon ten Voorde van De Twentsche Courant Tubantia. "We hadden controle, waren agressief en kregen ook kansen."

FC Twente had door de late 3-2 van Rafik Zekhnini de overwinning over de streep kunnen trekken, ware het niet dat Peet Bijen bij de gelijkmaker te halfslachtig het duel in ging. "Sommige dingen gebeuren soms, en we stonden ook goed, maar in het verdedigen moeten we een stuk agressiever zijn", beseft Garcia, die gemengde gevoelens heeft overgehouden aan het duel.