Connect with us

Eerste elftal

Garcia en Boschker geven supporters uitleg over de situatie omtrent Brama

Published

on

gonzalo-garcia-psv-fc-twente-2019-2020

Dinsdagavond werd de spelersbus opgewacht door een delegatie ontevreden FC Twente supporters. Een deel van het mocht mee naar binnen om het gesprek aan te gaan. Er is onvrede over het spel, maar ook de manier hoe er wordt omgegaan met Wout Brama. Inmiddels gaat er een geluidsfragment rond waarin Garcia en Boschker uitleg geven waarom Wout niet meer bij de selectie zit.

Boschker bijt het spits af en laat weten dat Brama op zes wil spelen, maar dat hij hier met de huidige speelwijze niet past. Vervolgens vertelt hij dat Brama zorgt voor wrijving in de ploeg omdat hij denkt dat hij de man is. "Als jullie elke keer zo zingen, dan gaat hij dat nog meer geloven. Hij vindt dat hij moet spelen en dan is Wout heel cynisch."

Als de trainers gebrekkige communicatie wordt verweten doet Garcia zijn zegje. "Wout heeft heel veel macht. Hij heeft jullie achter zich staan. Dus hij gebruikt zijn macht. Hij is goede vrienden met de pers en vertelt alles richting de pers. Hij praat slecht over andere spelers en hij heeft vanaf dag één geprobeerd zijn mening bij mij door te drukken. Het verhaal is lang. Elke keer weer als hij niet speelt op de positie waar hij wil spelen."

Naast Sander Boschker en Gonzalo Garcia waren ook de twee andere assistent-trainers Peter Niemeyer en Dennis van der Rhee aanwezig tijdens het gesprek met de supporters.

17 Comments

17 Comments

 1. René

  12 februari 2020 at 19:23

  Hallo iedereen ,de begroting van Emmen is 8,2 miljoen , die van onze
  Fct ruim 23 miljoen !! Waar is het in vredesnaam toch zo mis gegaan
  We kunnen beter van shirtje wisselen en vragen of iedereen van Emmen in de Grolsch veste wil spelen , wat onze jongens inclusief technische staf laten zien is onvoorstelbaar , riep bij mij herringeten op aan de wedstrijd tegen Go ahead ! Maar geachte directeur en commissarissen het wordt tijd dat jullie ene Fred Rutten ophalen om onze Fct te redden , heel snel doorpakken nu !

 2. vosje3

  12 februari 2020 at 12:36

  Brama is een leider, man met heel veel ervaring. die de ploeg kan sturen, waar het nodig is. Die leiderschap heeft Garcia schijnbaar niet en de spelers rommelen maar wat aan op het veld. Het spel is nu helemaal niets en de degradatie met deze onervaren trainer is niet meer te voorkomen.
  Volgend jaar opnieuw in de keukenkastjes competitie en weer terug bij af, maar misschien nog beter de hele club opdoeken en kappen hier nog langer gemeente geld in stoppen Het rommelt al jaren aan alle kanten. Bestuur, trainers ,spelers alles loopt langs elkaar heen en niemand maar dan ook niemand is in staat deze club op het goede spoor te zetten. Geduld is op bij de supporters die al jaren hun energie in deze club hebben gestopt,maar dat interesseert deze onervaren trainer geen bal, als hij deze club naar de knoppen helpt.pak je koffers net als de trainers van Feyenoord en Vitesse , waar het nu wel goed gaat. Misschien iets voor Rutte om deze club te redden ???

  • John

   12 februari 2020 at 15:43

   Brama heeft Dan ook gelijk. Hij is aanvoerder (was) en daar zit nu net het probleem comunicati . Hij ziet dat de club kapot gaat . En zegt en probeert dat duidelijk te máken. Maar dat interesseert en begrijpt carcia niet. Want ze spreken bij Twente geen Nederlands meer.alleen Spaans en Engels

 3. De Steem

  12 februari 2020 at 12:24

  Karaktermoord,ipv de handen ineen te slaan, gaan we nu de zondebok aanwijzen! Waar is de zelfreflectie en wordt kritisch zijn uitgelegd als ondermijning? Dit is het gevolg van de totale onervarenheid van deze staf. En wie is daarvoor nu de eindverantwoordelijke? Ik zou graag Ted van Leeuwen horen uitleggen, waarom het allemaal nu zo fout gaat. Hij wast vermoedelijk zijn handen weer in onschuld. Jammer,altijd nog onrust bij onze mooie club en ook dit jaar weer het lachertje van de eredivisie!

 4. RaceFace25

  12 februari 2020 at 10:51

  Als supporters zullen we nooit het hele verhaal horen. Daarbij, een verhaal heeft nou eenmaal twee kanten. Wie weet is Brama wel echt een vervelende man in en om het veld.
  Het neemt niet weg dat het spel van gisteren echt niet om aan te gluren is geweest. Ik begrijp nog steeds de keuze voor de begin opstelling niet.

 5. Freddy

  12 februari 2020 at 10:51

  Dat wordt een heet avondje zaterdag en de laatste wedstrijd van Garcia. ME zal wel klaar staan. Boschker ook meteen eruit schoppen Meeloper.

  • Norbert scholten

   12 februari 2020 at 12:43

   Boschker goede keeper maar geen figuur die iets te zeggen heeft meeloper net als de rest de beuk erin en minder geknuffel

 6. De Fles

  12 februari 2020 at 10:38

  Heb net het interview gehoord op rtv oost.
  Krijg er koude rillengen van wat er allemaal gezegt wordt.
  Komt er gewoon op neer dat ze niet willen luisteren naar de suporters.
  Sander onze clup incoon wat laat jij brama stikken zeg en dat ja nog steeds gelooft in garcia.
  Hoop op 90 min zaterdag geschreeuw op de tribune van de suporters met schaam je kapot schaam je kapot.

 7. Joke

  12 februari 2020 at 10:25

  Kan het niet zo zijn dat brama gelijk heeft door kritisch te zijn ik dacht reden genoeg en dit verhaal zegt meer over García dan over Brama

  • Yvon

   12 februari 2020 at 10:54

   Inderdaad!

  • Yvon

   12 februari 2020 at 11:45

   Garcia kan van Brama nog wat leren, hij wist als aanvoerder na de wedstrijd altijd perfect de wedstrijd goed, kort en kritisch te analyseren. Wout is intelligent, eerlijk en heeft het juiste inzicht en voetbal mentaliteit. Die mentaliteit is bij verschillende spelers niet altijd aanwezig waar veel toeschouwers en ook Brama ( als aanvoerder heel normaal) wat van heeft gezegd. Helaas Ondermijnen deze kritische noten het trainerschap van Garcia. Ik denk dat Wout DAAROM letterlijk en figuurlijk aan de kant is gezet.
   ( niet op welk nr hij moet spelen)

   Garcia daarentegen kan, essentieel voor een goede trainer, niet voldoende kritisch zijn naar de ploeg en zichzelf, de wedstrijd daardoor ook niet objectief analyseren waardoor er ook niets wordt geleerd met deze resultaten tot gevolg. Het is allemaal vaak veel te lief, rustig en soft, dat zie je ook op het veld terug..

  • Yvon

   12 februari 2020 at 11:51

   Garcia kan van Brama nog wat leren, hij wist als aanvoerder na de wedstrijd altijd perfect de wedstrijd goed, kort en kritisch te analyseren. Wout is intelligent, eerlijk en heeft het juiste inzicht en voetbal mentaliteit. Die mentaliteit is bij verschillende spelers niet altijd aanwezig waar veel toeschouwers en ook Brama ( als aanvoerder heel normaal) wat van heeft gezegd. Helaas Ondermijnen deze kritische noten het trainerschap van Garcia. Ik denk dat Wout DAAROM letterlijk en figuurlijk aan de kant is gezet.
   ( niet op welk nr hij moet spelen)

   Garcia daarentegen kan, essentieel voor een goede trainer, niet voldoende kritisch zijn naar de ploeg en zichzelf, de wedstrijd daardoor ook niet objectief analyseren waardoor er ook niets wordt geleerd met deze resultaten tot gevolg. Het is allemaal vaak veel te lief, rustig en soft, dat zie je ook op het veld terug..

   Jammer van deze (Machts) tweestrijd en alle krachten niet op een positieve manier worden samengebundeld helemaal in deze moeilijke tijd!

 8. Harry Twente Fan

  12 februari 2020 at 10:17

  onvoorstelbaar dat Boscker een voormalig teamgenoot zo af brandt. Wat een held, ik bedoel verrader.FCT dpeekt als weken als een krant, het team heeft geen zelfvertrouwen, geen enkele speler is in vorm, de opstelling is onlogisch, een taktisch plan ontbreekt, kortom dikke ellende. Garcia mag zich dit aan trekken. Het wordt tijd dat Glanerbrug bij springt.
  Wie vanuit het management en bestuur laen dit allemaal straffeloos gebeuren, Van Leeuwen hoor of zie je niet. Toch doodzonde dat een club met elke 2 weken 27000 toeschouwers zich zo te gronde richt !!

  • Yvon

   12 februari 2020 at 10:55

   Je hebt helemaal gelijk!

 9. Marco

  12 februari 2020 at 10:00

  Wat een ongelooflijk goedkoop verhaal, een speler slachtofferen om je eigen onkunde te maskeren. Met deze groep moet het meer dan mogelijk zijn een redelijke middenmoter te zijn, echter laat deze man op dit moment zelfs een rookworst aanbranden.

 10. J. Kuipers

  12 februari 2020 at 09:58

  Dat Wout in de ogen van de staf een stoorzender is neemt niet weg dat het vertoonde spel ver onder de maat is, dat er met idiote opstellingen wordt gespeeld en dat geen enkele speler dit jaar beter is geworden. Deze zaken liggen toch duidelijk bij de trainer!

 11. Annemarie Garritsen

  12 februari 2020 at 09:47

  Jammer dat het zo moet gaan. Ik vind dat als brama meespeelt er veel meer rust in de ploeg is en we tot betere resultaten komen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertisement

Laatste Nieuws

johan-derksen-tafelheer-veronica-inside-mei-2020 johan-derksen-tafelheer-veronica-inside-mei-2020
FC Twente Nieuws46 minuten ago

Derksen en Van der Gijp halen uit naar Streuer: “Laag en asociaal”

Na lang onderhandelen zijn FC Twente en PSV tot een akkoord gekomen over de transfersom van Joël Drommel. De onderhandelingen...

joel-drommel-willem-ii-fc-twente-2020-2021 joel-drommel-willem-ii-fc-twente-2020-2021
FC Twente Nieuws14 uur ago

Het dreigde fout te gaan: “Vader Drommel sloeg vorige week met de vuist op tafel”

Een paar weken geleden bereikte Drommel een persoonlijk akkoord met PSV. Terwijl Drommel relatief snel een overeenkomst sloot met PSV...

gijs-smal-linksback-fc-twente-2020-2021-grolsch-veste gijs-smal-linksback-fc-twente-2020-2021-grolsch-veste
Eerste elftal18 uur ago

Komt FC Twente er nog bovenop? “Het vertrouwen is echt weggeëbd”

FC Twente verloor zaterdagavond de Overijsselse derby van PEC Zwolle. Hoewel de Tukkers veel de bal hadden, werden er weinig...

danilo-pereira-da-silva-fc-twente-vvv-2020-2021-veste danilo-pereira-da-silva-fc-twente-vvv-2020-2021-veste
Eerste elftal18 uur ago

Is de kritiek op Danilo onterecht? “Te makkelijk om alleen naar Danilo te wijzen”

FC Twente verloor zaterdagavond zonder te scoren van PEC Zwolle. Hoewel de Tukkers de hele wedstrijd beter waren, konden zij...

rene-roord-fc-twente-vrouwen-technisch-directeur rene-roord-fc-twente-vrouwen-technisch-directeur
FC Twente Nieuws19 uur ago

René Roord langer manager vrouwenvoetbal bij FC Twente

René Roord heeft zijn contract verlengd als manager vrouwenvoetbal bij FC Twente. Roord vervult vanaf 2016 de functie van manager...

joel-drommel-wijzend-fc-twente-2020-2021 joel-drommel-wijzend-fc-twente-2020-2021
Eerste elftal19 uur ago

Drommel maakt eigen overstap mede mogelijk: “Dat is een compliment waard”

Nadat Drommel weken geleden een persoonlijk akkoord bereikte met PSV leek een akkoord tussen FC Twente en PSV een kwestie...

joel-drommel-fc-twente-groen-shirt-2020-2021 joel-drommel-fc-twente-groen-shirt-2020-2021
Eerste elftal1 dag ago

Is de transfersituatie van Drommel de reden voor zijn mindere prestaties?

FC Twente verloor zaterdagavond van PEC Zwolle. De Tukkers hadden meer balbezit en loste daarnaast ook meer schoten. Aan doeltreffendheid...

joel-drommel-willem-ii-fc-twente-2020-2021 joel-drommel-willem-ii-fc-twente-2020-2021
BREAKING1 dag ago

Drommel wordt vandaag medisch gekeurd door PSV

Er lijkt een einde te komen aan de transfersoap omtrent Joël Drommel. FC Twente en PSV hebben volgens het Eindhovens...

danilo-twente-heerenveen-teleurgesteld-2020-2021 danilo-twente-heerenveen-teleurgesteld-2020-2021
Eerste elftal1 dag ago

De cijfers: Wederom meerdere onvoldoendes aan Twentse kant

Zaterdagavond heeft FC Twente de negatieve reeks waarin de club zich al een tijdje bevindt niet kunnen doorbreken. In de...

joel-drommel-fc-twente-strak-kijkend joel-drommel-fc-twente-strak-kijkend
Eerste elftal2 dagen ago

‘FC Twente verlaagt vraagprijs Drommel, akkoord met PSV nadert’

FC Twente en PSV lijken nu dan toch eindelijk akkoord over een transfer van Joël Drommel. Na de onderhandelingen die...

Advertisement