Volg ons op Social Media

Eerste elftal

García teleurgesteld: “Het was geen goede avond voor ons”

Gepubliceerd

op

gonzalo-garcia-teleurgesteld-fc-emmen-fc-twente-2019-2020
Foto: Pro Shots

FC Twente leed woensdagavond een pijnlijke 2-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Trainer Gonzalo García zag dat zijn ploeg pas laat in de wedstrijd kwam.

"Het was geen goede avond voor ons", vertelt García na afloop in gesprek met FOX Sports. "Sowieso het eerste uur van de wedstrijd. In het laatste halfuur kwamen we pas in de wedstrijd. En dat tegen een directe concurrent."

FC Emmen schoot daarentegen uit de startblokken en creëerde al na dertig seconden een goede kans. "Ze lieten de bal snel rondgaan. Emmen had een goede intensiteit en wij waren telkens te laat. Op de momenten dat wij druk probeerden te zetten werden vier van onze spelers met één pass voorbij gespeeld. Dit is niet normaal voor ons spel. Normaal kunnen wij de linies goed sluiten, maar vandaag was het niet goed."

"Het plan was hetzelfde als de vorige wedstrijd", vervolgt García. "Het laatste halfuur hebben we laten zien dat we goed stonden. We deden wat we normaal proberen te doen. Voor mij is het moeilijk om te begrijpen waarom we bij de 1-0 zo slecht staan, en in het laatste halfuur beter", aldus García.

24 Reacties

24 Comments

 1. vosje3

  12 februari 2020 at 18:32

  TE LAAT..de komende wedstrijden worden allemaal verloren A.Z daarna AJAX en ga zo maar verder.
  Twente hangt aan een zijden draadje,met een rotte plek in het midden.Komt er voor het weekend geen ander trainer bv( RUTTE) dan gaat het licht in de Grolsch Veste over 3 maanden van zelf uit.

 2. henk de jager

  12 februari 2020 at 14:30

  Het is niet vijf voor twaalf, maar het is ondertussen twee uur. Er zal stevig moeten worden ingegrepen om het tij nog te keren. In ieder geval Carcia de deur uit en zorg dat Fred Rutten de boel wil overnemen. Ze zakken langzaam af naar het niveau van AGOVV, je weet wel de club van Ted van Leeuwen. En je weet wat daarvan terecht is gekomen. Waarom is er in vredesnaam als voorzitter voor de heer Kraan gekozen, waren er geen Twentse kanjers te vinden?

 3. J.M.A. Even

  12 februari 2020 at 12:35

  Inderdaad te weinig ervaring bij zowel de staf als de algemeen als technisch directeur. Als de RvC niet snel ingrijpt spelen ze volgend jaar weer in de k-divisie.
  Dat is zonde voor zo’n mooie club met zoveel aanhang waar niet goed naar geluisterd wordt en mee gecommuniceerd wordt.
  Maar ook de sponsors moet meer van zich laten horen en eisen stellen.
  De bezem er door en dan gaat het wel weer goed komen.

 4. Vidonk

  12 februari 2020 at 12:26

  It is funny to see on comments the amount of “coaches” Twente has… Most of them moved from heart rather than knowledge.

 5. Harry

  12 februari 2020 at 11:29

  4e klasse amateurvoetbal?? Dan heb je toch niet echt goed gekeken hoe Emmen in de 1e helft speelde.

 6. Eric

  12 februari 2020 at 10:48

  Twente is een mooie club. Inderdaad. Maar aan de leiding schort er van alles aan!!! Trainer, techn. directeur, Alg. directeur en RvC. Iedereen ziet het mis gaan door het geklungel van deze trainer en NIEMAND, NIEMAND uit de leiding doet er wat aan!!!!!! Straks inderdaad weer KK-divisie en de leiding zal dan (gedeeltelijk) opstappen. Of de broodnodige sponsoren, gemeente, enz. dan opnieuw de reddende hand zullen toesteken, is maar de vraag. Dus zal er dan OPNIEUW geen geld zijn. Of Twente dan nog steeds zo’n mooie club zal zijn, is maar de vraag. Onze ‘vrienden’ uit Almelo zijn dan de lachende derden! Die hebben écht geen medelijden met Twente, zo is eerder ook al gebleken. Het lijkt er zelfs op dat er met de gezamenlijke opleiding hiermee al rekening wordt gehouden. LEIDING: WORDT WAKKER A.U.B.!!!!

 7. Tukkerpower

  11 februari 2020 at 23:28

  Die eikel is nog te stom om ballenjongen te zijn laat staan trainer. Weg met die vent liefst morgen al. Vraag voor mijn part Jan van Staa om tijdelijk in te springen, hij heeft ons eerder gered. Ik zag die domme radeloze kop langs de lijn, die man lijkt niet eens op een trainer. Misschien heeft Heracles niet alleen de grootste vinger in de pap bij het jeugdbeleid maar hebben ze deze ex-speler als 5e colonne bij Twente weten te plaatsen om de club de doodsteek te geven? Een normaal mens kan namelijk niet verklaren wie deze kneus heeft aangesteld.

 8. Yvon

  11 februari 2020 at 22:39

  Huhh… ?? Als goede trainer moet je JUIST WEL begrijpen wanneer het fout gaat zoals bv bij de 1-0. Alle wedstrijden/ cruciale momenten moet je goed analyseren en daarvan LEREN! Dat gebeurt dus helaas nog steeds niet en dat zie je dus nog steeds terug op veld.
  Gelukkig stond organisatie 2e helft iets beter maar er worden veel te weinig echte kansen gecreëerd je mist de daadkracht en overtuiging.
  Graag in ieder geval Brama en Bosch opstellen zaterdag!

 9. Rene Boumeester.

  11 februari 2020 at 22:25

  Wij weten het allemaal de eerste wedstrijden ging het nog wel,maar daarna hebben we alleen maar bagger voetbal gezien het wordt met de week slechter.RVC grijp direct in deze trainer per direct weg.Dit kan zo echt niet langer,als deze mooie club weer degradeert kost het nog veel meer geld en dan is onze club failliet.Het lijkt me wenselijk dat een delegatie van VAK P in gesprek gaat met de RVC.Ben ook benieuwd hoe zullen de sponsoren reageren die gaan ook morren het gaat wel om geld he.De sponsoren kunnen ook zeggen RVC grijp direct in.Een ervaren trainer dat heeft deze mooie club weer nodig.Met dit systeem wat García wil spelen dat kunnen deze spelers niet.Wat ook wenselijk is,begin een aantal wedstrijden met de zelfde basis 11.Ik begin me echt zorgen te maken over deze mooie club.Heren beleidsbepalers wordt nu wakker,GRIJP PER DIRECT IN.TWENTE FOR EVER,KOP DR VEUR.Succes.

  • Scorit

   11 februari 2020 at 22:40

   Renée ik ben het helemaal met je eens. Nu ingrijpen voor het te laat is. García heeft gewoon te weinig ervaring. Blijft maar steeds proberen.
   Vuckic op 10 en twee snelle aanvallers.
   Ik heb veel vertrouwen in Fred Rutten. Laat hij zsm het stokje overnemen en ook Brama weer als leider in het veld.

 10. H.Koenhorst

  11 februari 2020 at 22:18

  een wedstrijd die in een 4e klasse KNVB niet eens ziet,
  een trainer die niet bij machte is een elftal samen te stellen er is nooit een vaste elf,
  de beste voetballer die FC Twente rijk is staat aan de kant dat is niet normaal hier zijn
  geen woorden voor maak er een homegeen elftal van en als dat niet kunt stap op.
  ik begrijp wel dat diverse aangetrokken spelers moeten spelen van hun clubs maar dan moeten ze wel het niveau hebben geselecteerd te worden…….dik betaald worden en potje zomeravond van maken
  Ook TvL is hier debet aan elke ere divisie club heeft zich versterkt en volgens het bestuur was er wel ruimte voor maar er waren natuurlijk geen buitenlandse spelers om mee te versterken.
  Waar is Fred Rutten je hoort en ziet hem niet……GRIJP IN nu het nog kan en anders gaat het weer keukenkampioen worden…………………….. Als laatste heb ik de indruk dat het in alle gelederen rommelt. Bestuur laat je horen en nogmaals grijp in zo kan het niet verder.

 11. Yvon

  11 februari 2020 at 22:10

  Garcia, zet aub per direct Brama en Bosch erin!! (espinosa en selahi eruit) Wat zag ik een dwalend en angstig ( geblokkeerd) Team zonder enige sturing!!

  FCT laat IEDERE KEER de tegenstander in wedstrijd komen door telkens zoveel ruimte weg te geven en nauwelijks of niet te dekken( pas in strafschop gebied) We kunnen dit amper belopen, zijn overal te laat, foute passes etc. En komen zelf niet aan voetballen toe! Vanaf middenveld moet er meteen goede stevige druk op zodat je de ruimtes klein houdt. García is daar tactisch niet sterk in.

  Door achteruit te voetballen en daardoor geen druk /controle op bal te krijgen verliezen we uiteindelijk te makkelijk wedstrijden.
  We hebben nu gezien hoe het NIET moet, hopelijk is Garcia nu echt wakker geschud voor zaterdag en dubbel gemotiveerd voor een goede revanche tegen AZ.

  Graag nu vanaf minuut 1 gaan VOETBALLEN ZONDER SPANNING, de negatieve druk ( wat op alle fronten blokkades geeft) ) moet omgezet worden in positieve gezonde spanning!

  FCT laat de tegenstander in wedstrijd komen door telkens zoveel ruimte weg te geven en nauwelijks of niet te dekken( pas in strafschop gebied) We kunnen dit amper belopen, zijn overal te laat, foute passes etc. En komen zelf niet aan voetballen toe! Vanaf middenveld moet er meteen goede stevige druk op zodat je de ruimtes klein houdt. García is daar tactisch niet sterk in.

  Door achteruit te voetballen en daardoor geen druk /controle op bal te krijgen verliezen we uiteindelijk te makkelijk wedstrijden.
  We hebben nu gezien hoe het NIET moet, hopelijk is Garcia Eindelijk eens wakker geschud voor zaterdag en dubbel gemotiveerd voor een gezonde revanche tegen AZ.

  Graag nu vanaf minuut 1 gaan VOETBALLEN ZONDER SPANNING, de negatieve druk ( wat op alle fronten blokkades geeft) ) moet omgezet worden naar positieve spanning. Uitgaan van eigen kracht en kwaliteit en die bal 90 min lang OP WILLEN VRETEN!!

 12. Henk ter Grote

  11 februari 2020 at 21:49

  Tja zo win je geen wedstrijd.slechte mandekking, directe tegenstander had vrij spel ondanks de defensieve angsthazen opstelling zonder brama en menig.

  • Yvon

   11 februari 2020 at 22:41

   Inderdaad!

 13. De Steem

  11 februari 2020 at 21:38

  Is het nu zo moeilijk om een herkenbaar elftal op te stellen. Drommel, Troupee,Bijen,Pleguezuelo,Verdonk, Arburjania, Brama, Bosch,Zekhini,Vuckic, Langh

 14. henk de jager

  11 februari 2020 at 21:28

  Het wordt tijd dat alle amateurs in en rond FC Twente naar huis worden gestuurd, ze zijn langzaam aan Twente aan het vermoorden. Te beginnen met deze trainer, deze flapdrol is slechts een flauw aftreksel van wat zich in Nederland trainer mag noemen. En de heet van Leeuwen zakt ook aardig door het eis, slechte trainer een volledig mandaat geven en niet in staat spelers aan te trekken waar je iets aan hebt.

  • John

   11 februari 2020 at 22:12

   Het plan was het zelfde. Snap niet dat we zo slecht stonden. We deden wat we normaal ook konden.de linies sluiten(welke linies) . Zij lieten de bal snel rond gaan. Zucht ,o mijn god we hebben een trainer die verstand heeft van korfbal. S.O.S met spoed nieuwe trainer gevraagd.

 15. Gerrit

  11 februari 2020 at 21:28

  Mag dit de laatste avond zijn als trainer van FC Twente? Wat een ongelofelijke kloten trainer.

 16. Joepie

  11 februari 2020 at 21:23

  Deze club met onmiddellijke ingang opdoeken. Geen (belasting)geld meer aan versplinteren door de hulpdiensten. Stop het geld in het ombouwen van de Veste naar een pracht ziekenhuis buiten Enschede. Iedereen blij en geen ergernis meer. Perfecte oplossing. PS García uitzetten naar Spanje..

 17. Stef

  11 februari 2020 at 21:14

  Als hij het zelf al niet begrijpt hoe kun je zo iemand dan als trainer laten functioneren, ghaoot

  • Norbert scholten

   11 februari 2020 at 21:29

   Ze spelen niet om te winnen geen drang naar voren zit geen verbetering in wordt er moedeloos van en een kut tainer die iehet ook niet weet snap die hele technische staf niet dat dit belabberde spel tolereren een ieder kan zien dat het zo niet werkt

  • Simon

   11 februari 2020 at 22:01

   Het begint al met de opstelling.

 18. Tatto

  11 februari 2020 at 21:13

  OPROTTEN OPROTTEN OPROTTEN!!
  En weer staat die met die verwaande kop op beeld.
  Geen goede avond flikker op elke wedstrijd is niet goed.

  • Pilintnet

   11 februari 2020 at 21:21

   Klopt helemaal, die arrogante houding voor de wedstrijd zij mij al genoeg. Deze man had nooit hoofdtrainer mogen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

marcel-risse-fc-koln marcel-risse-fc-koln
Eerste elftal17 seconden geleden

FC Twente klopt aan bij 1. FC Köln voor ervaren vrije trappen specialist

In de jacht naar de nodige ervaring is FC Twente uitgekomen bij de Duitser Marcel Risse. Dit meldt het Duitse...

dick-advocaat-trainer-feyenoord-2020 dick-advocaat-trainer-feyenoord-2020
Eerste elftal22 minuten geleden

Advocaat uit onvrede: “De stranden zijn vol en het stadion is bijna leeg”

Zondagmiddag werd in Rotterdam de oefenwedstrijd Feyenoord - Sparta gespeeld. Het was een bijzondere wedstrijd omdat burgemeester Aboutaleb als eerste...

giorgi-aburjania-doelpunt-fortuna-fc-twente-2019 giorgi-aburjania-doelpunt-fortuna-fc-twente-2019
Eerste elftal41 minuten geleden

MATCHDAY! Na vijf maand mogen supporters weer naar de Grolsch Veste

Vanavond om 19:00 uur is het eindelijk weer zover. Dan zal voor het eerst in maanden de bal weer gaan...

danilo-juichen-doelpunt-jong-ajax danilo-juichen-doelpunt-jong-ajax
Eerste elftal1 uur geleden

Groen licht: Braziliaan Danilo sluit deze week eindelijk aan bij FC Twente

Ron Jans kan deze week niet één, maar twee nieuwe spelers verwachten op het trainingsveld. Naast rechtsback Ebuehi, die zal...

Tyronne-Ebuehi-nigeria Tyronne-Ebuehi-nigeria
Eerste elftal2 uur geleden

FC Twente doet goede zaken met optie tot koop op international Ebuehi

FC Twente gaat deze week Tyronne Ebuebi presenteren als de nieuwste aanwinst. Het enige dat de komst van rechtsback nog...

douglas-franco-teixeira-go-ahead-eagles-stage-2020 douglas-franco-teixeira-go-ahead-eagles-stage-2020
FC Twente Nieuws24 uur geleden

Flirt met Duitse club verandert niets aan de situatie van Douglas

Douglas Franco Teixeira reisde afgelopen week af naar Duitsland waar hij bij een club uit de 2. Bundesliga de kans...

dico-koppers-tim-holscher-training-2013 dico-koppers-tim-holscher-training-2013
FC Twente Nieuws1 dag geleden

Voormalig FC Twente-speler stopt op 28-jarige leeftijd: “Daar heb ik vrede mee”

Voormalig FC Twente back Dico Koppers heeft besloten om op 28-jarige leeftijd een punt te zetten achter zijn carrière als...

ron-jans-presentatie-hoofdtrainer-fc-twente-juni-2020 ron-jans-presentatie-hoofdtrainer-fc-twente-juni-2020
Eerste elftal1 dag geleden

Jans werd vlak na zijn aanstelling onaangenaam verrast: “Of ik boos was?”

Ron Jans werd op aandringen van Jan Streuer aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente. De technisch directeur had...

shirt-tenue-fc-twente-heracles-academie-2020-2021 shirt-tenue-fc-twente-heracles-academie-2020-2021
Academie2 dagen geleden

Supporters reageren vol afschuw op nieuw shirt: “Welke mafkees heeft dit ontworpen?”

Het nieuwe shirt voor de nieuwe FC Twente / Heracles Academie valt bij de supporters allesbehalve in de goede smaak....

ron-jans-trainer-fc-twente-training-juli-2020 ron-jans-trainer-fc-twente-training-juli-2020
Eerste elftal2 dagen geleden

Jans: “Coronacrisis de derde grote tik na ‘het Munsterman-effect’”

FC Twente is dit seizoen een compleet nieuwe weg ingeslagen. Nagenoeg de hele technische staf moest vertrekken, alsmede technisch directeur...

Advertentie