Volg ons op Social Media

Eerste elftal

Gebrek aan samenwerking Van der Kraan en Van Leeuwen dodelijk voor de organisatie

Gepubliceerd

op

paul-van-der-kraan-huldiging-fc-twente-2019
Foto: Sportfoto Oost

De dag na de met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen FC Emmen kwam FC Twente negatief in het daglicht doordat er een audiofile van het gesprek tussen supporters en de technische staf was gelekt. Binnen de club volgde crisisoverleg, maar uitgerekend algemeen directeur Paul van der Kraan was in geen velden of wegen te bekennen.

"Wat mij verbaasde is dat ik Paul van der Kraan niet heb gezien", zo laat Wagenaar weten tijdens de uitzending van De Ballen verstand op de TC Tubantia. "Ik heb Ted van Leeuwen heel even gezien. Die hoeft zich ook niet aan mij laten zien, die moet vooral belangrijke gesprekken voeren, maar waar was die man? Waarom was hij niet in Hengelo? Waarom werd er niet constructief gepraat?"

"Van der Kraan was druk met de trainers van de opleiding om met hen over volgend seizoen te praten. Dat stond woensdag gepland", zo weet Ten Voorde. "Er zijn belangrijkere zaken", is Wagenaar van mening. "De hele club stond in de hens." Ten Voorde: "Bij de opleiding is ook van alles aan de hand en daar is Van der Kraan op dit moment ook niet het meest geliefd. Hij was er dus niet."

Dat het zo uit de hand is gelopen wijt Ten Voorde aan het feit dat er geen eenheid van denken en handelen is in de top van FC Twente. "Ik zei eerder heel voorzichtig dat ze niet bij elkaar op de koffie komen. Dat was een eufemisme. Ze hoeven elkaar ook niet aardig te vinden, maar je moet met elkaar samen werken en je moet het samen doen. Door de totale gebrek aan regie is wel gebleken dat er geen samenwerking is. Als je dat niet hebt is dat dodelijk voor de organisatie."

5 Reacties

5 Comments

 1. aks

  15 februari 2020 at 14:18

  Van af nu moet Boschker zich niet meer bemoeien met de elftal spelers
  hij praat uit zeven sloten tegelijk,ook hoort hij en hij tijdens de wedstrijden niet in de dugout.
  Een ander persoon voor goede verstandhoudingen, dit had Jan van Sta kunnen zijn, maar die hebben ze ook weggetrapt, gemeen behandeld, onteerd, jammer en spijtig, Jan van Sta kom terug en wees het vader figuur die spelers zo hard nodig hebben.

 2. robertg

  15 februari 2020 at 07:32

  Verhaal van AKS vind ik goed , ik heb die boerenlul van boschker meegemaakt bij jeugdspelers . Hij kan helemaal niet wat vertellen en dan Brama op de plaats zetten ??? Het hoofdbestuur moet allereerst een eenheid zijn ,die hebben al zoveel meegemaakt en kunnen maar een richting op . Er moet op alle fronten wat gebeuren en liefst snel !!!

 3. aks

  15 februari 2020 at 04:06

  Onbetrouwbaarheid en onkunde
  Zo langzamerhand wordt er onrecht gedaan aan al die trainers waar Sander Boschker assistent trainer bij was, zelf heeft hij niet de gave om iemand wat bij te brengen, zelfs jeugdspelers konden niets van hem leren, wie begrijpt hem nou, met z’n oeaaah kom op dr.an, gvr dróp, ongelofelijk is het dat het bestuur hen heeft ingezet voor verantwoordelijk functies.
  Hij was een goed keeper en hij heeft een standbeeld, dat is alles.
  Boschker haalt keihard uit naar Brama, hij laat zijn voormalige ploeggenoot vallen.
  Waarom overleeft geen trainer het bij FC Twente.
  Boschker was verantwoordelijk voor het wegsturen van Frans Thijssen, Rene Haacke, Gert Jan Verbeek, Theo ten Caat, het contract met Pusic werd niet verlengt.
  Boschker had zelf graag trainer willen worden, bij de jeugd, de beloften, het is een gave dat hij zijn plekje kan behouden, als iemand onenigheid creëert tussen de spelers onderling, dan is hij het en niet Wout Brama.
  Ongelofelijk is het dat Boschker zich staande kan houden, hij heeft totaal geen trainers capaciteiten, ok keepers trainer zou kunnen, maar deze hoort niet bij het eerste in de dugout.
  Dat tot op heden niemand door heeft waarom FC Twente al jaren lang slecht functioneert.
  Ik zou zeggen voetbal deskundigen denk eens na, een standbeeld zegt niet alles, eigenlijk had Jan Jeuring het standbeeld verdiend, maar Jan is te bescheiden.
  Een trouwe supporter zegt mouwen opstropen, kijk naar Feyenoord en Heerenveen.
  Het gehele elftal verdedigt mee en als het even kan speelt ook het gehele elftal op de aanval.
  Vooral Feyenoord maakt de ruimtes voor hun tegenstanders heel erg klein, het ziet er stabiel uit, Dick Advocaat heeft een visie, heeft inzicht in het huidige moderne voetbal.

  • Banis

   15 februari 2020 at 12:13

   Oh maar het is nog veel erger: Boschker is ook verantwoordelijk voor de staatsschuld, het gat in de ozonlaag en pizza hawaii. Maar toen hij zei wat hij zei deed hij dat niet onder een schuilnaam op een forum.

   Schei toch uit.

 4. FC Twente 1965

  14 februari 2020 at 23:31

  Toch knap dat het elk seizoen weer hommeles en onrustig is. Hoeveel trainers hebben we laatste 10 à 20 jaar gehad? En hoeveel jeugdtrainers en scouts etc. Zijn allemaal weg? Ligt dit aan beleid of RvC, RvT of supporters?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

kalma-vanmechelen-weerden-fc-twente-vrouwen-juichen kalma-vanmechelen-weerden-fc-twente-vrouwen-juichen
FC Twente Nieuws28 minuten geleden

BREAKING: FC Twente Vrouwen wint eerste editie Eredivisie Cup

FC Twente Vrouwe heeft vandaag de eerste hoofdprijs van het seizoen 2019-2020 in de wacht gesleept. De ploeg van Tommy...

fc-twente-az-2019-2020-menig-vieren-doelpunt fc-twente-az-2019-2020-menig-vieren-doelpunt
Eerste elftal5 uur geleden

Menig vol bravoure: “Ik heb vaker gezegd dat ik weet wat ik kan”

Queensy Menig kreeg door de voetblessure van Aitor de kans om zich te bewijzen in de basis. De eerste wedstrijd...

gonzalo-garcia-fc-twente-emmen-2019-4-0 gonzalo-garcia-fc-twente-emmen-2019-4-0
Eerste elftal5 uur geleden

Garcia kent manco sc Heerenveen: “Hoop dat dat morgen ook zo is”

Gonzalo Garcia zal aanstaande zaterdag hoogstwaarschijnlijk met dezelfde elf spelers beginnen als tegen AZ en FC Utrecht. Afgelopen week had...

giorgi-aburjania-fortuna-fc-twente-2019-2020-juichen giorgi-aburjania-fortuna-fc-twente-2019-2020-juichen
Eerste elftal6 uur geleden

Aburjania strijdlustig: “We moeten deze wedstrijd winnen”

Afgelopen zomer werd Giorgi Aburjania voor twee seizoenen gehuurd van FC Sevilla. De middenvelder werd naar Enschede gehaald als ervaren...

Pro Shots Pro Shots
Eerste elftal9 uur geleden

“Heracles krijg voor niet al teveel geld de zeggenschap over een heel groot deel van de opleiding”

Volgens Leon ten Voorde heeft de nieuwe samenwerking met Heracles Almelo verregaande consequenties voor FC Twente. Hij snapt niet dat...

aitor-huilie-cantalapiedra aitor-huilie-cantalapiedra
Eerste elftal10 uur geleden

Onduidelijkheid over Aitor die ook sc Heerenveen moet laten schieten

Voor FC Twente staat zaterdagavond de belangrijke thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma. Een belangrijke wedstrijd omdat het bij...

leon-ten-voorde-pusic-garcia-garcia leon-ten-voorde-pusic-garcia-garcia
Eerste elftal11 uur geleden

“Binnen FC Twente verbazing en ongeloof over samenwerking voor 10 jaar met Heracles”

De details over het nieuwe samenwerkingsverband tussen FC Twente en Heracles Almelo heeft in Enschede wat stof doen opwaaien. Donderdag...

mats-wieffer-jong-fc-twente-heracles-2019-2020 mats-wieffer-jong-fc-twente-heracles-2019-2020
FC Twente Nieuws12 uur geleden

Jong FC Twente verdwijnt, beloften bezig aan laatste seizoen

FC Twente en Heracles Almelo zijn nog in onderhandeling over de invulling van de nieuwe gezamenlijk jeugdopleiding. De clubs hebben...

Luuk-de-Jong-Douglas-FC-Twente-2012 Luuk-de-Jong-Douglas-FC-Twente-2012
Eerste elftal14 uur geleden

Terugblik: FC Twente boekt belangrijke zege op sc Heerenveen

FC Twente neemt het zaterdagavond in de eredivisie op tegen sc Heerenveen. In het seizoen 2009-2010 stelden de Tukkers de...

Anna-Lena-Stolze-fc-twente-vrouwen-ajax-2020 Anna-Lena-Stolze-fc-twente-vrouwen-ajax-2020
Eerste elftal1 dag geleden

Insta-week: Wereldgoal Stolze, Matos is back en balende spelers na nederlaag

In de wekelijkse rubriek 'Insta-week' zetten wij een aantal Instagram-berichten (van de afgelopen week) van huidige, maar ook oude spelers...

Advertentie