Twente Insite

FC Twente Nieuws

Geen financiële klapper voor Andersen bij transfer naar Sampdoria

Geen financiële klapper voor Andersen bij transfer naar Sampdoria

Een week voor het verstrijken van de transferdeadline maakte Joachim Andersen de overstap naar het Italiaanse Sampdoria. De club uit Genua betaalde ongeveer 1,4 miljoen euro voor de centrale verdediger, een bedrag dat door middel van bonussen op kan lopen tot circa 2 miljoen euro. Voor Andersen is het vooral een sportieve stap geweest want een echte financiële klapper heeft hij niet gemaakt.

Dit kan worden geconstateerd uit de cijfers van de Italiaanse krant La Gazzetta Dello Sport die de jaarsalarissen van alle spelers uit de Serie A publiceerde. Volgens de krant verdient Andersen een bedrag van ‘slechts’ 300.000 euro per jaar. Bij FC Twente had hij nog een doorlopend contract en zou hij binnen afzienbare tijd een grootverdiener worden. Het contract tussen FC Twente en Andersen stamde nog uit het tijdperk Munsterman en Van der Laan. Net als FC Twente, ziet Andersen Sampdoria als een springplank naar een grotere club. Hij moet nog wel enig geduld hebben want zijn debuut in het blauw heeft hij nog niet gemaakt.

De eerste plek als meest verdienende speler wordt in Italië gedeeld. Zowel Higuain van Juventus en Bonnuci van AC Milan verdienen 7,5 miljoen euro per jaar. Strootman is met 3,2 miljoen euro de beste verdienende Nederlander in de Serie A. Voor een overzicht van alle salarissen in de Serie A, klik hier.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op