Volg ons op Social Media

Eerste elftal

Geheimzinnigheid rondom treffen met beroepscommissie KNVB

Gepubliceerd

op

harro-knijff-advocaat-knvb-twente
Nadat FC Twente eind vorige maand voor de voorzieningenrechter verscheen, stond de club maandagavond oog in oog met de beroepscommissie van de KNVB. Het stond in schril contrast met het kort geding waar de media massaal op afkwam en de zitting zelfs live te volgen was bij de NOS. De zitting van gisteren vond op verzoek van de KNVB plaats op een geheime locatie, de namen van de leden van de commissie werden niet bekend gemaakt en na afloop werden er geen inhoudelijke uitspraken gedaan over. Reeds bekend was dat FC Twente tijdens de zitting dieper in zou gaan op de materie dan het eerder deed voor de rechter. FC Twente probeerde wederom aan te tonen dat het recht heeft op de oude proflicentie, terwijl de licentiecommissie van de KNVB heeft besloten deze in te trekken en te vervangen voor een nieuwe waarmee de Tukkers in mogen stromen in de Eerste divisie. Hier is FC Twente het niet mee eens en verwijst naar de afspraken die zijn gemaakt medio december 2015. Destijds werd afgesproken dat als FC Twente aan de voorgestelde voorwaarden zou voldoen, de huidige licentie veiliggesteld zou worden. De licentiecommissie zou dit tot twee keer toe hebben bevestigd in een mail aan FC Twente. De licentiecommissie van de KNVB ontkent dit en houdt de poot stijf. Daarnaast is FC Twente het ook niet eens met de werkwijze van de licentiecommissie van de KNVB. Deze had volgens de huidige reglementen twee opties. Of het intrekken van de licentie, of FC Twente de licentie laten behouden met een maximale boeten van 45.250 euro. De licentiecommissie besloot de grenzen op te zoeken en kwam met een alternatieve straf. Een straf waar de club geen rekening mee had gehouden bij de gemaakt afspraken met de debiteuren, de gemeente en ondernemers. Volgens FC Twente is een degradatie naar de Eerste divisie alsnog de doodsteek voor de club omdat het dan opnieuw met alle partijen om tafel moet. Hiervoor is simpelweg geen tijd meer. Uiterlijk aanstaande vrijdag zal de voorzieningenrechter uitspraak doen. De beroepscommissie doet uiterlijk maandag 13 juni uitspraak. Tot die tijd houdt de hele situatie FC Twente in gijzeling.

16 Reacties

16 Comments

 1. JURRIE PROOST

  7 juni 2016 at 13:38

  GAAN WIJ NOG EEN KEER EEN SITE OPZETTEN MET ALLEEN POSITIEVE REACTIES ?

  KEUZE UIT SITE MET NEGATIEVE EN POSITIEVE REACTIES

  BEDANKT VOOR DE STEUN.

  • Tukkerpower

   7 juni 2016 at 13:51

   Wat is een positieve reactie?
   Als je een Bertje bedankt actie wil starten ben je op het verkeerde forum.

 2. Henk voetballiefhebber

  7 juni 2016 at 13:02

  .Hallo Bert,

  De KNVB is wel gebleken, er moet een instantie zijn die van buitenaf kritisch naar het functioneren
  van elke BVO kan kijken.
  Zoals nu is gebleken heeft Munsterman de gave om iedereen voor de gek te houden en het vermogen
  om de mensen zo voor hem te laten werken dat ze min of meer geen kant meer op kunnen of ontslag.
  Daarnaast spiegelt hij het zo voor dat het lijkt of het allemaal dik in orde is.
  Daarom moet er een instantie zijn die deze Munstermannen kunnen doorzien en eventueel kunnen stoppen. (KNVB moet bevoegdheid hebben om in te grijpen in de bestuursfuncties van BVO’s, nadat gebleken is dat diegene niet functioneert en er zowel bestuurlijk als financieel een puinhoop van maakt),
  Maar dat kan alleen als de KNVB zelf alles op een rijtje hebt en zelf geen Munsterman aan het bewind heeft.

 3. JvH

  7 juni 2016 at 10:59

  Wat iedereen hier wel vergeet is dat als zoiets bij een “normaal” bedrijf zou gebeuren, ze al lang failliet waren verklaard met alle problemen van dien.

  Ik wil niet zeggen dat FC Twente nog niet genoeg is bestraft, maar je kan niet zomaar een aantal nieuwe kapiteins aan het stuur zetten en vragen om schoon schip.

  • Banie

   7 juni 2016 at 11:05

   NS, TNT, ABN AMRO, ING, RBS, ASR, KPN, Zalando, moet ik doorgaan?

   Feyenoord, Ajax, PSV… hun wordt wel de hand boven het hoofd gehouden.

  • F.Noce

   7 juni 2016 at 11:30

   Jij weet net zo goed als ik dat de voetballerij een aparte sector is die met niets te vergelijken is . Het heeft ook een maatschappelijke belang en dat is ook de reden dat gemeentes vaak op een niet direkte manier helpen zoals in Eindhoven waar een stukje grond maar liefst 48 miljoen bleek te zijn . Er zijn in het verleden zeker 8 clubs die in de problemen zijn geweest en wonder boven wonder ….zij bestaan nog en voetballen in de eredivisie ..raar raar hoe kan dat ? De voetballerij is met niets te vergelijken .

  • gast

   7 juni 2016 at 12:33

   Ik volg de discussie over Twente al een heel lange tijd, maar er is mij niet bekend dat er ooit Faillissement aangevraagd is. Juist dat heeft Twente door creatief boekhouden voorkomen, maar trot nu toe waren alle rekeningen betaald. Door het hele gedoe met de KNVB ( deels terecht deels niet) is Twente onder water komen te staan. Wat heeft die punten aftrek wel niet gekost, ( inmiddels wordt de schade berekent op meer dan 10 miljoen). Dat staat niet in verhouding met het vergrijp. Als Twente de voorgenomen straf ( die eigenlijk niet kan) accepteert komen daar nogmaals 10 tallen miljoenen schade bij ( ook als het opgebouwde recht op de tv gelden blijft bestaan). Daaraan zullen ze failliet gaan ( dus dan pas). Als Twente failliet gaat, krijgt ook het bedrijfsleven een behoorlijke tik ( weer 10 tallen miljoenen door het riool en gemeente Enschede kan naar zijn 17 miljoen fluiten. WELK VERGRIJP HEEFT TWENTE DAN IN GODSNAAM GEPLEEGD, dat zo een zware straf opgelegd mag/kan worden. Als je dan in de krant leest dat een Albanese club door de FIFA bestraft wordt met 1 jaar uitsluiting voor Europees voetbal, vanwege match fixing. Hoe zwaar was de overtreding van Twente dan wel niet, gezien de straf van 3 jaar Europese uitsluiting door de KNVB. Ook het gezeur over belastingfraude, dat is iets tussen Twente en de belasting/ Is Ajax ooit door de KNVB bestraft toen zij vervolgt werden wegens belastingfraude?

   Twente is bestraft omdat ze niet transparant waren. Wordt de KNVB nu ook bestraft ( en de andere ED clubs) omdat zij alles geheim willen houden.

   Steek nu als niet Twente supporter je kop niet langer in het zand en doe die ogen open en zie dat het hier allang niet meer gaat om de fouten van Twente ( waarvoor ze al ruimschoots bestraft zijn) maar om haantjes gedrag van >>>>, vul het zelf maar in.

  • Jurgen

   7 juni 2016 at 12:33

   Als ik geld leen van een instantie in Cyprus en zij bepalen dan hoe de gang van zaken zal zijn, dan is er in t bedrijfsleven geen instantie die mij zegt dat dat niet mag. De voetbalwereld is een aparte wereld met eigen regels. Dus een normaal bedrijf zou gewoon blijven bestaan indien je genoeg liquide middelen hebt! Dus praat geen poep!

 4. F.Noce

  7 juni 2016 at 10:56

  Tsja ..speculeren speculeren en speculeren . De locatie is niet bekend , de leden zijn niet bekend en niemand mag erin . Over transparantie gesproken hahahaha, oh oh oh KNVB jij had een voorbeeld moeten nemen aan de burgerrechter en hoe het daar aan toe gaat en dat is voor mij het enige echte RECHT . Ik hoop dat FC Twente de poot stijf houdt en het bestuur moet beseffen dat ze nu de overhand hebben . Als FC Twente dat doet heb ik er alle vertrouwen in dat we zullen winnen . Geen genade , want die hebben wij ook van niemand gehad .

  • Jan

   7 juni 2016 at 12:53

   KNVB wat een geniepig stelletje!

 5. Henk voetballiefhebber

  7 juni 2016 at 10:42

  Hoe ver moet je gaan om mensen ervan te overtuigen , dat ze de verkeerde mensen straffen.
  De ex-voorzitters die persoonlijk aansprakelijk gesteld zouden moeten worden voor hun wanbeleid,
  net zoals bij een bv in het bedrijfsleven, waar als er aangetoond kan worden dat de grootaandeelhouder verkeerd gehandeld
  heeft ,zeker ook persoonlijk aansprakelijk gesteld kan worden.
  en niet al de andere mensen die betrokken zijn bij fc. Twente ,zich de schompes werken om de boel
  overeind te houden.
  Jammer ook van al die clubs die nu opeens zeggen dat fc. Twente moet degraderen, zelfs Pec. Zwolle durft
  hier iets over te zeggen.
  Laat alle clubs zijn eigen fouten eerlijk voor zichzelf opschrijven en dan nog eens iets proberen te zeggen.
  Het is de KNVB die een controlerende en ondersteunende functie heeft, die hier ook in alle opzichten faalt.
  Niet zeggen dat je Ziyech niet mag kopen en daarna door middel van het opleggen van een boete, fc Twente de mogelijkheid bied om Ziyech alsnog aan zich te bieden.
  Dan zitten er te veel mazen in de voorschriften van de KNVB en maak je jezelf kwetsbaar en daardoor creëer jezelf de mogelijkheid voor eventuele competitie-vervalsing.
  Dezelfde KNVB probeert nu door zelf mazen in hun eigen voorschriften te creëren, iedereen ,zowel de clubs in de ere-divisie als in de Jupiler League tevreden te stellen.
  Maar hierdoor hebben ze voor zichzelf alleen meer problemen gecreëerd en zullen ze alleen maar moeten concluderen dat er aan heel het beleid nieuwe richtlijnen gemaakt dienen te worden.
  Dat uit het dossier FC Twente heel veel afgeleid moet worden en het zo maken dat dit niet weer kan gebeuren.
  Controle,controle en nog eens controle,zowel het huishoudboekje,als alle contracten die afgesloten worden.
  Mag pas doorgang vinden als de KNVB toestemming heeft gegeven na controle op de verbintenis ,inbegrepen de financieele afwikkeling.
  Elk kwartaal weer en ingrijpen waar nodig en niet d.m.v. boete’s of puntenaftrek ,het beleid eigenlijk tolereren.

  Zo ingewikkeld hoeft het allemaal echt niet te zijn , de kunst is voor de knvb om het niet zover te laten komen. Mannen als Munsterman op tijd begrijpen hoe ze zijn en handelen en durven in te grijpen.
  .

  • bert

   7 juni 2016 at 11:37

   @ Henk de voetballiefhebber : Moet de KNVB nu de waakhond zijn van Munsterman of de RVC van FC Twente ??

 6. Jan Fransen

  7 juni 2016 at 10:27

  Het dun loopt de KNVB langs de broek. Heus! Ze krijgt in de gaten dat ze toch niet handig heeft geacteerd en is nu duidelijk bezig met damage control en diplomatie om tóch een uitweg te vinden in deze netelige situatie dat zich steeds meer tegen haarzelf lijkt te keren.

 7. Banie

  7 juni 2016 at 10:10

  Blijkbaar willen ze het bij de KNVB nu binnenskamers houden. FCT zal wel weer een voorstel van de KNVB hebben gekregen die niet naar buiten mag worden gecommuniceerd. De KNVB wil dus dat het nieuwe FCT op de oude manier gaat werken. Niet in trappen! Niet accepteren! Transparantie boven alles. Bij ons is de rotte plek eruit, nu nog bij de KNVB.

 8. Barend

  7 juni 2016 at 09:48

  Straf op straf op straf op straf heeft FC Twente al ontvangen voor het gevoerde wanbeleid en de malversaties. Als je dan schoon schip hebt gemaakt en je hoofd net weet boven de rand van de afgrond uitsteekt, verwacht je de beloofde uitgestoken hand en geen schop tegen je hoofd. De KNVB en de collega’s bvo’s vallen zwaar door de mand. Wie zonder zonden is werpe de eerste steen! Vrienden in de nood, duizend in een lood.

  • F.Noce

   7 juni 2016 at 11:20

   Als je dan schoon schip hebt gemaakt en je hoofd net weet boven de rand van de afgrond uitsteekt, verwacht je de beloofde uitgestoken hand en geen schop tegen je hoofd. De KNVB en de collega’s bvo’s vallen zwaar door de mand. Dit is voor mij de kern van de zaak . 5 maanden lang heeft FC Twente en regio er alles aan gedaan om schoon schip te maken. Het bestuur heeft gekropen en alles ingeslikt om te overleven , maar dit alles heeft geen nut gehad . Een harde levensles en van het leven moet je leren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

Eerste elftal6 uur geleden

VIDEO: Mokhtar bezorgt Stam pijnlijk debuut bij Amerikaanse club

Jaap Stam maakte zaterdagavond zijn debuut als trainer bij het Amerikaanse FC Cincinnati. De ploeg ging echter met 0-4 onderuit...

nathangelo-markelo-oranje-onder-19-noorwegen-ek-kwalificatie.jpg nathangelo-markelo-oranje-onder-19-noorwegen-ek-kwalificatie.jpg
Eerste elftal6 uur geleden

Puur genieten: Skills en acties Nathan Markelo

FC Twente versterkte zich onlangs met Nathan Markelo. De 21-jarige verdediger komt op huurbasis over van Everton FC. Markelo komt...

sfeeractie-vak-p-strijdend-voor-ons-twente-sparta-2019-2020 sfeeractie-vak-p-strijdend-voor-ons-twente-sparta-2019-2020
Eerste elftal6 uur geleden

Union Berlin gaat voor vol stadion, moet FC Twente dit ook overwegen?

De KNVB presenteerde onlangs de protocollen voor een wedstrijdbezoek in het nieuwe seizoen. Supporters worden bijvoorbeeld geregistreerd en moeten anderhalve...

grolsch-veste-stadion-fc-twente-2014-parkeerplaats grolsch-veste-stadion-fc-twente-2014-parkeerplaats
Eerste elftal7 uur geleden

FC Twente ontvangt ruim 1,4 miljoen euro door NOW-regeling

Vanwege de coronacrisis werd het afgelopen eredivisieseizoen vroegtijdig gestaakt. Het nieuwe seizoen zal starten mét aanwezigheid van supporters, echter is...

facts-and-stats-fc-twente-logo-statistieken facts-and-stats-fc-twente-logo-statistieken
Eerste elftal11 uur geleden

Facts & Stats: Welke clubs verkopen de meeste seizoenkaarten?

FC Twente heeft inmiddels 17.834 seizoenkaarten verkocht voor het seizoen 2020-2021. Afgelopen week kregen de supporters de kans om te...

renato-tapia-jong-fc-twente-excelsior-2015 renato-tapia-jong-fc-twente-excelsior-2015
FC Twente Nieuws11 uur geleden

‘Tapia akkoord en gaat spelen tegen FC Barcelona en Real Madrid’

Renato Tapia staat op het punt een contract te tekenen bij zijn nieuwe werkgever. Dit heeft zijn zaakwaarnemer laten weten...

siebe-schets-jong-fc-twente siebe-schets-jong-fc-twente
FC Twente Nieuws11 uur geleden

Voormalig FC Twente-spits heeft maar één doel: Alsnog slagen in het betaald voetbal

Siebe Schets traint op dit moment mee met VV Goes dat uitkomt in de derde divisie, het vierde niveau van...

fc-twente-veiling-meer-dan-voetbal-2020 fc-twente-veiling-meer-dan-voetbal-2020
Eerste elftal13 uur geleden

DEADLINEDAY: Je laatste kans om te bieden op unieke FC Twente shirts

Afgelopen maandag is de veilig 'meerdanvoetbal'van start gegaan. Een initiatief waar alle betaald voetbalclubs aan deelnemen en dus ook FC...

nathan-markelo-oranje nathan-markelo-oranje
Eerste elftal14 uur geleden

Analisten positief: “Goed dat dit soort talenten op de radar staan bij FC Twente”

FC Twente heeft een akkoord bereikt met Nathan Markelo. De 21-jarige speler komt op huurbasis over van het Engelse Everton...

tim-van-de-schepop-fc-twente-trainng tim-van-de-schepop-fc-twente-trainng
FC Twente Nieuws14 uur geleden

Van de Schepop: “Aan mij om Klaassen kennis te laten maken met mij”

Haaksbergenaar Tim van de Schepop besloot FC Twente in de zomer van 2019 te verlaten. Hij stond al jaren te...

Advertentie