Twente Insite

FC Twente Nieuws

Gereserveerde bedrag niet in kas: “We inventariseren hoe we deze claim kunnen financieren”

Gereserveerde bedrag niet in kas: “We inventariseren hoe we deze claim kunnen financieren”

Het konijn is uit de hoge hoed getoverd. Eindelijk is de belastingdienst met haar claim voor FC Twente naar buiten gekomen. €4,4 miljoen is het bedrag uiteindelijk op uitgekomen. Geen probleem zou je denken, FC Twente had €5,9 miljoen voor deze claim gereserveerd. Maar de club heeft dit geld niet in kas.

“De belastingclaim heeft lange tijd als een donkere wolk boven het stadion gehangen. Het is goed dat we nu weten waar we aan toe zijn”, vertelt Velderman op de clubwebsite. “Dat laat onverlet dat dit FC Twente financieel hard raakt.”

FC Twente heeft het geld voor de claim niet direct beschikbaar. Men reserveerde een zogenoemde ‘voorziening op de balans’.

“We inventariseren hoe we deze claim kunnen financieren. Voor iedereen in en rondom FC Twente is het in ieder geval belangrijk dat er ‘een hek omheen staat’ en dat we het verleden echt achter ons kunnen gaan laten”, besluit de algemeen directeur.

7
Reageer op dit artikel

avatar
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
DickRichardGerritrobert.gBanie Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Dick
Gast
Dick

Heb vertrouwen in deze man. Financiëel zeer goed onderlegd. Hoeft niet altijd openheid van zaken te geven. We weten nu de hoogte van de claim en er is overeenstemming over een betalingsregeling. Het bedrag zal in termijnen worden betaald. Dat Joop en consorten hier de veroorzakers van zijn en dat dhr Velderman het maar moet oplossen, wordt gemakshalve vergeten. Nu is er duidelijkheid en kunnen we vooruit. Het zou toch wel eens mooi zijn als er een investeerder(s) om de hoek kwamen kijken om eens flink te investeren in de club. Want nu zijn we nog steeds een spartelende vis… Lees verder »

Richard
Gast
Richard

Ik snap er iig helemaal niets meer van.
Openheid va zaken geven je zit niet in de politiek bha inruilen die man….

Gerrit
Gast
Gerrit

Als je het verschil niet weet tussen een voorziening en een reserve doe dan aan deze discussie niet mee. Doe je dat toch, terwijl je niet weet waar je over lult, dan ben je pas echt een glimworm. Een domme glimworm wel te verstaan.

robert.g
Gast
robert.g

Niet voor te stellen gedoe , ik geloof dat die glimworm ook nog stappen moet !!!

Banie
Gast
Banie

toch knap dat jullie weer 2 artikelen weten te maken van 1 artikel en het er dan zo negatief mogelijk neer zetten.

Edwin v H
Gast
Edwin v H

Lange tijd gezegd dat het gereserveerd staat, nu is het meegenomen in de begroting , ze blijven er omheen draaien , heb het gevoel dat we nog steeds allemaal voor de gek gehouden worden daar bij FCTwente

Kloppie
Gast
Kloppie

Mee eens, vreemde zaak!