Gertjan Verbeek FC Twente is pas na de winterstop te zien, tot die tijd is het aanmodderen

FC Twente en Ajax maakten er afgelopen zaterdag een waar spektakelstuk van in een nagenoeg uitverkochte Grolsch Veste. Ajax kwam voor rust op een 0-2 voorsprong door twee vrije trappen van Lasse Schöne. In de tweede helft kwam FC Twente als herboren uit de kleedkamer en kwam het door twee treffers van Thesker in de 63e minuut op gelijke hoogte. Na een doelpunt van Kluivert was het Boere die in de 89e minuut het punt veiligstelde door de 3-3 te scoren.

Tijdens de uitzending van FC Afkicken werd met presentator Neal Petersen en zijn gasten Frank Wielaard en Yordi Yamali teruggeblikt op de wedstrijd. "Ik denk dat elke neutrale toeschouwer heeft genoten, begint Yamali. "Het was de beste wedstrijd van het weekend. Maar het is onbegrijpelijk want er is niets aan de hand voor rust. Dan wordt de ploeg van Verbeek een beetje fysiek, er komt een 1-2 en dan stort het toch wel redelijk drastisch in. En als een trainer aan het einde van de wedstrijd dan zegt 'ja, ik weet niet waarom het instortte'. Ja dat is jouw werk vriend."

Hoe het komt dat Ajax instortte? "Dat is een goede vraag", is Wielaard van mening. "Ik denk dat FC Twente ook wel heel graag wilde en er alles aan deed. En daar was Ajax niet tegen bestand. Dan zijn ze toch gewoon te licht. Ook op het middenveld, en dan worden ze gewoon overlopen in fases. En dat zegt ook wel wat."

[google]Petersen vindt het raar dat FC Twente uitgerekend tegen PSV en Ajax haar beste wedstrijden speelde en in de wedstrijden waarbij het echt om gaat niet thuis geeft. Wielaard: "Het zal toch niet alleen maar met die ploeg te maken hebben? Het heeft toch ook tijd nodig voordat je Gertjan Verbeek voetbal kan spelen en je Verbeek-achtig fit bent. Dus ik denk dat we het Gertjan Verbeek FC Twente pas na de winterstop gaan zien. En tot die tijd is het gewoon aanmodderen met FC Twente en ieder puntje dat je pakt is mooi meegenomen.

Of Wielaard diets van Verbeek heeft terug gezien in de wedstrijd tegen Ajax? "Denk je echt dat ze dat onder een andere trainer niet hadden gedaan? Ze moeten wel tegen die grote ploegen. Iedereen wil van Ajax winnen thuis en FC Twente is daar de laatste jaren best goed in." Na zaterdag verloor FC Twente al voor het vijfde seizoen op rij thuis niet van de Amsterdammers. "Ze hebben wat hoog te houden op zo'n moment."