Gevoelige nederlaag Jong FC Twente in degradatieduel

Jong FC Twente heeft vanavond een gevoelige nederlaag geleden in Rotterdam. Op het Kasteel ging de ploeg van Paul Bosvelt met 4-2 onderuit tegen directe concurrent Jong Sparta. Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil één punt in het voordeel van Sparta dat nu vier punten losstaat van de Tukkers en op wist te klimmen naar een veertiende plek. Omdat ook hekkensluiter HHC afgelopen weekend niet wist te winnen blijft Jong FC Twente zeventiende in de Tweede divisie. Zowel de 17e als de 18e plek staan dit seizoen voor directe degradatie naar de Derde divisie.

[google]Jong FC Twente keek al na zestien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Vlak voor rust scoorde Katsikas nog wel de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker bleef uit. Het was Sparta dat in de 62e minuut de 3-1 scoorde. In de blessuretijd scoorde Hölscher wederom de aansluitingstreffer, maar het was vlak daarna wederom Sparta dat toesloeg en de eindstand van 4-2 op het scorebord zette.

Aanstaande vrijdag wacht Jong FC Twente wederom een ontmoeting met een belofteteam. In Hengelo komt dan de verrassende koploper Jong AZ op bezoek. De Alkmaarders staan na acht wedstrijden één punt los van AFC en VVSB. In tegenstelling tot de Jupiler League kunnen belofteteams in de Tweede divisie wel promoveren.