Twente Insite

FC Twente Nieuws

Grolsch Veste imponeert nieuwelingen: “De lucht trilde die avond”

Grolsch Veste imponeert nieuwelingen: “De lucht trilde die avond”

Technisch directeur Ted van Leeuwen had afgelopen zomer de taak om met vrijwel een lege portemonnee de complete selectie van FC Twente te renoveren na het debacle van vorig seizoen wat degradatie betekende. Toch is het de technische man gelukt een prima selectie op de been te brengen. Dit was mede te danken aan het imposante stadion en de fanatieke achterban van FC Twente, waarmee enkele spelers over de streep werden getrokken.

“Dat is zeker een factor van belang”, geeft Van Leeuwen toe in de Presentatiegids van FC Twente. “Natuurlijk hadden die jongens gehoord van de grootte en de ambiance, maar dan moet je het in de praktijk een keer voelen en beleven. Nou, ze wisten niet wat ze meemaakten bij hun debuutwedstrijd tegen Sparta.”

In de eerste thuiswedstrijd wist FC Twente na een enerverende wedstrijd met 2-1 te winnen en de technisch directeur herinnert zich de sfeer nog goed. “De lucht trilde die avond in De Grolsch Veste, als het ware. Dat weekend zaten er in Nederland alleen bij Feyenoord meer mensen op de tribune, dat zegt alles over de aantrekkingskracht van FC Twente. Tegen sommige clubs kun je geen ‘nee’ zeggen…”, vervolgt Van Leeuwen.

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt wist Van Leeuwen ook Javier Espinosa, die transfervrij overkwam van Levante UD, aan FC Twente te binden. “Het heeft ons veel energie gekost om hem te halen, maar hij is het waard”, meent Van Leeuwen. “Espinosa had de beelden van FC Twente – Sparta gezien en ook hij was geïmponeerd geraakt”, besluit de technisch directeur.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op