Gutierrez legt Tapia op de pijnbank

Afgelopen nacht stond in Zuid America de confrontatie tussen Peru en Chili op het programma, oftewel de directe confrontatie tussen FC Twente middenvelders Renato Tapia en Felipe Gutierrez. Beide spelers vielen de tweede helft in tijdens de kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018 in Rusland. Tapia bij de rust, Gutierrez in de 65e minuut. Uiteindelijk wonnen de bezoekers met 3-4 na met name een spectaculair begin.

[google]Chili opende in de zevende minuut de score, maar zag de voorsprong na drie minuten alweer teniet gedaan worden. Dertien minuten werd Chili in het zadel geholpen door een rode kaart van Peru. Toch wist de thuisploeg met tien man op een 2-1 voorsprong te komen. Ook deze was van korte duur want vier minuten, in de 41e minuut, later stond het alweer 2-2. Tot overmaat van ramp voor de Peruvianen scoorde Chili één minuut voor rust ook de 2-3.

Na rust denderde Chili door en gooide in de 49e minuut de wedstrijd op slot door de 2-4 te scoren. Peru deed in de 92e minuut nog wat terug, maar Tapia en zijn ploeggenoten konden een nederlaag niet voorkomen.

Door de overwinning is Chili na twee wedstrijden nog ongeslagen. Peru kent lastigere tijden. Tapia en zijn landgenoten staan na twee wedstrijden zonder punten.