Gutierrez scoort zijn eerst doelpunt voor Chili

Felipe Gutierrez heeft vannacht zijn eerste doelpunt gescoord voor zijn vaderland Chili. Thuis tegen Argentinië mocht de nieuwe middenvelder van FC Twente invallen en luisterde zijn invalbeurt op met een treffer. Helaas was het niet genoeg voor Chili. Argentinië won de wedstrijd met 1-2 en blijft daardoor koploper in de kwalificatiepoule van Zuid Amerika.

Argentinie kwam gedurende de wedstrijd op een 0-2 voosrpong. Doelpuntenmakers waren Lionel Messi van barcelona en Gonzalo Higuain van Real Madrid. Pas in de blessuretijd wist Chili iets terug te doen. Gutierrez, die in de 74e minuut in was gevallen, scoorde de 1-2.

Door de nederlaag zakt Chili naar de 6e plek in de poule, net buiten de plekken die recht geven op rechtstreekse deelname en play-offs.

Roberto Rosales speelde met zijn Venezuela thuis gelijk tegen Ecuador. Hierdoor passeerden de Venezolanen Chili en klimmen naar de 4e plek in de poule.

Zowel Chili als Venezuela hebben nog 7 kwalificatiewedstrijden voor de boeg.