Connect with us

Eerste elftal

Hake geeft Marsman veeg uit de pan: “Dan maak je wel een hele grote inschattingsfout”

Published

on

FC Twente ging zondagmiddag in eigen huis met 1-2 onderuit tegen laagvlieger Go Ahead Eagles. Het was een totaal onnodige nederlaag, aangezien de ploeg van trainer René Hake een uur lang heer en meester was in De Grolsch Veste. In de eerste helft stapelden de Tukkers kans op kans, maar er werd er slechts één benut.

“Een ruststand van 3-0 zou normaal zijn”, aldus Hake na afloop tegenover Hans Kraaij jr. van FOX Sports. “Tot aan de eerste tegengoal was er, volgens mij, nog niet zo heel veel aan de hand. Toen waren we aan het aanvallen en hadden we kansen om de 2-0 te maken. Maar bij de 1-1 is er geen druk op de bal, we laten ze gewoon een vrije voorzet geven. We staan dan niet goed te dekken.”

Tot overmaat van ramp ging doelman Nick Marsman vrij snel daarna flink in de fout. “Als je dan binnen vijf minuten ik-weet-niet-wat doet bij een vrije trap van een linkspoot, waarvan je denkt dat die bal wel richting de goal zal komen… Dan maak je wel een hele grote inschattingsfout. Dan heb ik het inderdaad over Marsman.” Volgens Kraaij jr. stond de doelman van FC Twente bijna bij de cornervlag. “Dat scheelde niet zo heel veel”, beaamt de oefenmeester van FC Twente.

Met de voorsprong in handen van Go Ahead Eagles werden de Deventenaren flink in de kaart gespeeld. “Dan sta je met 1-2 achter en dan weet je ook dat je tegen een blok moet gaan voetballen. Dan probeer je van alles en scoren we ook nog, maar die goal was buitenspel. Tenminste… Maar daar moeten we niet over zeuren, want we moeten eerst naar ons zelf kijken.”

“Je moet zorgen dat je een ruimere afstand neemt en dan speel je een gewonnen wedstrijd. Tot aan de 1-1, volgens mij was dat na een klein uur, dan zie je kort daarna de 1-2 vallen en blijkbaar knakt er dan iets. Daarna probeer je met opportunisme iets teweeg te brengen en dat lukte een paar keer ook bijna. Dan moet het ook meezitten en dat zat het niet.”

Na afloop zou je verwachten dat het zou donderen in de kleedkamer, dat viel echter wel mee. “Ik heb heel lang weinig gezegd, maar ik heb ook een gegeven moment wel gezegd dat het wel heel schandalig is dat op zo’n manier deze wedstrijd verliest. Maar ook dat je het eerste uur gewoon heel goed gespeeld hebt en de wedstrijd had moeten beslissen.

“Het is altijd twee kanten en uiteindelijk gaat het om het resultaat en dat was slecht. Iets wat we aan ons zelf te wijten hebben, omdat we gewoon die fouten maken en uiteindelijk vergeet je gewoon om die wedstrijd in het eerste uur te beslissen”, besluit Hake teleurgesteld.

10 Comments

10 Comments

 1. René

  4 april 2017 at 23:23

  Als die malloten voorin ook eens een bal gunnen aan een mede speler, had het met rust gewoon 4-0 gestaan.

 2. Gerard ter Beek

  4 april 2017 at 12:33

  Marsman kan er geen snars van. Als Hake deze arrogante keeper blijft handhaven, haak ik af. Niet om aan te zien.

 3. Tukkerpower

  3 april 2017 at 17:18

  Als je die Marsman weer een contact geeft kun je net zo goed Vincent Bijlo op doel zetten. Als je die in het midden zet is de kans groter dat hij een balletje stopt. Marsman is een blinde vink die niet eens weet waar de goal staat. Gezien zijn manier van opstellen vraag je je inderdaad of er geen sprake is van matchfixing. Weg met die man, ik erger me suf aan die mafkees met zijn achterlijke maniertjes en dat idiote kapsel. Showkikker zonder enige kwaliteit.

 4. JW

  3 april 2017 at 16:29

  Zat er een belchinees op de tribune ? dan was het matchfixing van die Man van Mars yeez gauw verlengen….en Thesker speelt al weken als een trekpop

 5. Piero

  3 april 2017 at 13:56

  Blunder Marsman, akkoord, mee eens, maar ik zag ook 90 minuten tactische blunders en die zijn voor een trainer. Jensen speelde naast Unal ipv erachter, waardoor Unal geen bewegingsvrijheid kreeg en constant in een te kleine ruimte moest spelen. Het aantal keren balverlies in het centrum door de drukte was belachelijk hoog. De speelwijze aanpassen naar het technisch kunnen van je selectie betekent voor Twente de bal niet in een kleine ruimte spelen. De klassieke fout op de vleugels van een “verkeerd been op de verkeerde kant” uitte zich in te late of zelfs geen voorzetten, daar waar het kleine beetje gevaar wat er was van de vleugels af kwam. Daar lagen dus de mogelijkheden. Eén keer raken? Niet gezien! Baltempo was slow motion. Allemaal tactische zaken die tijdens de wedstrijd of in de rust gecorrigeerd hadden kunnen worden. Kun je weer aan het werk Rene, graag gedaan.

 6. Banie

  3 april 2017 at 10:05

  Ik denk dat Marsman goede zaken heeft gedaan voor zijn contractonderhandelingen….. direct stoppen daarmee. Blijft te wisselvallig en heeft ons al te veel punten gekost en te weinig opgeleverd.

  @marc, je bedoelt dat hij zich overschat 🙂

  • Inkoppertje

   3 april 2017 at 11:36

   Ze hebben ook niet voor niets die nieuwe keeper van NAC gehaald. Kans is gewoon aanwezig dat de onderhandelingen heel stroef lopen en Twente zometeen gewoon aju zegt.

 7. Karlsson

  3 april 2017 at 07:39

  Marsman moet de nieuwe mascotte van de FEBO snackketen worden. De bal is altijd een hete kroket voor hem !

 8. marc

  3 april 2017 at 07:16

  gewoon een hele matige keeper die zich zelf ontzettend onderschat,. Laat FC Twente gewoon een andere keeper halen deze man heeft nog geen punten voor twente gepakt.
  alleen gekost.

  • Hennie Oude Essink

   3 april 2017 at 13:43

   Marc bedoelt denk ik “overschat”, en dan ben ik het er mee eens; gaat het een tijd goed en dan komt er weer een zeepert. Jammer, want echt vertrouwen komt er niet op die manier. Overigens heeft de voorhoede evenveel schuld aan deze treurige blamage. Zij had ruim de gelegenheid het doelsaldo flink op te veizelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

ellery-cairo-fysiektrainer-jeugd-fc-twente-2019 ellery-cairo-fysiektrainer-jeugd-fc-twente-2019
FC Twente Nieuws4 uur ago

Cairo verdient langdurige verbintenis bij FC Twente/Heracles Academie

Ellery Cairo blijft langer verbonden aan de FC Twente/Heracles Academie. De oud-speler van zowel Heracles Almelo als FC Twente gaat...

sem-steijn-ad0-den-haag sem-steijn-ad0-den-haag
Eerste elftal9 uur ago

Transferproat: ‘ADO-revelatie Sem Steijn in beeld bij FC Twente’

Op Twitter is het gerucht verschenen dat FC Twente interesse zou hebben in ADO Den Haag-speler Sem Steijn. Het gerucht...

manfred-ugalde-twente-heerenveen-15-januari-2022 manfred-ugalde-twente-heerenveen-15-januari-2022
Eerste elftal11 uur ago

Kritiek op Ugalde: “Bedanken voor Costa Rica als 19-jarige is niet normaal”

Eerder dit seizoen maakte Manfred Ugalde een lastige beslissing. Hij besloot na een teleurstellende interlandperiode te bedanken voor het nationale...

one-to-watch-2e-seizoenshelft-2021-2022 one-to-watch-2e-seizoenshelft-2021-2022
Eerste elftal12 uur ago

FC Twente hofleverancier One to Watch Team, twee spelers in de top vier

Net als bij de eerste seizoenshelft mocht er ook voor de tweede seizoenshelft worden gestemd op het nieuwe One to...

jan-streuer-pet-training-fc-twente jan-streuer-pet-training-fc-twente
Eerste elftal13 uur ago

Streuer: “Nederlandse spelers zijn qua salaris meestal wel duurder”

Dit seizoen is 51% van alle voetballers uit de eredivisie van buitenlandse komaf. FC Twente had in het verleden ook...

grolsch-veste-zonsondergang-zijkant-2020 grolsch-veste-zonsondergang-zijkant-2020
Eerste elftal14 uur ago

FC Twente staat vooralsnog alleen: “Niet gehoord dat andere clubs dezelfde stap willen zetten”

FC Twente nam woensdag een moedige beslissing door de Grolsch Veste gesloten te houden zolang er niet minimaal twee derde...

grolsch-veste-vak-p-trap-corona-2020 grolsch-veste-vak-p-trap-corona-2020
Eerste elftal15 uur ago

FC Twente uit zorgen: “Schulden lopen steeds verder op”

Financieel directeur Martijn Hoogstoevenbeld maakt zich grote zorgen over de financiële positie van FC Twente. Voor nu, maar met name...

vitesse-tottenham-spandoeken-supporters-2021 vitesse-tottenham-spandoeken-supporters-2021
Eerste elftal1 dag ago

Opvallend: Vitesse en FC Utrecht kunnen alle seizoenkaarthouders gewoon ontvangen

Met het besluit om slechte een derde van de capaciteit van het stadion te mogen gebruiken, is FC Twente keihard...

mark-rutte-premier-nederland-2020-coronacrisis mark-rutte-premier-nederland-2020-coronacrisis
Eerste elftal1 dag ago

Rutte weigert stadions verder open te gooien: “Onmogelijk verder te gaan dan dit”

Premier Mark Rutte is niet van plan op gehoor te geven aan de oproep van diverse sectoren om de openingstijden...

utrecht-twente-rode-kaart-sadilek-2021-2022 utrecht-twente-rode-kaart-sadilek-2021-2022
Eerste elftal1 dag ago

Teleurgestelde Sadílek bedankt de club voor de steun in het gevecht tegen zijn schorsing

Dinsdagavond ging Michal Sadílek voor de tweede keer in korte tijd op bezoek in Zeist. Samen met FC Twente probeerde...