Twente Insite

FC Twente Nieuws

Hake komt met positief nieuws over Assaidi

Hake komt met positief nieuws over Assaidi

Afgelopen december verraste FC Twente vriend en vijand door het aantrekken van Oussama Assaidi. FC Twente en de aanvaller onderhandelden in het geheim en besloten met elkaar in zee te gaan op de dag dat FC Twente promoveerde naar de veilige categorie 2 van het licentiesysteem. Assaidi en FC Twente kwamen een contract overeen voor 2,5 seizoen en de vraag is wanneer de 17-voudig Marokkaans international weer terug is op zijn oude niveau.

Afgelopen zaterdag maakte Assaidi zijn officieuze debuut in het rood van FC Twente in de oefenwedstrijd tegen het Duitse FC Erzgebirge Aue. Wanneer hij 100% wedstrijdfit is, is nog even afwachten. “Tijdens de eerste dagen van het trainingskamp had Oussama last van spierpijn en de echte Spritzigkeit (lichtvoetigheid, red.) ontbreekt ook nog”, zo laat Hake weten in gesprek met Peter Wekking van Voetbal International. “Het achteloos passeren van een tegenstander zoals we dat van hem kennen, was er nog niet. In balbezit zag je echter al wel een speler die verantwoordelijkheid neemt en creativiteit en genialiteit kan brengen.”

Hake zelf is positief en denkt dat het snel kan gaan met de aanvaller die onder meer speelde voor Liverpool FC. Hij denkt dat Assaidi wellicht aan het einde van de huidige maand al wedstrijdfit kan zijn. Of dit ook echt haalbaar is moet de komende weken blijken. Aanstaande zondag kan Assaidi zijn officiële debuut maken in de uitwedstrijd tegen Vitesse. De ploeg zal in Arnhem gesteund worden door een vol uitvak.

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op