Twente Insite

FC Twente Nieuws

Hake moet keuzes maken: “Wat betreft fitheid staat hij er goed op”

Hake moet keuzes maken: “Wat betreft fitheid staat hij er goed op”

FC Twente gaat aanstaande zondag voor de tweede overwinning in de eredivisie. Nadat de ploeg de eerste vier wedstrijden verloor, werd FC Utrecht afgelopen zondag met 4-0 van de mat geveegd. In Groningen hoopt Hake een goed gevolg te geven aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

“We hebben tegen FC Utrecht een goede wedstrijd gespeeld. In alle facetten waren we beter, maar uiteindelijk is dat ook maar één wedstrijd. Het geeft wel aan dat we de kwaliteiten in het elftal hebben. Het is altijd moeilijk te voorspellen wanneer dat er uitkomt. Zondag viel het op zijn plek. En dat is prettig voor iedereen, ook voor ons als staf. Het geeft vertrouwen, maar het gaat er uiteindelijk om dat we dat niveau minimaal behouden maar liefst natuurlijk naar een hoger plan tillen.”

Welke elf gaan starten is nog een groot vraagteken. Jensen en Holla zijn twijfelgevallen en daarnaast moet Hake gaan kiezen wel verdedigingsduo centraal zal starten en wie start als linksback. De Chileense back Cristian Cuevas heeft de papieren rond en kan zondag zijn eredivisiedebuut gaan maken. “Hij heeft veel initiatief in zijn manier van voetballen. Hij speelt agressief en verdedigt kort. Het is fijn dat hij in Chili heeft doorgetraind toen hij daar voor zijn papieren was. Wat betreft fitheid staat hij er goed op.”

Fredrik Jensen en Danny Holla zijn beide twijfelgevallen. Jensen had liesproblemen en Holla liep tegen FC Utrecht een lichte hersenschudding op. Over beide wil Hake weinig kwijt. “Dat bekijken we echt van dag tot dag.”

In Groningen heerst veel onvrede over het vertoonde spel van de thuisploeg. Hake heeft zich goed voorbereid en weet wat hij kan verwachten. “Groningen heeft in verschillende formaties gespeeld. Daar hebben we goed naar gekeken, zodat we op verschillende scenario’s voorbereid zijn. Het gaat erom dat we zondag het goede gevoel een vervolg geven”, besluit de oefenmeester.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op