Twente Insite

FC Twente Nieuws

Hake tevreden over progressie: “Die moeten dan echt aan de bak”

Hake tevreden over progressie: “Die moeten dan echt aan de bak”

FC Twente speelde gisteravond een oefenwedstrijd van twee keer zestig minuten tegen Hannover 96. Ondanks de ruime speeltijd werd er niet gescoord in Ilten, waar het duel gespeeld werd. Trainer René Hake was na afloop niet ontevreden over de prestatie van zijn elftal.

“Een sterke tegenstander”, zo oordeelde Hake over de ploeg die komend seizoen weer in de Bundesliga uitkomt. “Wanneer je daar tegen gelijk speelt is dat voor de beeldvorming beter dan een 3-0 verliespartij tegen Meppen.”

“In deze fase van de voorbereiding gaat het om de belasting op te voeren en patronen in het spel te slijpen”, vervolgt de hoofdtrainer. “We hebben tegen Hannover zestig minuten gedisciplineerd verdedigd en de ruimtes klein gehouden. Daarnaast gaat het er om dat het goede moment van druk zetten wordt gekozen. De opbouw van onze kant was het eerste kwartier niet voldoende, we waren niet in staat om voetballend onze mensen vrij te spelen. In die fase gaven we zelf een aantal kansen weg.”

Hake ziet wel progressie in zijn groep. “In deze fase van de voorbereiding wordt de belasting opgevoerd van 45 naar 60 minuten. Daarom is het prettig zoals tegen Hannover om de spelers een uur te kunnen laten spelen. Voor de jongere spelers is dat een flinke belasting, die moeten dan echt aan de bak.” Woensdag speelt FC Twente de volgende oefenwedstrijd. In De Lutte is Everton dan de tegenstander.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op