Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente ziet topscorer vertrekken: “Hij zal hier misschien nog een keer komen als supporter, of als tegenstander”

FC Twente ziet topscorer vertrekken: “Hij zal hier misschien nog een keer komen als supporter, of als tegenstander”

FC Twente kende een goed seizoen. Met de huurlingen van Manchester City wisten de Tukkers de zevende plek te bemachtigen. De belangrijkste huurling was de Turkse jongeling Ünal. Met achttien doelpunten werd hij de clubtopscorer van FC Twente.

De Tukkers hebben zich vrij vroeg in de competitie veilig gespeeld, waardoor de druk van de ketel kwam. “Je had ook te maken met het gegeven dat een groot deel van je elftal voor het eerst een competitie op het hoogste niveau speelt. Dan kun je wel zeggen die jonge jongens moeten makkelijk elke week een wedstrijd aankunnen, maar als je rechtstreeks uit een jeugdcompetitie komt, is dat heel anders. Er is een groot verschil in intensiteit tussen het spelen bij de jeugd en de senioren. Dan stapelt de vermoeidheid zich een keer op”, vertelt Hake in gesprek met TC Tubantia.

Ünal was een van de jonge jongens die het niveau wel makkelijk aan leek te kunnen. “Ook Ünal kreeg hier op het eind mee te maken. De kans dat hij vertrekt is inderdaad groot. Hij zal hier misschien nog een keer komen als supporter, of als tegenstander, maar dan spelen we met Twente weer in Europa. Dat duurt nog wel even.”

FC Twente kijkt weer naar Manchester City. “We weten al heel lang wie er beschikbaar zijn. En daar zitten goede spelers bij. Maar je moet altijd kijken voor welke positie we wat zoeken. Je kunt kiezen voor zogenaamde first-loan-spelers (jonge jongens, die voor het eerst worden verhuurd, red.) maar dan weet je ook dat ze het geen 34 wedstrijden volhouden.”

Foto: Sportfoto Oost / Ron Jonker

Hoofdsponsor Pure Energie geeft gratis FC Twente shirts weg

Pure Energie heeft weer een mooie actie voor de supporters van FC Twente. Meld je nu aan en ontvang gratis het nieuwe thuis-, uit- of derde shirt. Nieuwe klanten die kiezen voor een 3-jarig contract ontvangen een shirt naar keuze cadeau, bij een 5-jarig contract komt daar nog eens €100 shoptegoed voor de Fanstore bij. Voor meer info klik HIER of op de onderstaande foto.


Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op