Nieuws

Hakim Ziyech 'MVP' van de Eredivisie in 2015

Hakim Ziyech 'MVP' van de Eredivisie in 2015

Volgens de NOS is FC Twente-middenvelder Hakim Ziyech de meest waardevolle speler van de Nederlandse Eredivisie over het jaar 2015. De middenvelder maakte over het jaar 2015 maar liefst 17 doelpunten en gaf 17 keer een assists.

Hiermee blijft hij Luuk de Jong van PSV (24 goals en 8 assists) Sébastien Haller van FC Utrecht (22 goals en 8 assists) nipt voor. Op basis van zijn assists is Hakim Ziyech dus de winnaar van het klassement.

Overigens is dat niet het enige klassement waarin hij leidt. Van alle spelers in de Eredivisie schoot Ziyech het vaakst op doel: 137 keer. In het klassement 'binnen de palen' is de Marokkaanse middenvelder ook koploper. De linkspoot leidt met 60 schoten. Ook op het gebied van corners is de 22-jarige middenvelder heer en meester, hij nam er maar liefst 184.

Deze cijfers laten eens te meer zien dat Ziyech onmisbaar is voor het kwakkelende FC Twente. In 2015 stond de middenvelder garant voor gemiddeld één (!) doelpunt of assist. Bovendien had hij bij maar liefst 80 procent van de doelpunten van de Tukkers een belangrijk aandeel.

[google]Het zijn indrukwekkende cijfers voor een speler die uitkomt voor de nummer 17 van de Eredivisie, die daarnaast ook financieel aan de afgrond zit. De kans is dan ook groot dat trainer René Hake na de winterstop niet meer kan beschikken over zijn sterspeler.

De NOS maakte een video met alle hoogtepunten van 2015 voor Hakim Ziyech, klik op deze link om de video te zien.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties