Connect with us

Eerste elftal

Handelswijze FC Twente wordt gehekeld door Van Oostveen

Gepubliceerd

op

Tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal hebben de KNVB en de Eredivisie CV FC Twente het voorstel gedaan om FC Twente de opgebouwde tv-gelden te laten behouden bij degradatie naar de Jupiler League. De Enschedese club is daar vooralsnog niet op ingegaan, tot teleurstelling van van de KNVB en de overige zeventien Eredivisieclubs.

Interim-directeur Onno Jacobs is daarover duidelijk. “We moeten dat eerst overleggen met elkaar”, laat hij weten aan De Twentsche Courant Tubantia. Jacobs heeft momenteel andere dingen aan zijn hoofd. “We hebben nu andere prioriteiten, en dat is het kort geding van vrijdag.”

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, heeft weinig begrip voor de manier hoe FC Twente nu handelt. “Het is een goede geste”, laat hij weten. De partijen zouden afgelopen nacht nog bij elkaar hebben gezeten. Johan Lankhorst, voorzitter van de Raad van Commissarissen betaald voetbal sprak van een “diepe crisis in het Nederlandse voetbal”.

Het lijkt alsof de KNVB imagoschade wil voorkomen. “Als Twente naar de burgerrechter gaat wordt het een slepende zaak”, aldus Van Oostveen. “En dat is niet goed, want in het buitenland kijkt men met argusogen mee. De UEFA en FIFA zijn doorgaans niet blij als zaken niet binnen het sportrecht blijven. Daarmee nemen we een groot risico”, besluit hij.

15 Reacties

Plaats een reactie

15 Reacties

 1. Ik snap de emotie, maar wat er bij Twente gebuurt is kan niet. Twente is afspraken niet nagekomen en omdat ze nou een nieuw bestuur hebben is daar de kous mee afgedaan?? Dat zou wel heel makkelijk zijn. Twente mag blij dat ze nog een proflicentie krijgen. Stel je voor dat ze in de eredivisie mogen blijven van de rechter…..volgens mij hebben alle eredivisie clubs laten merken dat Twente daar niet meer thuis hoort. Dat zou volgend jaar het lelijkste jongetje van de klas zijn. En onze competitie tot een gedrocht maken. Maatschappelijk kan het ook gewoon niet. Kijk naar het bedrijfsleven daar vallen grote bedrijven om en komen mensen gewoon op straat. Voetbal is niet anders. Wees blij met de handreiking en ga er voor. Laat zien dat je voor Twente bind en dat het stadion volgend jaar in de Jupiler leauge gewoon vol zin dat de tegenstander er bang van wordt. Maar voor nu is er voor Twente geen plaats meer op het hoogste niveau.

  25 mei 2016

  • Henk voetbal liefhebber

   Dan had de KNVB Fc Twente gelijk voor het feit moeten zetten , voor het rapport Knuppe al, nu hééft de KNVB Fc Twente eerst de opdracht gegeven schoon schip te maken ,
   De supporters vereniging hebben ook gesprekken gehad,hebben ook altijd meegekregen dat als alles voor elkaar is dat de licentie behouden zou blijven.
   Vervolgens als alles geregeld is, Fc Twente door het stof is gegaan,,al de andere clubs voor elkaar hadden dat Fc Twente miljoenen aan compensatie voor het tv geld ,moet betalen,hun eigen supporters gratis naar de uitwedstrijden van Fc Twente toe mogen en vervolgens deze clubs nu gaan zeggen,Fc Twente we hebben toch liever dat je degradeert.
   Wat betreft de vergelijking met het bedrijfsleven,als een bedrijf ogenschijnlijk functioneert zoals het hoort,kijk maar naar de sector ” de banken van Nederland”, dan lijkt het allemaal rozengeur en maneschijn,maar achteraf nadat alle banken haast omvielen,bleek dat de top van deze banken toch ook niet alles netjes geregeld hadden, maar dat de overheid bij gesprongen is om de banken te redden.
   Dat zou nu óók moeten gebeuren,de KNVB als overheid,
   Al is het alleen maar om het hondstrouwe publiek te dienen,volgens mij vergeet de KNVB zijn functie,de clubs ondersteunen en begeleiden ,
   Het voetbal is van de supporters en niet van mannen zoals munsterman en machtswellustige figureren zoals van Oostveen
   Deze figuren vermoorden het voetbal en de hondstrouwe supporters zijn de dupe
   Schandalig is het,dus laten we o.ophouden met acceptatie van de voorlopige besluit van de commissie
   Het nieuwe Fc Twente moet vechten voor zijn hondstrouwe supporters en het behoud van de club.
   Mijn zoon voetbalt in de b1 van Fc Twente,ziet zijn droom óók in duigen vallen, zijn droom om te debuteren i in de Grolschveste is door munsterman en Friends en de KNVB zo goed als ontnomen,mits de rechter anders beslist.
   Zet alles opzij om zijn doel te bereiken,maar door mismanagement en gebrek aan zelfkennis van de heer munsterman en het niet functioneren van de top van de KNVB met name van Oostveen ,vervalt deze droom waarschijnlijk,diep triest en hard.
   Maar Fc Twente heeft de potentie om de vierde club van Nederland te zijn,trouwe aanhang,bedrijfsleven dat achter de club staat, bestuurlijke gemeente die meedenkt en fc twente ondersteunt waar nodig.,prachtig stadion,nieuw bestuur dat bereid is om zich uit de naad te werken.
   Dit mag niet verloren gaan,want jupiler league betekent vrijwel zeker faillissement.

   25 mei 2016

  • BAM

   Goed verhaal Henk
   Helemaal mee eens
   Andere clubs moeten ook eens alle vuile was buiten hangen dan klopt het eerste verhaal maar we weten allemaal maar donders goed dat dat stinkt
   PSV met grond Anax ook Doyen groep enz

   25 mei 2016

 2. Ed

  Er is maar een geste die de knvb kan doen en dat is zich houden aan de gemaakte afspraak. Niks meer, niks minder.

  24 mei 2016

 3. Henk voetballiefhebber

  Nu Bertje zijn zin vanmiddag niet heeft gekregen, gaat hij weer om zich heen schoppen,
  Als je het goed bekijkt is het toch te zot voor woorden, de licentie commissie( onderdeel van de knvb)
  komt met een besluit, maar nu FC Twente gelukkig voor zichzelf en voor zijn fans vecht en een kort geding aangaat,wil de KNVB met allerlei compromissen fc Twente vanmiddag op een andere gedachte krijgen,
  Raar toch, als je zeker van je zaak bent,dan doe je dit niet en blijf je achter je reglementen staan.
  Als je nu zelf als knvb zijnde je reglementen opzij kan zetten om maar je zin te krijgen en de chaos proberen hiermee op te lossen,
  Hoe kan je dan , als jezelf, de van tevoren bepaalde konsekwenties opgelegd , door het verkeerd handelen van de heer Munsterman en vrienden, aan fc Twente, niet uit wil voeren omdat het je toch nu opeens niet uitkomt, tegen Fc Twente kan zeggen dat ze niet juist gehandeld hebben volgens diezelfde reglementen.
  Eerst nog zeggen dat de licentiecommissie het besluit heeft genomen en niet de KNVB,maar nu vanmiddag FC Twente niet akkoord gaat met de nieuwe voorstellen ,Bertje opeens weer allerlei uitspraken in de media gaat roepen om Fc Twente opnieuw weer in een slecht daglicht te brengen.
  Ver beneden alle peil ,laag, onprofessioneel van Bertje. ( net een klein kind die zijn zin niet krijgt).

  Ik hoop van harte dat de rechter vrijdag de zaak op de juiste manier weegt,
  Als je nagaat hoe de knvb haar mening elke keer maar weer wijzigt, hoe het hun uitkomt,dan is er toch
  geen sprake van een organisatie waarvan je op aan kan en vele gezichten kent.
  Het belangrijkste is:
  1- FC Twente voldaan heeft aan alle eisen die gevraagd waren door de KNVB (rapport Knüppe).
  2- De schuldigen die verantwoordelijk zijn voor deze chaos voorlopig thuis op de bank liggen te appen
  naar elkaar en Onno Jacobs al het vuile werk op laat knappen.
  3- FC Twente een hele belangrijke sociale functie heeft in Oost Nederland, heel veel goed werk doet in de
  wijken.
  4- FC Twente een hele trouwe aanhang heeft die elke dag met deze club bezig zijn.( positieve levensgenot)
  5- Er economisch heel veel afhangt van FC Twente ( werkgelegenheid ,netwerken ondernemers uit de regio,
  naamsbekendheid FC Twente ,enz., enz.

  Genoeg redenen voor de rechter om Fc Twente in de eredivisie te laten en zo het NIEUWE FC TWENTE de kans te geven om het schoongemaakte FC Twente tot ontwikkeling te laten komen.

  24 mei 2016

 4. Yvonne

  Er junnen het omkeren meneer van Oostveen:

  De handelswijzevan de KNVB is niet correct, ZIJ komen de gemaakte afspraak niet na!!

  De rollen zijn dus omgedraaid Bertje, FCT wordt namelijk NU door de KNVB BELAZERD en niet andersom!!

  24 mei 2016

 5. Jojo

  Ze hebben bij de Knvb nog wel meer problemen,ze kunnen het nieuwe speelschema niet presenteren,ook kunnen ze geen aanvangsdatum van de nieuwe competitie opgeven,dus voor de Knvb is het zaak dat dit zo snel mogelijk opgelost is

  24 mei 2016

 6. Johan

  En terecht dat ze bang zijn in Zeist wat een stel pannenkoeken.

  24 mei 2016

 7. Renier

  Och och en dat vinden wij erg dat de fifa boos word op de knvb? …. nou ik niet jullie maken het zelf naar een rechtszaak
  De knvb zal bloeden

  24 mei 2016

 8. robbie

  De knvb is 1 grote maffia bende die bang is voor imagoschade alleen hebben ze die al door van oostveen aan te stellen. Kijk naar oranje dat speelde redelijk tot hij aan de macht kwam en hiddink weg joeg en blind aanstelde als trainer

  24 mei 2016

 9. KNVB moet naar zichzelf kijken komen de afspraken ook niet na,geef ‘ n boete en behoud eredivisie en licentie .

  24 mei 2016

 10. Benno Jongman

  Nee meneertje oostveen vies misselijk mannetje dat je er bent jij probeert Twente gewoon in de afgrond te trappen en probeert steeds nieuwe maniertjes te vinden om Twente kapot te maken bah viestert

  24 mei 2016

  • Daarom nu niet meer toegeven laat ze maar zweten daar in Zeist ,hopelijk respecteerd de rechter wel de wet en regels . WIJ TEGEN IEDEREEN.

   24 mei 2016

 11. richard gros

  o o o die bert van oostveen begind het benout tekrijgen samen met de knvb

  24 mei 2016

 12. Agterbosch

  Idd, en bang dat ze zijn nu.. Zeker met een michael van praag die voor het uefa voorzittersschap mee gaat doen, en de eventuele kandidaat daarvoor moet komen uit een voetbalbond dat compleet schoon is en zonder geauwehoer, zeker met het oog op alle corruptieschandalen de laatste jaren binnen de fifa.
  Wat zou het voor hen vreselijk zijn als de overige kandidaten michael van praag af zouden schrijven om wat hier nu gaande is ofniet.. Ze scheiten zich om verschillende redenen 7 kleuren in de box, voor twente, voor de rechter, voor de jupiler league clubs, voor de uefa, en voor de eventuele tegenstanders van van praag. En terecht! Hoerentent dat het is daar in zeist

  24 mei 2016

Laatste Nieuws

sander-boschker-jong-fc-twente-jong-az-2017 sander-boschker-jong-fc-twente-jong-az-2017
FC Twente Nieuws13 uur ago

Boschker gunt buurman Pasveer zijn Oranje-record: “Dat is toch prachtig”

Remko Pasveer debuteerde donderdagavond in Oranje en werd daarmee de op één na oudste speler die ooit in het Nederlands...

Michel-Vlap-Gijs-Smal-Ricky-Van-Wolfswinkel-Robin-Propper-Joshua-Brenet-FC-Twente-Fortuna-Sittard-Juichen-Seizoen-2022-2023 Michel-Vlap-Gijs-Smal-Ricky-Van-Wolfswinkel-Robin-Propper-Joshua-Brenet-FC-Twente-Fortuna-Sittard-Juichen-Seizoen-2022-2023
Eerste elftal14 uur ago

Nieuwe FIFA-ratings: Hoge upgrades en opvallende downgrades bij FC Twente

Volgende week komt de nieuwe FIFA 23 uit. De beoordelingen van de FC Twente-spelers voor dit jaar zijn inmiddels bekend....

ron-jans-fc-twente-ss-lazio-2021 ron-jans-fc-twente-ss-lazio-2021
Eerste elftal15 uur ago

Selectie FC Twente organiseert barbecue om ‘familieclub’ te worden

In verband met de interlandperiode hoeft FC Twente dit weekend geen wedstrijd te spelen. Daarom heeft de selectie dit weekend...

vaclav-cerny-juichen-ontlading-twente-psv-2022-grolsch-veste vaclav-cerny-juichen-ontlading-twente-psv-2022-grolsch-veste
Eerste elftal15 uur ago

Cerny vol goede moed op weg naar cruciaal duel tegen Portugal

Zaterdagavond komt het Tsjechië van FC Twente-spelers Václav Cerny en Michal Sadílek weer in actie. Sadílek is wegens blessureleed in...

salah-eddine-fc-twente-grolsch-veste-2022 salah-eddine-fc-twente-grolsch-veste-2022
Eerste elftal16 uur ago

Salah-Eddine, een echte Amsterdammer in Twente: “Gaat een wereld voor mij open”

Anass Salah-Eddine wordt dit seizoen gehuurd door FC Twente van Ajax. De linksback werd gehaald als concurrent van Gijs Smal,...

grolsch-veste-hoofdingang-overdag grolsch-veste-hoofdingang-overdag
Eerste elftal17 uur ago

FC Twente creëert looproutes in De Grolsch Veste en brengt ouderenvervoer terug

FC Twente gaat het ouderenvervoer weer terugbrengen. De club verzorgt normaalgesproken het vervoer voor ouderen en minder-validen bij thuisduels van...

ron-jans-zorgelijk-twente-excelsior-2022 ron-jans-zorgelijk-twente-excelsior-2022
Eerste elftal18 uur ago

Jans reageert op kritiek Brama en richt zich op ‘verdraaiende’ media

Ron Jans zei twee weken geleden dat FC Twente een slechte trainingsweek achter de rug had. Vooral de eerste training...

mees-hilgers-vak-p-supporters-vieren-overwinning-2021 mees-hilgers-vak-p-supporters-vieren-overwinning-2021
Eerste elftal18 uur ago

Hilgers maakt officieuze debuut bij Jong Oranje

Mees Hilgers heeft vrijdagavond zijn basisdebuut bij Jong Oranje gemaakt. De centrale verdediger van FC Twente mocht in de oefenwedstrijd...

ennio-van-der-gouw-fc-twente-2020-2021 ennio-van-der-gouw-fc-twente-2020-2021
FC Twente Nieuws19 uur ago

Video: Van der Gouw geeft assist in slotseconde bij basisdebuut betaald voetbal

Ennio van der Gouw was vrijdagavond bij zijn basisdebuut in het betaald voetbal cruciaal voor VVV-Venlo. De doelman, die de...

fenna-kalma-fc-twente-seizoen2021-2022 fenna-kalma-fc-twente-seizoen2021-2022
FC Twente Nieuws1 dag ago

Kalma vernietigt PEC Zwolle (v): Assist-hattrick én twee doelpunten

Na de 5-0 overwinning in de eerste speelronde op bezoek bij VV Alkmaar, stond voor FC Twente Vrouwen vrijdagavond de...