Heerenveen-FC Twente (6-2) 2010-2011

Assaidi maakte vanmiddag bijna persoonlijk gehakt van het zwak tot matige FC Twente dat geen moment echt in de wedstrijd kwam. Twente droop af met een 6-2 nederlaag met 3 goals, 2 assist en een veroorzaakte penalty van Assaidi.

Eerste helft

In een zwakke eerste helft waar beide ploegen weinig intentie lieten zien om er een echte wedstrijd van te maken was het Heerenveen dat met een 2-1 voorsprong de thee op mocht gaan zoeken. Deze voorsprong kon volledig op naam gezet worden van Assaidi die Boschker 2x wist te verschalken met een afstandsschot van buiten de 16 meter.

De 1-0 was een wonderschone lob van ca 20 meter van het doel. Boschker stond een paar meter voor zijn doel en kon de balk alleen maar nakijken. Na de 1-0 bleef het tam maar op het moment dat FC Twente aan begon te zetten scoorde het nagenoeg gelijk de 1-1. Vujicevic hield de bal in (waar het publiek de bal uit zag) waarna hij de bal doorgaf aan Rosales die van de achterlijn de bal bij de tweede paal voor de voeten van Chadli legde. Hij kon door zwak dekken van de Heerenveen verdediger simpel binnentikken.

Na de 1-1 was het Heerenveen dat weer licht aan begon te zetten. Nadat er twee goede kansen werden verprutst was het wederom Assaidi die zonder verdedigd te worden de trekker over mocht halen en de bal hard en droog in het net schoot, Boschker gefrustreerd achterlaten.

In het restant van de eerste helft was Twente niet bij machte om de achterstand weg te werken en ging voor het eerst dit seizoen met een achterstand de rust in.

In de tweede helft was het Twente dat initiatief toonde wat in in de 51e minuut resulteerde in de verdiende 2-2 van wederom Nasar Chadli. Hij maakte een perfecte steekbal van Wout Brama knap af door de keeper van Heerenveen in de verre hoek te passeren.

Na de 2-2 ging Twente driftig op zoek naar de 2-3 maar moest binnen negen minuten wederom een tegentreffer incasseren. Assaide was het die Rosales en John simpel voorbij liep en de bal voorgaf op Elm die hoger kwam dan Douglas en de 3-2 scoorde.

Werderom negen minuten later kwam de nekslag voor de Tukkers. De grote man aan Heerenveen kant Assaidi lobte de bal fraai op Narsing die uit de rug van Tiendalli was gelopen waarna hij de 4-2 scoorde.

Helaas was dit nog niet het einde en moest Twente de gifbeker helemaal leegdrinken. In de 87e minuut mocht Assaidi alleen op Boschker af en scoorde de 5-2. Een minuut later werd Assaidi in de 16 vastgepakt door Wisgerhof en verdiende zo een penalty die werd benut door Vayrynen.

Door deze nederlaag blijft Twente tweede in de competitie met één punt achterstand op PSV en een voorsprong van één punt op de verrassende nummer drie FC Groningen. Ajax volgt op de vierde plaats op twee punten.

Foto's voor de wedstrijd Heerenveen-FC Twente.

Iedereen van Twitter bedankt voor de foto's.