Helsingborgs IF - FC Twente 2-2 2012-2013

FC Twente heeft in de wedstrijd tegen het Zweedse Helsingborgs IF een punt binnengehaald. In de tweede wedstrijd in de poulefase van de Europa-League hebben de Tukkers een 2-0 achterstand omgebogen naar een gelijkspel. De verdedigers Bengtsson en Douglas zorgden voor de Twentse doelpunten.

FC Twente begon slordig aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Steve McClaren had er moeite mee om de bal in de ploeg te houden. Al na 7 minuten werd het 1-0 door een doelpunt van Djurdic, die tussen Boyata en Douglas in kon koppen. Na de tegengoal blijft FC Twente slordig. In de 14e minuut is het de kopbal van Boyata, die op via de paal in de handen van de doelman belandt.

Ruim een kwartier na het eerste doelpunt volgt er wederom een enorme kans voor Helsingborgs IF. Djurdic schiet de bal rakelings naast het doel van Mihaylov. Kort daarna kan Mihaylov de inzet van Lindström maar ternauwernood redden. In de 29e minuut krijgt Gutierrez achtereenvolgens twee schietkansen, maar tot een doelpunt kwam het niet. In de 40e minuut kreeg FC Twente de kans om voor rust de op gelijke hoogte te komen. Spits Castaignos, die de afgelopen weken kans na kans mist, kwam na een steekpass van Tadic oog in oog met doelman Hansson te staan, maar wist hem niet te passeren.

Vlak voor rust maakt Helsingborgs IF zijn tweede doelpunt. De bal kwam vanaf rechts voor het doel van Mihaylov waar Djurdic in alle vrijheid binnen kon tikken. Van 'Focus' en 'Concentration', de sleutelwoorden in het woordenboek van McClaren, leek in de eerste helft absoluut geen sprake.

In het begin van de tweede helft zette FC Twente het slechte spel van de eerste helft voort. Uitblinker aan Twentse zijde Chadli geeft na tien minuten een pass op Schilder, maar de linkermiddenvelder raakt de lat. Kort daarna voorkomt Mihaylov een tegendoelpunt met zijn vingertoppen, nadat Boyata voor de zoveelste keer van deze avond de fout in ging.

Nadat Gutierrez werd vervangen door Cabral en Rosales werd vervangen door Bengtsson, waardoor Boyata op de rechtsbackpositie kwam, creëerde FC Twente meer kansen, maar de afronding bleef rommelig. In de 74e scoort FC Twente de aansluitingstreffer. Chadli speelde Tadic vrij, waardoor Tadic de voorzet kan geven die invaller Rasmus Bengtsson vervolgens raak kon koppen.

In het laatste kwartier van de wedstrijd blijft FC Twente druk zetten op de Zweedse verdediging. De Tukkers krijgen dan ook een enorme kans via Robbert Schilder, maar zijn schot belandt in het zijnet. In de 88e minuut is het Douglas die vanuit een hoekschop van Cabral de gelijkmaker binnenkopt.

Nog geen minuut na de 2-2 is het Cabral die na een counter naast schiet. Tot een doelpunt leidt het slotoffensief van FC Twente niet en dus moeten de Tukkers genoegen nemen met een punt. De andere wedstrijd in poule L, Hannover 96 - Levante, eindigde in 2-1. Hierdoor staat FC Twente op een derde plaats in deze poule.

Samenvatting Helsingborgs IF - FC Twente 2-2

Helsingborgs IF - FC Twente 2-2
1-0 Nikola Djurdic (7)
2-0 Nikola Djurdic (43)
2-1 Rasmus Bengtsson (74)
2-2 Douglas (88)

Arbiter: Madden (Sch)
Geel: Lindström, Rosales

Opstelling FC Twente: Mihaylov; Rosales ('62 Bengtsson), Boyata, Douglas, Braafheid ('83 Landzaat); Brama, Schilder, Gutiérrez ('62 Cabral); Tadic, Castaignos, Chadli

Opstelling Helsingborgs IF: Hansson; Andersson, Atta, Larsson ('46 Baffo), Uronen; Lindström ('78 Wahlstedt), Mahlangu, Gashi, Bouaouzan; Djurdic, Bedoya ('40 Accam)