Heracles Almelo - FC Twente (1-1) 2011-2012

Vanavond stond de Twentse derby tussen Heracles Almelo en FC Twente op het programma. Twente begon het duel als tweede van de competitie. Heracles staat in de middenmoot, maar valt dit seizoen toch op door goed combinatievoetbal.

Eerste helft

De eerste helft begon matig. Er waren over en weer weinig kansen. Luuk de Jong was een keer dichtbij en aan de andere kant zeilde een schot van Duarte voorlangs. Tussendoor viel Emir Bajrami uit met een blessure en werd vervangen door de jonge Ninos Gouriye.

Pas in de slotminuut kwam er wat leven in de brouwerij met twee goede kansen voor De Jong en Fer, maar in beide gevallen greep doelman Pasveer goed in.

[nggallery id=281]

In de tweede helft waren de eerste twee mogelijkheden voor Heracles. Maar na een corner van Ola John kopte Wisgerhof in de 50e minuut de 0-1 binnen. Daarmee evenaarde Twente het Eredivisierecord van Ajax door 41 keer op rij te scoren in een competitiewedstrijd.

In het vervolg van de tweede helft creëerde Twente meer kansen, doordat Heracles meer ruimte weggaf. Wisgerhof en Janssen kregen beide een grote mogelijkheid, maar wisten niet te scoren. Heracles creëerde amper kansen, maar doordat Twente slordig was in de afwerking bleef het tot de laatste minuut spannend.

Bij het ingaan van de blessuretijd ging het echter helemaal mis. Bij een combinatie door het midden schoof Duarte de bal achter Mihaylov. Daarmee kwam de eindstand 1-1 op het bord te staan.