Heracles bewijst FC Twente dienst door te winnen van Roda JC

Vrijdagavond speelden Roda JC en Heracles tegen elkaar in het Parkstad Limburg stadion. Het had gesneeuwd in Kerkrade en dus werd de wedstrijd afgewerkt met een oranje bal. Na 90 minuten stond er een stand van 0-3 op het scorebord in Zuid-Limburg.

[google]Tegen de verhouding in schoot Kuwas de bezoekers met een schitterende vrije trap op 0-1. Vlak voor rust werd het 0-2 via Peterson na een individuele actie. In de tweede helft bleef de ploeg uit Almelo ternauwernood op de been, want het regende kansen voor Roda. In de 90e minuut was het Van Ooijen die de wedstrijd in het slot gooide: 0-3.

Heracles boekte de eerste uitzege van het seizoen. Door het verlies van de Limburgers blijven ze in punten gelijk met FC Twente. Zondag komt de ploeg van Gertjan Verbeek om 16.45 uur in actie tegen FC Groningen. Bij een overwinning in eigen huis lopen de Tukkers drie punten uit op Roda. Het gat met de veilige plek 15 bedraagt momenteel 4 punten. Zaterdagavond treft nummer 15 NAC Feyenoord in eigen huis.