Twente Insite

FC Twente Nieuws

Heracles bezorgt oud-middenvelder FC Twente slecht nieuws

Heracles bezorgt oud-middenvelder FC Twente slecht nieuws

Mustapha Yahaya is er niet in geslaagd een contract te verdienen bij Heracles Almelo. De voormalig middenvelder van FC Twente was op de proef in Almelo, maar ziet zijn inzet niet beloond. De reden dat Heracles niet in zee gaat met de 23-jarige Ghanees is dat de club op zoek is naar een pure middenvelder en in Yahaya meer een verdediger ziet.

“Mustapha heeft in het verleden vooral als middenvelder gespeeld, maar de technische staf zag in hem meer een rechter centrale verdediger”, aldus directeur Nico-Jan Hoogma op de clubwebsite van Heracles. “En die positie hebben we met Mike te Wierik, Robin Pröpper en Tim van de Berg al uitstekend ingevuld. Mustapha heeft het zeker niet slecht gedaan en we wensen hem alle succes in de toekomst.”

Een teleurstelling voor Yahaya die via Heracles Almelo graag alsnog had willen debuteren in de Eredivisie. In 2012 werd hij door FC Twente naar Nederland gehaald, maar tot een basisdebuut kwam het nooit. Afgelopen zomer vertrok hij naar Europa FC om hier weer aan spelen toe te komen. Yahaya is transfervrij en tegenwoordig ook voetbal-Nederlander. Dit maakt hem interessant voor clubs omdat hij hierdoor niet een niet-EU salaris hoeft te verdienen.

Reageer op dit artikel

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Abonneren op