Heracles op rand degradatie na keiharde nederlaag tegen Excelsior

Twee dagen voor de degradatie play-off wedstrijd Excelsior - Heracles, besloot de club uit Almelo trainer Frank Wormuth op straat te zetten. De selectie had volgens aanvoerder Mats Knoester behoefte aan nieuwe energie, welke zou moeten komen van assistent-trainer René Kolmschot.

Woensdagavond om 18:45 uur werd er afgetrapt op Woudestein in Rotterdam en al snel werd duidelijk dat er van nieuwe energie bij Heracles totaal geen sprak was. Als de thuisploeg iets scherper was geweest dan had het bij rust al met 4-0 voor kunnen staan. Nu was de ruststand slechts 1-0 door een doelpunt van Azarkan.

In de tweede helft denderde Excelsior door dat eigenlijk geen kind had aan de nummer zestien van de eredivisie. In de 74e minuut was het topscorer Dallinga die op aangeven van oud-Heraclied Niemeijer de 2-0 scoorde. In de 85e minuut werd het zelfs 3-0. Deze keer was het Driouech die doel trof. De assist kwam van de voet van Tukker Mats Wieffer.

De nederlaag kwam hard aan in Almelo dat zaterdag minimaal drie keer moet scoren om degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie te voorkomen. De wedstrijd begint zaterdag om 20:00 uur. Slechts één keer eerder slaagde een club erin om een 3-0 achterstand uit de eerste wedstrijd goed te maken.