Twente Insite

FC Twente Nieuws

“Het ligt aan de familie, wat die in de toekomst gaan doen met FC Twente”

“Het ligt aan de familie, wat die in de toekomst gaan doen met FC Twente”

Gisteren werd bekend dat Dik Wessels op 71-jarige leeftijd is overleden. Wessels had een groot hart voor FC Twente en redde de club van de ondergang.


“Hij heeft veel betekend en niet alleen in de laatste periode”, vertelt journalist Gerben Kuibert van De Tubantia in gesprek met 1Twente. “Hij heeft de club een aantal keren vooruit geholpen toen het heel moeilijk was. Vlak na de eeuwwisseling kwam FC Twente door het Bosman-arrest in de problemen. Spelers konden door dit systeem na hun contracteinde transfervrij vertrekken. Wessels zat met zijn jongere broer Herman voor miljoenen in een spelersfonds en dat geld hebben ze Twente toen kwijtgescholden. Anders had die club het niet overleefd.”

“Hij heeft voor acht miljoen euro borg gestaan en alleen daardoor kon Twente overleven. Als hij dat niet had gedaan, dan had de club niet meer bestaan”, vertelt Kuitert

Kuitert weet niet wat het overlijden van Wessels zal betekenen voor de toekomst van FC Twente. “Maar ik weet ook niet of dit het juiste moment is om het daarover te hebben. Het ligt aan de familie, wat die in de toekomst gaan doen of willen doen met FC Twente. Het is bekend dat Dik de club een warm hart toedroeg, maar dat geldt ook voor de rest van de familie. Hoe dat in detail verder gaat, weet ik ook niet.”

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ReinierDevisser Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Devisser
Gast
Devisser

Echt kuitert weer. rampjournalist

Reinier
Gast
Reinier

Denk een reƫel verhaal, lees het toch anders.
Zeker geen vrienden..