Connect with us

FC Twente Nieuws

Het móéten slagen bij FC Twente heeft me in een diep dal gegooid

Gepubliceerd

op

abdul nury fc twente

Afgelopen zomer was Abdul Nury één van de vele spelers die noodgedwongen moest vertrekken bij FC Twente. De club had een overschot aan jeugdspelers en moest daarnaast ook saneren op de salarisuitgaven. Nury, door Van Wonderen al eens bestempeld als een type Makélélé, zat zijn laatste jaar bij FC Twente persoonlijk niet goed in zijn vel wat zijn weerslag had op zijn persoonlijke ontwikkeling. Tegenover Twente Insite vertelde de middenvelder zijn verhaal over een moeilijke periode waar ook vele andere jonge spelers tegenwoordig tegenaan lopen.

“Vorig jaar speelde ik heel weinig. Ik zat in een dip, was mentaal zeer kwetsbaar waardoor ik ook vaker geblesseerd raakte. Ik heb hierover gesproken met een mental coach om te achterhalen waar het vandaan kwam. Ik was mezelf niet meer en veranderde van de jongen die altijd uitblonk naar één van de velen.”

Het móéten slagen bij FC Twente heeft me in een diep dal gegooid

Abdul Nury in het shirt van Oranje -17 jaar

“Hij vertelde me dat ik mijn hart moest volgen en niet alleen moest kijken naar de mooie dingen. Ik was nooit tevreden met de dingen die ik had. Waardeerde bepaalde dingen nooit, luisterde teveel naar andere mensen en liet me negatief beïnvloeden.”

Een ander groot probleem dat speelde was het gebrek aan een vaderfiguur in zijn leven. Zijn vader overleed toen Nury zelf nog maar vier jaar oud was. “Ik was niet vrij in mijn hoofd omdat ik mezelf de druk oplegde te móéten slagen bij FC Twente. Mijn moeder en broertje verhuisden met mij mee naar Hengelo waar ik onbewust de vaderrol op me heb genomen. Ik voetbalde altijd met een rugzak.”

Het was een samensmelting van factoren dat uiteindelijk een einde maakte aan zijn tijd bij FC Twente. Toch leek hij in PEC Zwolle al snel een nieuwe club te hebben gevonden om zijn droom alsnog waar te maken, totdat hij plots opdook in Polen. Hij trainde mee wij het Poolse Widzew Lodz, maar ontkende zelf in Polen te zijn.

Het móéten slagen bij FC Twente heeft me in een diep dal gegooid

Abdul Nury (links) op stage bij Widzw Lodz.

“Ik weet niet waarom ik het toen ontkende, en had achteraf gezien gewoon eerlijk moeten zijn. Vlak daarvoor ben ik van zaakwaarnemer veranderd, maar had geen contract bij PEC Zwolle. Ik ging erheen om te kijken, maar na drie dagen Polen besefte ik dat dit niets voor mij was. Ik heb me daarna gewoon op 21 juli gemeld bij PEC Zwolle.”

Om niet tegen dezelfde problemen aan te lopen als bij FC Twente besloot Nury het roer om te gooien. Hij vertrok in z’n eentje naar Zwolle om zich hier niet alleen sportief, maar ook persoonlijk verder te ontwikkelen.
“Een contract of veel geld is niet alles. Het gaat erom dat je gelukkig bent en dat ben ik nu bij PEC Zwolle. Het móéten slagen bij FC Twente heeft me echt in een diep dal gegooid. Nu mijn moeder en ik wat meer afstand van elkaar hebben genomen gaat het een stuk beter met me. De rugzak is verdwenen.”

Een ander middel dat veel heeft veranderd in zijn leven is het lezen van boeken. “Hier hield ik helemaal niet van, maar door veel boeken te lezen kwam ik tot de conclusie dat je je hart moet volgen en dankbaar moet zijn met wat je hebt. Nu ik dit heb toegepast lijkt het net of ik een nieuwe persoon ben geworden. Ik kan nu geduld op brengen en heb meer controle over wie ik ben en wat ik wil.”

Hoe vreemd het ook klinkt, bij PEC Zwolle is Wout Brama één van zijn concurrenten. Als Brama niet heeft gespeeld bij het eerste dan staat hij bij Jong PEC Zwolle op de plek van verdedigende middenvelder. Een geduchte concurrent!
“Ik zie het niet als concurrentie, maar zie hem als een voorbeeld. Hij heeft Champions League ervaring dus ik mag blij zijn met hem te mogen trainen en op die manier van hem te leren. Maar bij Zwolle heb ik met Ben Riensta en Mustafa Saymak nog meer goede spelers voor me. Op dat niveau ben ik nog lang niet.”

Of hij het allemaal anders had willen doen? “Nee, ik denk dat het beter is dat ik weg ben gegaan bij FC Twente. Ik was een verwende jongen met onopgeloste problemen. Daarom is het goed om nu even stap terug te zetten. Als ik had mogen blijven zat ik nu of op de bank bij Jong FC Twente of op de tribune.

Ooit terugkeren bij FC Twente? “Natuurlijk, als er een kans is om in de toekomst weer terug te keren bij FC Twente dan pak ik het met beide handen aan. FC Twente is nog steeds één van de topploegen van Nederland. Maar ik ben ook tevreden bij PEC Zwolle. Ik geloof dat alles met een reden gebeurt. Misschien moest ik even een stap terug doen om volwassen te worden. Ik wil de mensen nu op het veld overtuigen dat ik niet meer die Abdul ben van toen.”

1 Reactie

Plaats een reactie

1 Reactie

  1. Kees

    Mooi en eerlijk van deze jongen.. Ik heb hem vaak zien spelen ik was ook verbaasd dat hij weg moest. Ik wens hem het alle beste..

    15 december 2014

Laatste Nieuws

bruno-uvini-fc-twemnte-2015-2016-peace bruno-uvini-fc-twemnte-2015-2016-peace
Eerste elftal7 uur ago

Publiekslieveling Uvini keert na wereldreis van acht jaar terug naar Brazilië

Bruno Uvini Bortolanca was één van de beste spelers die technisch directeur Ted van Leeuwen in zijn twee termijnen bij...

manfred-ugalde-lachend-bon-boys-fc-twente-2022-2023 manfred-ugalde-lachend-bon-boys-fc-twente-2022-2023
Eerste elftal9 uur ago

Twijfels over toekomst Ugalde bij FC Twente: “Dat heeft een reden”

Op 3 januari, twee dagen voor de start van de tweede seizoenshelft, opent de winterse transferwindow. Club hebben dan tot...

myron-bostdorp-fc-twente-2022-2023 myron-bostdorp-fc-twente-2022-2023
Eerste elftal9 uur ago

Kampioen Onder 21 verzaakt niet en wint ook laatste thuiswedstrijd

FC Twente/Heracles Onder 21 heeft het seizoen in stijl afgesloten voor eigen publiek. In de één na laatste speelronde stond...

hakim-ziyech-marokko-spanje-wk-2022-strafschoppen hakim-ziyech-marokko-spanje-wk-2022-strafschoppen
BREAKING10 uur ago

Ziyech en Marokko zorgen voor megastunt door Spanje uit het WK te kegelen

De eerste grote stunt in de knock-outfase van het WK is een feit. Het Marokko van Hakim Ziyech kegelde één...

grolsch-veste-stadion-enschede-fisheye-2022 grolsch-veste-stadion-enschede-fisheye-2022
BREAKING13 uur ago

FC Twente trekt doorgaan oefenwedstrijd in twijfel en last Wintermarkt af

Voor zaterdag 10 december stond er ’s middags een Wintermarkt rondom De Grolsch Veste op het programma. Aansluitend zou FC...

sem-steijn-sprint-twente-nordsjaelland-2022 sem-steijn-sprint-twente-nordsjaelland-2022
Eerste elftal19 uur ago

Oefenwedstrijd stemt Steijn tevreden: “Lekker weer minuutjes in de benen”

Voor de selectie van FC Twente is de voorbereiding op de tweede seizoenshelft op volle gang. Afgelopen woensdag kwam de...

yegoian-ugalde-twente-boys-2022 yegoian-ugalde-twente-boys-2022
Eerste elftal20 uur ago

Komt de opvolger van Zerrouki uit Georgië? “Dat is best een bijzonder verhaal”

FC Twente/Heracles Onder 21 werd afgelopen weekend zonder zelf te spelen kampioen van Divisie 2. Hierdoor komt het komend seizoen...

ramiz-zerrouki-trainingsshirts-lachend-2022 ramiz-zerrouki-trainingsshirts-lachend-2022
Eerste elftal21 uur ago

Voorzitter VVCS prijst houding gewilde Zerrouki: “Saboteren is niet de manier”

Afgelopen zomer werd gevreesd dat Ramiz Zerrouki naar Feyenoord zou gaan. De club deed een eerste bod, maar deze bleek...

lasse-wehmeyer-heracles-almelo-roda-juichen-2022 lasse-wehmeyer-heracles-almelo-roda-juichen-2022
Eerste elftal1 dag ago

Heracles contracteert Duitse aanvaller uit de FC Twente / Heracles Academie

Heracles heeft een speler gecontracteerd van de FC Twente / Heracles Acedemie. Het betreft de 20-jarige aanvaller Lasse Wehmeyer die...

mats-rots-bon-boys-fc-twente-2022 mats-rots-bon-boys-fc-twente-2022
Eerste elftal1 dag ago

Onder 18 verspeelt dure punten in strijd tegen degradatie, maar zet wel heel belangrijke stap

Voor FC Twente / Heracles Onder 18 stond loopt het seizoen op z’n einde, maar langzaam achterover leunen is er...