Twente Insite

FC Twente Nieuws

Hidde ter Avest onthult zijn grootste droom

Hidde ter Avest onthult zijn grootste droom

FC Twente heeft vanwege de financiële problemen flink wat jeugdspelers de kans moeten geven. Verdediger Hidde ter Avest is één van de jongens die versneld naar voren werd geschoven en niet zonder succes. Ter Avest debuteerde in december 2014 en is tegenwoordig een vaste waarde binnen de basiself van René Hake. Ter Avest noemt zichzelf zelfs een ‘typische Tukker’.

“In welk opzicht? Nuchter. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Hoewel je, denk ik, niet echt kunt horen dat ik uit Twente kom. Ik geloof dat ik bij sommige vrienden of met familie nog altijd met een behoorlijk accent praat. Als je bij ons op bezoek komt, denk ik dat je er vrij weinig van verstaat”, laat ter Avest weten in gesprek met Voetbal International.

Dit seizoen speelde de rechtsback vijftien wedstrijden en kwam hierin één keer tot scoren. Het was dan ook gelijk een fraaie. Hij lobte de bal in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht over doelman Robbin Ruiter. Naast het spelen bij FC Twente heeft Ter Avest één grote droom en dat is uitkomen voor het Nederlands elftal. “Ik heb in de jeugd ook altijd voor het Nederlands elftal gespeeld en nog steeds. Dus mijn grootste droom is natuurlijk wel ook voor Oranje uit te komen. Dat zou mooi zijn.”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op