Historische uitslag FC Twente Vrouwen in CL

Vanavond speelden de FC Twente Vrouwen in de Grolsch Veste tegen de Vrouwen van Bayern München. Voor deze wedstrijd, van de eerste ronden van de UEFA Women's Champions League, kwamen maar liefst 6512 toeschouwers naar de Grolsch Veste om de dames aan te moedigen.

In de eerste vijftien minuten van de wedstrijd zitten de dames van Bayern er flink bovenop. Ze spelen sterk, met druk naar voren en houden goed balbezit. Maar de Vrouwen van Twente hebben een sterke verdediging staan. Dit blijkt ook uit de cijfers van de kwalificatiewedstrijden die zij hebben gespeeld. Ze scoorden 19 keer in drie wedstrijden, met 0 tegendoelpunten.

Naarmate we de twintig minuten naderen komt Twente steeds meer op gang in de wedstrijd. Zo hebben we een grote kans om te counteren in de 25ste minuut, maar verliezen we de bal voorin. Toch weten we, in de 30ste minuut, de goal te vinden. Renate Jansen trapt een pegel binnen en brengt FC Twente op een 1-0 voorsprong. Met deze stand beginnen we aan de rust.

Aan het begin van de tweede helft start Bayern wederom sterk, maar laat ook de druk weer snel vallen. Twente houdt zich goed en in de 56ste minuut is er weer een grote kans voor Renate Jansen. Even later, in de 59ste minuut, krijgt Bayern een vrije trap. Hier komt Twente ternauwernood weg van een 1-1 gelijke stand. [google]

Ook in de tweede helft staat de verdediging van Twente als een huis. Van der Gragt verdedigt meerdere malen goed uit voor de ploeg. In de 78ste minuut komt Twente wederom goed weg, met een schot in het zijnet.

Maar vijf minuten voor tijd vindt Leupolz een klein gaatje en schiet de bal in het net. De stand is nu 1-1. Gelijk zijn beide ploegen nog meer aan elkaar gewaagd. Er wordt fel over en weer gespeeld door de dames. Ook in de extra tijd weet Bayern nog bijna twee keer over de overwinning binnen te slepen, maar hier hebben we ons uitstekend doorheen geslagen. Ondanks de gelijke stand hebben de Vrouwen van FC Twente een historisch resultaat neergezet.

Opstelling ‪FC Twente‬ Vrouwen: Ubachs, Roetgering, Vd Gragt, Kerkdijk, Erman, Munsterman, Heuver, Roord, Vd Sanden, Dekker, R Jansen
Opstelling FC Bayern München Vrouwen: Korpela, Lewandowski, Abbé, Holstad Berge, Maier; Schnaderbeck, Behringer, Leupolz, Däbritz, Miedema, Evans