Historische zege voor FC Twente vrouwen in Champions League

[google]FC Twente vrouwen heeft vanavond in de Grolsch Veste met 2-0 gewonnen van Sparta Praag. Een historisch zege want het was de eerste overwinning in de Champions League ooit. De vrouwen hadden het lang lastig tegen de ploeg uit Tsjechië in een wedstrijd waarin tot een kwartier voor tijd weinig gebeurde.

Tijdens de eerste tien minuten van de wedstrijd zette Sparta Praag veel druk en kwam FC Twente nauwelijks onder de druk uit. Ondanks dat het weinig kansen opleverde was het Sparta Praag dat de eerste kans kreeg. De bal echter makkelijker verwerkt door de doelvrouw. Vlak voor rust kreeg FC Twente een grote kans op de 1-0, maar de vrije trap ging net over.

Na de thee kwam de ploeg uit Enschede steeds beter in de wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen, maar in de 79e minuut was het FC Twente Vrouwen dat de 1-0 scoorde. Het doelpunt kwam op naam van verdediger Waldus. Hier bleef het niet bij want FC Twente Vrouwen verder en uit een vrije trap scoorde Jill Roord op schitterende wijze de 2-0. Het was tevens de eindstand.