Twente Insite

FC Twente Nieuws

Holla koos bewust: “Als het goed voelt, waarom zou je dan wachten?”

Holla koos bewust: “Als het goed voelt, waarom zou je dan wachten?”

Danny Holla was een van de eerste nieuwelingen die deze transferwindow bij FC Twente werd gepresenteerd. De centrale middenvelder kwam over van PEC Zwolle waar zijn contract na een jaar was afgelopen. Hij verlengde niet en koos bewust voor Enschede. “Als het goed voelt, waarom zou je dan wachten?”

“Je denkt er natuurlijk altijd over na als een club zich meldt”, steekt de 29-jarige middenvelder van wel tegenover FC Twente TV. “Persoonlijk vraag ik me altijd af of de club bij mij past en hoe ze mij zien als speler. Daar hebben we gesprekken over gehad en dat voelde goed. Ik ben wel een persoon die denkt: als het goed voelt, dan ga ik er ook voor. Wat dat betreft heeft het daarom op zich niet heel lang geduurd.”

Holla is gehaald als vervanger van Mokotjo. De ervaring die hij meebrengt zal uiteraard hebben meegespeeld in de keuze van de technische staf. “We hebben best wel een jonge ploeg en ik loop natuurlijk al wat jaren mee. Mijn rol in de ploeg is dat ik de jonge jongens help. Als het nodig is, moet ik ze op de juiste plek in het veld neerzetten. Dat is ook wel een rol die bij mij past. Bij mij gaat zoiets automatisch, ik hoef dat niet te forceren. Ben ook geen type die de hele wedstrijd gaat lopen schreeuwen. Ik kan zeker mijn steentje bijdragen aan deze jonge ploeg.”

De financiële malaise van de afgelopen jaren is bekend bij Holla, maar hij wil graag naar de toekomst kijken. “Hopelijk kunnen we nu weer bouwen aan iets moois. Deze club met deze supporters en achterban, dat blijft mooi. Als uitspelende ploeg merkte je altijd wel dat de sfeer in het stadion goed is.” Tevens vindt hij het mooi om te zien dat bij uitwedstrijden het uitvak altijd goed gevuld is. “Dat geeft wel aan hoe de club leeft.”

“Het is altijd aanpassen als je ergens nieuw komt. Dat heeft tijd nodig. Je moet elkaar beter leren kennen in het veld, en daar is de voorbereiding voor. Dat is langzaamaan wel beter gegaan. Ik zit wel op mijn plek qua club en ook qua spelersgroep. Ik heb het al heel goed naar mijn zin.”

Het uitblijven van doelpunten ziet de voormalig Zwollenaar niet als probleem. De zware tegenstanders in de voorbereiding passen volgens hem goed bij de eerste wedstrijd aankomende zondag. “Verdedigend staan we nu wel goed. Daarom is het ook goed dat we tegen moeilijke tegenstanders hebben geoefend, je merkt dan dat je minder aan de bal komt. Overigens is het wel jammer dat we aan de bal minder hebben kunnen laten zien tegen de iets mindere tegenstanders.” Hij sluit af met te zeggen dat FC Twente zondag in de Kuip zeker moet proberen om nog een doelpunt te maken.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op