Hölscher behoedt FC Twente voor nederlaag, twee jongelingen debuteren

FC Twente heeft dinsdagmiddag de eerste wedstrijd gespeeld van het nieuwe jaar 2020. In Estadio Jose Burgos Quintana werd geoefend tegen de nummer 16 van de Duitse Bundesliga Fortuna Düsseldorf. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Het was Hölscher die vlak voor tijd de gelijkmaker scoorde.

Garcia besloot het elftal op vele posities te wijzigen. Zo mocht Onder 19-speler Luca Everink zijn officieuze basisdebuut maken als rechtsback, vormden Bijen en Pleguezuelo het centrale duo, verhuisde Busquets naar het middenveld en mocht Menig starten als rechtsbuiten.

In de eerste helft was het de Duitse ploeg dat het initiatief nam. In de 43e minuut werd de ploeg beloond door de 1-0 te scoren. In de eerste helft was er één echte kans voor FC Twente. Menig gaf een scherpe bal op Nakamura die bij de tweede paal stond. Echter vergat de Japanner de bal goed te raken. Ook Berggreen kreeg de kans op te scoren, maar zoals op de foto te zien kon hij net niet goed bij de bal komen.

Tweede helft

Aan het begin van de tweede helft stonden er vier nieuwe namen aan de aftrap. Latibeaudiere, Selahi, Espinosa en Zekhnini kwamen in het veld voor Everink, Roemeratoe, Aburjania en Nakamura.

FC Twente begon beter aan de tweede helft en loste ook het eerste schot op doel. Vlak daarna voerde Garcia nog zes wissels door. Het waren Bosch, Zerrouki, Aitor, Hölscher, Verdonk en Hilgers die in het veld kwamen voor voor Pleguezuelo, Bijen, Schenk, Menig, Busquets en Berggreen.

Espinosa werd de nieuwe spits, Zerrouki nam de rechtsbackpositie over van Latibeaudiere die naar het centrum verhuisde en daar het duo vormde met de debuterende Hilgers. Verdonk en Hölscher namen plaats op hun eigen positie als Linksback en aanvallende middenvelder. Bosch nam als laatste de plek in als verdedigende middenvelder.

Drommel en Hölscher belangrijk

In de 58e minuut was er een belangrijke rol voor Drommel die een schot nipt met zijn voet uit het doel wist te houden. FC Twente kroop langzaam uit haar schulp en ging op jacht naar de gelijkmaker. En deze kwam er. Het was Tim Hölscher die in de 87e de 1-1 binnen werkte. Dit was tevens de eindstand.

Aanstaande donderdag staat de tweede oefenwedstrijd op het programma. Dan oefent de ploeg in Gibraltar tegen Excelsior Moeskroen. De wedstrijd begint net als vandaag om 16:00 uur.