Hoogtepunten NEC - FC Twente (0-2) 9-4-2022

Zaterdagavond stonden NEC en FC Twente tegenover elkaar in het Goffertstadion in Nijmegen. De belangen waren vooraf groot want beide ploegen hebben Europese ambities. FC Twente jaagt op plek drie terwijl NEC nog zicht heeft op een plek voor de Europese play-offs. FC Twente mocht na afloop de punten bijschrijven want het won met 2-0 van de Gelderlanders die met tien spelers eindigden.

Jans moest noodgedwongen één wissel toepassen ten opzichte van de wedstrijd tegen PSV. Door een schorsing kon hij geen beroep doen op Van Wolfswinkel. Hierdoor kreeg de Costa Ricaan voor de vierde keer dit seizoen de kans om zich te laten zien vanaf de aftrap.

De wedstrijd kende geen oogstrelend begin en FC Twente kreeg al snel een tegenslag te incasseren. Rots z'n enkel klapte dubbel nadat hij terecht kwam op de voet van zijn tegenstander. Hij probeerde het nog even, maar moest in de 13e minuut naar de kant. Niet Cerny, maar Misidjan werd ingebracht als zijn vervanger.

Tot de 26e minuut kwam FC Twente nauwelijks in de buurt van het doel van NEC, tot Vlap de bal plots een vrije schietkans kreeg. Maar net als tegen PSV wist hij zijn zenuwen niet in bedwang te houden en werkte de honderd procent kans over. Vijf minuten voor rust kreeg Vlap de bal opnieuw in de zestien, maar wist de bal niet onder controle te krijgen. In blessuretijd haalde Sadílek nog uit van buiten de zestien, maar zijn inzet weed van de lijn gehaald. Ruststand 0-0.

Tweede helft

Het eerste wapenfeit in de tweede helft kwam van NEC. Smal liet zich eenvoudig uitspelen, maar het had geen gevolgen omdat zijn tegenstander de bal voorlangs schoot. In de 58e minuut een meevaller voor FC Twente. Nadat hij enkele minuten eerder Zerrouki in het gezicht sloeg, kreeg Akman rood nadat hij zijn noppen op de enkel van Sadílek zette.

Twee minuten later was het bijna raak door Ugalde. Op aangeven van Limnios mocht de vervanger van Van Wolfswinkel aanleggen, maar zijn inzet ging net voorlangs. In de 65e minuut was het alsnog raak. Misidjan besloot uit te halen vanaf rand zestien en passeerde de goalie van NEC. Tien minuten later was het Limnios die de 2-0 op het scorebord zette. Ook nu was Misidjan weer belangrijk, hij gaf de assist.

In de 84e minuut was er ook weer een belangrijke rol voor Unnerstall. Tavsan sneed door de verdediging van de Tukkers, maar hij zag zijn schot terugkaatsen van de borst van de Duitser. Hier bleef het bij en na vijf minuten extra tijd floot Higler af. Eindstand: 2-0.

Door de belangrijke overwinning tegen NEC doet FC Twente goede zaken. Het staat nu in punten gelijk met Feyenoord en het gat met AZ is weer opgelopen naar drie. Feyenoord gaat zondag op bezoek bij Heracles en AZ bij PEC Zwolle.