Twente Insite

FC Twente Nieuws

Hooiveld hoopt op laatste transfer: “Daar fantaseer ik weleens over”

Hooiveld hoopt op laatste transfer: “Daar fantaseer ik weleens over”

Jos Hooiveld besloot eind 2016 zijn contract in te leveren bij het Zweedse AIK Solna. De verdediger wilde graag teug naar Nederland vanwege zijn kinderen. Een stage bij FC Groningen liep op niets uit en toen besloot de verdediger de stoute schoenen aan te trekken en René Hake een bericht te sturen.

Hooiveld was in het verleden één van de pupillen van Hake bij FC Emmen onder 19. “Als je iemand zoekt die niet zeurt en alles wil aanpakken, dan ben ik je man, stond er. Na een tijdje antwoordde Hake dat ik kon komen als ik me kon schikken in een rol als vierde centrale verdediger. Ik vond het prima en dat vind ik nog steeds. Ik ben FC Twente en René Hake dankbaar en ik heb mijn rol in de groep geaccepteerd. Dan moet ik ook niet gaan zeiken als ik een tijdje wat minder speel.’

Onder Hake kreeg Hooiveld nagenoeg geen speeltijd en als hij deze al kreeg dan moest hij vaak invallen om gevaar te stichten in de zestien meter als extra spits. Onder Verbeek is dat nu anders. Vanwege het nieuwe 5-3-2 systeem speelt Hooiveld alweer vier wedstrijden op rij in de basis als centrale verdediger.

Hooiveld wordt in april 35 en denkt dan ook dat FC Twente zijn laatste club gaat worden in het betaald voetbal. Toch hoopt hij stiekem nog op één transfer.

“Ik zou graag nog een keer in de tweede league van Amerika willen voetballen. Orange County of zo. Dicht bij Los Angeles, lekker aan zee. ’s Ochtends trainen, ’s middags met de kleintjes naar het strand zandkastelen bouwen en ‘s avonds af en toe een wedstrijdje voetballen. Daar fantaseer ik weleens over. De realiteit zal waarschijnlijk zijn dat FC Twente mijn laatste club als actieve voetballer is. Ik ben al bezig met de periode daarna. Ik heb een cursus prestatiepsychologie gevolgd en wil me daarin verder bekwamen”, besluit Hooiveld realistisch in gesprek met Peter Wekking van Voetbal International.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op