HOPPA!! Maher schiet FC Twente naar halve finale van de KNVB beker!!

FC Twente is doorgedrongen tot de halve finale van de TOTO KNVB beker! De Tukkers wonnen in eigen huis met 3-1 van Jupiler League club sc Cambuur Leeuwarden. Door de overwinning is FC Twente de eerste club die de halve finale heeft bereikt van de bekereditie 2017-2018. Donderdagavond na de wedstrijd tussen Willem II en Roda JC wordt de loting verricht voor de halve finales.

Eerste helft
Cambuur begon brutaal aan de wedstrijd en zorgde in de tweede minuut voor het eerste gevaar. Toch was het FC Twente dat al snel de wedstrijd naar zich toe trok. In de 11e minuut kreeg FC Twente haar eerste grote kans. Fredrik Jensen kreeg de bal goed voor van Assaidi, maar de Fin kreeg geen controle en werkte de bal voorlangs. Cambuur liet het initiatief bij FC Twente en probeerde vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Dit gebeurde een enkele keer, maar het bleef bij plaagstootjes.

In de 25e minuut had Vuckic de 1-0 moeten scoren. Hij werd door een fraai hakje van El Hamdaoui vrijgespeeld, maar zijn schot raakte het been van de goalie. FC Twente voerde de druk op en in de 29e minuut had ook Assaidi de score moeten openen. Hij ging alleen af op de keeper, omspeelde deze, maar treuzelde teveel waardoor de kans verloren ging. Geheel tegen de verhouding in nam Cambuur in de 33e minuut de leiding uit een counter. Schils verraste de verdediging van FC Twente en kon makkelijk binnenwerken. Ondanks nog enkele kansen voor de thuisploeg was dit tevens de ruststand.

In de rust moest Verbeek noodgedwongen één wissel doorvoeren. El Hamdaoui leek licht geblesseerd te raken bij zijn hakbal op Vuckic en werd in de rust vervangen door Boere. FC Twente ging door waar het gebleven was en ging fel aangemoedigd door het thuispubliek op jacht naar de gelijkmaker. In de 56e minuut werd de videoref ingezet bij een vermeende handsbal van Cambuur in de 16 meter. Na het bestuderen van de beelden liet de scheidsrechter doorspelen. In de 60e minuut was het eindelijk raak. Boere werd vastgehouden in het strafschopgebied en kreeg met hulp van de videoref een strafschop. Assaidi legde aan en scoorde zonder problemen de gelijkmaker.

[google]FC Twente ging direct op zoek naar de 2-1 en deze viel slechts acht minuten na de gelijkmaker. Het was Maher die de vrije trap op de rand van de zestien meter schitterend in de kruising werkte. In de 76e minuut gooide FC Twente de wedstrijd in het slot. Het was wederom Maher die op schitterende wijze wist te scoren. Hij haalde uit vanaf 20 meter en zag de bal tegen de touwen gaan. Verbeek moest Thesker en Cuevas nog wisselen vanwege vermoeidheidsverschijnselen. Hooiveld en Van der Lely waren de invallers. Fredrik Jensen kreeg vlak voor tijd nog een grote kans op de 4-1, maar was wederom onfortuinlijk in de afronding. Hierdoor bleef het bij 3-1 voor FC Twente.

Drommel, Ter Avest, Bijen, Thesker (79. Hooiveld), R. Jensen, Cuevas (82. Van der Lely), Vuckic, Maher, F. Jensen, Assaidi en El Hamdaoui.