Twente Insite

FC Twente Nieuws

Huisraad profvoetballers te koop: “Vinden mensen vaak leuk om te horen”

Huisraad profvoetballers te koop: “Vinden mensen vaak leuk om te horen”

Voetballers die eens in de zoveel jaar wisselen van club krijgen regelmatig te maken met verhuisstress. Voor oud-FC Twente smaakmaker Quincy Promes was dat niet anders, maar gelukkig bood een Twents bedrijf hulp. Home Inspirations in Almelo richt woningen in voor voetballers die een tijdelijk onderkomen zoeken in Nederland. Eigenaar Peter David-Richard ziet zijn bedrijf explosief groeien.

Home Inspirations krijgt doorgaans te maken met twee basiswensen van profvoetballers. “Een XXL-bank en een grote televisie. Dat regelen we.” vertelt Peter David-Richard in gesprek met de TC Tubantia. Het bedrijf komt soms bijzondere taferelen tegen en menig meubelstuk sneuvelt dan ook wel eens. “We hebben ook eens een voetballer gehad die z’n bed naar de woonkamer had gesleept en de meubels had opgestapeld, om daar z’n televisie bovenop te zetten. Dan kun je wel nagaan dat de meubels daarna beschadigd zijn. Die verhuren we dan niet meer.”

Huisraad kopen dat van profvoetballers zijn geweest is inmiddels ook mogelijk en dat blijkt een gat in de markt. Het gaat hierbij uiteraard om items die nog in perfecte staat verkeren. Opscheppen over het feit dat wereldsterren gebruik gemaakt hebben van zijn goederen doet de eigenaar niet zo gauw. “Niet iets om te verkopen. Al zeg ik het er weleens terloops bij. Vinden mensen vaak leuk om te horen”.

Laat wat van je horen

*