Twente Insite

FC Twente Nieuws

Ingezonden brief: “Beste heren Waterreus en Perez, Dat voelde vast heel lekker of niet?”

Ingezonden brief: “Beste heren Waterreus en Perez, Dat voelde vast heel lekker of niet?”

Vorige week was het Ronald Waterreus die zich in de Voetbal International laatdunkend uitliet over het vrouwenvoetbal. “Het laatste wat die meiden bedrijven is topsport”, was één van de uitspraken die veel stof deed opwaaien. Maandagavond deed Kenneth Perez er nog een schepje bovenop tijdens de uitzending van Fox Sports. Uitgerekend op de avond dat de Oranje selectie werd gehuldigd maakte de voormalig FC Twente middenvelder de EK winnaressen met de grond gelijk. Reden voor Ilona om beide heren de onderstaande brief te schrijven.

Beste heren Waterreus en Perez,

Dat voelde vast heel lekker of niet? Een prestatie van formaat op dit niveau zo onderuit te schoffelen? Ik ben trots op jullie, wat een toppers.

En dan ook nog piepen dat ze de vrouwen niet met de mannen mogen vergelijken. Beste heren, dat mag best hoor, maar doe dat dan wel op de eerlijke manier.

Laten we eens bij het jongetje van 10 jaar beginnen. Dit jongetje heeft veel talent en veel plezier, net als al die andere vele jongetjes die voetballen in Nederland. Een hele grote vijver om in te vissen. Wat gebeurt er met dit talentvolle jongetje? Die wordt gescout door een betaald voetbal organisatie, samen met nog 15 andere jongetjes uit de regio. De beste, want ze hebben al een jaar “stage” mogen lopen bij de desbetreffende club. Vervolgens wordt bijna alles voor het jongetje geregeld en krijgt alle kansen die hij nodig heeft om een fantastische voetballer te kunnen worden. Begrijp mij nu niet verkeerd want ik gun elk jongetje deze droom en deze kans! Als dit jongetje echt heel goed is krijgt hij op 16-jarige leeftijd een opleidingscontract. In deze fase zijn er van het team waarmee hij begon misschien drie spelers over. Ja, want zo goed kun je uitselecteren. En de rest van het verhaal over dit jongetje kent iedereen. Zo snel mogelijk (vaak zonder goede schoolopleiding) de top halen en veel geld verdienen. Want ze moeten het ook in een korte tijd verdienen hoor ik altijd.

sherida-spitse-europees-kampioen-2017

Maar dan nu de vergelijking. Het meisje van 10. Net zo talentvol en net zo veel plezier. Blijft in de meeste gevallen bij haar amateurvereniging tot 15/16 (en gelukkig zijn er verenigingen die het meidenvoetbal fantastische ondersteunen). Wordt gescout door de KNVB die vervolgens haar uiterste best doet de beste meisjes op te leiden. En nu moeten we eerlijk zijn, die vijver is lang niet zo groot. Ze moeten het veel minder meiden doen. Meiden beginnen vaak al veel later met voetballen. Dit om verschillende redenen. En daar stopt het… Ze moeten maar zien hoe ze het op school regelen, ze moeten maar zien hoe ze bij de activiteiten van de KNVB komen, ze moeten maar zien… Die meiden de nu voetballen, en of dat nu in de onder 11 is bij de amateurs of de vrouwen van het Nederlandse elftal, ze moeten het maar uitzoeken. Geen hulp bij studie, gewoon ernaast werken om te kunnen leven. Geen dure auto’s of huizen. Niet ‘kijk mij nou eens’. Niet 5 keer per week, 2 keer per dag kunnen trainen om beter te worden.

Dan is het toch duidelijk waarom het mannenvoetbal van een heel ander niveau is? En wat dan nog. Het woord ‘eer‘ kennen ze niet eens bij de mannen. Waar verloren de mannen van het Nederlands elftal afgelopen seizoen allemaal van? En waarom? Oh ja, sorry, dat lag aan alles behalve aan hun zelf. Over het niveau van de eredivisie maar niet te praten. Ja die is nog altijd beter dan die van de vrouwen. Maar ook zonder passie, met veel agressie, veel gezeur en veel supportersagressie.

Misschien kan je wel zeggen dat het mannenvoetbal in ontwikkeling stilstaat, en het vrouwenvoetbal zich juist in een razendsnel tempo ontwikkelt. En als iedereen dat dikke konten voetbal noemt, is dat ook prima! Dan spelen wij dikke konten voetbal voor de EER! Omdat we er van genieten en we er plezier in hebben. En wil je dat niet zien of kun je alleen maar commentaar geven kijk dan lekker de andere kant op!

Ik ben super trots op alle voetballende meiden en vrouwen die een loodzware weg moeten belopen om iets in de voetbalwereld te bereiken! Ook vrouwen die als trainer/coach hun stinkende best doen!

WIJ ZIJN KAMPIOEN, JA WIJ ZIJN KAMPIOEN!!

Ilona

46
Reageer op dit artikel

avatar
37 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
46 Comment authors
DLDBNillisGeert NoekendinieButcher Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Butcher
Gast
Butcher

Maak je niet druk mensen de saamhorigheid is veel beter dan bij de mannen en ze piepen niet eens bij een overtreding en kijk ook nu de FIFA lijst op welke plaats staat het (heren) nederlandselftal ,dit zegt al genoeg…en Kenneth Perez gewoon je smoel houden achterbaks homo

DLDB
Gast
DLDB

Prima reactie, tot de laatste zin, triest…

jdn1962John
Gast
jdn1962John

Dat mensen hier nog aandacht aan geven, 2 minkukels die geen reet hebben bereikt, die Perez, kon het bolwerken bij Twente en AZ, maar toen meneer de grote stap KON maken naar Ajax, was het na een half jaar gedaan, Probleem was hij kon het niveau niet aan, verloor ook door zijn arrogante gedrag zijn plaats bij het Deense Elftal, en nu en laten we ff kijken hoe lang is meneer al in Nederland? denk 20 jaar en dan nog niet eens foutloos Nederlandse taal beheersen. Dan die andere zeur van een Waterreus. Jarenlang op moeten boksen tegen betere keepers,… Lees verder »

Nillis
Gast
Nillis

Helemaal mee eens. Je kun toch niet naar dit soort droeftoeters blijven luisteren. Nu moeten ze alleen nog van de beeldbuis. En dan alle voetbal analisten. Zielig volk is het.

Jennifer
Gast
Jennifer

Bij de mannen is het wij gevoel, de saamhorigheid en het plezier met elkaar al jaren weg. Bij de dames spat dat er juist af……..en zo wordt je kampioen….samen!!

Geert Noeken
Gast

trek je toch niets van die Azijn pissers aan we hebben genoten
geert noeken

Michel
Gast
Michel

dan kijk ik liever naar dikke konten voetbal dan naar een stelletje over het paard getilde profs

dinie
Gast
dinie

ik ben het helemaal met de vorige schrijvers eens .. die waterreus die ik altijd zo bewonderde heeft voor mij helemaal afgedaan ..zakkenvullers zijn het en perez laten we het daar maar niet meer over hebben , ik luister niet eens meer naar die mensen die zo over vrouwenvoetbal praten

Wilma De Graaf
Gast

Het was weer ouderwets gezellig en de sfeer zo gemoedelijk . Op de tribune met de halve finale gezinnen met kinderen mannen en vrouwen Duitsers en Engelsen iedereen kon met elkaar, nee die verwende mannetjes die miljoenen verdienen en arogantie ten top. Nee dat is geen voetbal meer , de Leeuwinnen die renden en schopten en SCOORDEN!!! Geen 1 wedstrijd verloren wat hebben we genoten 😍😍😍😍😍😍😍⚽🏆⚽🏆⚽🏆⚽🏆⚽🏆❤💋❤💋

René B.A. Belderbos
Gast

http://www.nu.nl/voetbal/4875110/oranje-bereikt-met-36e-plaats-wereldranglijst-nieuw-dieptepunt.html

Verder maar geen commentaar (ze krijgen al aandacht genoeg. Lees: teveel).

Henk
Gast
Henk

Mooi verwoord en zeer zeker dr waarheid. De voetbalmannen zijn over het algemeen over het paard getilde beroemdheden die hun momentje moeten hebben in een wedstrijd. Vaak tegen een salaris waar vele hardwerkende mensen alleen maar van kunnen dromen. De realiteit is voor hard werkende mensen is dat ze de hele werkdag hun moment moeten hebben, 8uur moeten presteren ipv 90 minuten. Als ze een baaldag hebben niet op de bank terechtkomen of het moet de voedselbank zijn. Geld verziekt de sport en de prestatiedrang. Ik zou ook wel 200000 euro oer jaar willen verdienen en dan elke wedstrijd op… Lees verder »

Benny Broekema
Gast
Benny Broekema

Hee goed geschreven.. en meiden, wij zijn supertrots op jullie.. deze beide mannen spreken maar voor zo weinig andere mannen..
We hebben genoten dames👍👍👍👍

Benassi

Jan
Gast
Jan

Ik heb genoten van de inzet laat ik het zo zeggen meer genoten van 22 borsten dan van elf slappe worsten

Nel Kooij
Gast
Nel Kooij

Een heel beschaafde brief, daar kunnen die mannen nog wat van leren! Ik heb genoten van jullie!

Nellie
Gast
Nellie

Wat ’n slechte verliezers zijn die kerels toch! De meisjes waren klasse dat kan het Nederlandse voetbal niet meer zeggen, allen Feijenoord heeft nog gepresteerd!

Jantje
Gast
Jantje

Alleen feyenoord heeft nog gepresteerd?

fentje1000
Gast

Ik heb genoten van de dames, geen swalbe geen aanstelleritus maar gewoon inzet en gaan. Niet het koppie laten hangen als ze achterstaan maar doorvechten. Qua mentaliteit kun het heren nationale 11 hier nog heel wat van leren. Als de prijzen pot bij de heren net zo hoog was als bij de dames hadden we niet eens meer een heren 11. Voetballen voor de eer komt niet in de heren lijst voor terwijl hij bij de dames vetgedrukt op 1 staat zoals het hoor. Je vertegenwoordigd je land niet de euro Ik ben iig trots op de meiden en op… Lees verder »

Alfred Cop
Gast
Alfred Cop

Geen schwalbes? Klopt niet.en ik heb zelfs een gele kaart wegens mekkeren gezien. Niet overdrijven dus…heb wel genoten van de vrouwen!

Anne
Gast
Anne

Wat hebben die 2 vervelende mannetjes dan bereikt behaLve nationale succesjes.

Romke Kiers
Gast

Ook ik heb genoten van de dames, zij voetballen nog voor de eer van Nederland. In tegenstelling tot de heren die komen alleen nog maar voor de euro’s

Muil Peer
Gast
Muil Peer

Ik ben het er mee eens dat het jammer is dat er altijd azijnzeikers zijn die een mooie prestatie zoals die van afgelopen zondag neer proberen te halen. Daarnaast vind ik dat ook deze column/brief niks bijdraagt. Door als tegenreactie tegen het mannen voetbal aan te gaan schoppen houd je zelf die achterlijke mannen/vrouwen zijn beter discussie in stand.

Harry
Gast
Harry

Goed vertaald Ilona

George
Gast
George

Heb genoten van de dames, Aan de mannen kan ik me de laatste jaren alleen maar ergeren.
Ilona, je hebt voor 1000% gelijk.

Margriet Cock
Gast

Ilona, je hebt een GEWELDIGE reactie gezet, en vele monden in beweging gebracht! De dames ZIJN de heren voorbij gestoven, en ja ze HEBBEN gewonnen, met veel overtuiging, en met hart en ziel als inzet.
Ik vond het een TOPPRESTATIE van die meiden net zoals zovelen met mij. Als de Oranje LEEUWEN weer eens een keer zullen winnen, zal ik ook trots zijn, maar deze keer ben ik trots op ons NEDERLANDS ELFTAL LEEUWINNEN!!! die hun stinkende best hebben gedaan! GO LIONESSES!!

Jaap
Gast
Jaap

Die Watereus moet eerst eens fatsoenlijk leren praten . Dat afschuwelijke accent. Niet om aan te horen. Zijn woorden dienen ondertiteld te worden.

A.B.Klein
Gast
A.B.Klein

accent is nooit een teken van domheid, mensen uit het zuiden, noorden ,oosten en westen mogen best met hun eigen tongval blijven spreken. Is zelfs leuk om de verschillen te horen. Maar de woorden en zinnen die hij er uit gooit, en zijn mening, dat zijn tekens van domheid.

Ella
Gast
Ella

Mooi dat zoveel mensen positief reageren op het dameselftal. En mooi verwoord in de brief. We mogen juist allemaal trots zijn wat deze dames gepresteerd hebben. Ik ben het in ieder geval wel.

Anja
Gast
Anja

Stelletje amateurs die 2 zeg. Net als de rest van het Nederlands elftal, mannen wel te verstaan. Geld is waar het om draait, inzet 0,0 en mentaliteit ver te zoeken. Met hangen en wurgen bereiken de heren misschien nog eens ergens een EK of WK. Misschien ja…. om dan in de poulefase weer naar huis gestuurd te worden… Is de “rest” dan zoveel beter??? Nee… de “leeuwen” zijn zo slecht, slap. Het zijn eerder welpen dan leeuwen

Marjan
Gast
Marjan

Teveel aandacht voor beide heren 😕

EduTwent1
Gast

Deze 2 heren “analisten” tonen juist met hun zielige kritiek het niveau van het huidige Nederlandse “HEREN” voetbal, respectloos, over het paard getild en het stelt (NU) niks voor. Trouwens daar hebben meer analisten last van. Dames proficiat jullie hebben het Nederlandse dames voetbal op de kaart gezet, blijft op deze manier doorgaan.

Henriëtte
Gast
Henriëtte

Voetbal was nog enigszins een mannenbolwerk, ze zijn bang dat hun speeltje afgepakt wordt, dat is het hele probleem..
Sneue mannetjes om de vrouwen zo af te kraken!! Ben het helemaal eens met de schrijfster van deze brief, want zo is het wel!!
Ik ben trots op onze oranje leeuwinnen, het vrouwenvoetbal komt eraan, of ze het nou leuk vinden of niet!!💪

gerard weima
Gast
gerard weima

Kijk das nu jou punt Ilona zij zijn 1 van die voetballers zonder fatsoenlijke schoolopleiding die met dit domme gezwam nog een beetje salaris bij elkaar proberen te smokkelen omdat ze verder nooit iets geleerd hebben!!!

Trudy
Gast
Trudy

Er is maar een manier deze twee mannen op hun knieën te krijgen, door de e.v. wedstrijden van het Nederlands elftal mannen, niet meer te gaan kijken, hetzij op tv of in het stadion, dan voelen ze misschien hoeveel plezier de Nederlandse kijker heeft gehad bij het vrouwenvoetbal. Perez, je bent Deen, heb jij je ook zo uitgelaten in Denemarken? Daar zullen ze je zeker uitspugen, want de Denen waren zeer trots op hun heldinnen, ook al hebben ze verloren van Nederland. Mannen, Nederlands elftal, toon nu eens ECHT ballen en werk voor datgene waarvoor je bent aangenomen en praat… Lees verder »

Luuk
Gast
Luuk

De vrouwen hebben tenminste alle minuten volgemaakt met voetballen en niet met janken, aanstellen, schelden en andere onzinnige dingen op het veld. Je kunt inderdaad mannen- en vrouwenvoetbal niet vergelijken, de vrouwen hebben veel meer ‘ballen’…

Hermann Frijters
Gast
Hermann Frijters

Kenneth je bent een goede analist maar je weet dat je met een andere bril naar zo’n prestatie moet kijken. Dit valt me tegen je kijkt toch ook niet naar Dafne Schippers dat ze net zo snel moet zijn dan Bolt.

Cor
Gast
Cor

Hermann Frijters het is precies zoals jij het zegt.

Eelko
Gast
Eelko

inzet, plezier en karakter, ………waar zie je dat in de eredivisie………………nee daar jagen ze op het grote geld……!!!! d.m.v. tactiek
geef dan maar het grote konten voetbal, erg verfrissend en plezierig om naar te kijken zo als het spel hoort te zijn zonder agressie, maar met vreugde

Jacob
Gast
Jacob

Wat een losers zeg om het dames oetbal zo af te kraken! Sinds jaren heb ik weer eens genoten van de sport voetbal. Geweldig hoe de meiden elke wedstrijd beleefden en wat een passie! Die twee mannetjes hadden zich beter op kunnen winden over zo’n minkukel als Jurgen Locadia die durft te stellen dat hij zich niet op kan laden voor een wedstrijd tegen NK Osijka en dan nog verliezen ook. Dat is zeker wel topsport meneer Waterreus? En het Nederlandse voetbal benadeeld door verlies aan punten. Nee hoor, dan veel liever damesvoetbal, klasse hoor meiden…..