Twente Insite

FC Twente Nieuws

Ingezonden brief: “Beste heren Waterreus en Perez, Dat voelde vast heel lekker of niet?”

Ingezonden brief: “Beste heren Waterreus en Perez, Dat voelde vast heel lekker of niet?”

Vorige week was het Ronald Waterreus die zich in de Voetbal International laatdunkend uitliet over het vrouwenvoetbal. “Het laatste wat die meiden bedrijven is topsport”, was één van de uitspraken die veel stof deed opwaaien. Maandagavond deed Kenneth Perez er nog een schepje bovenop tijdens de uitzending van Fox Sports. Uitgerekend op de avond dat de Oranje selectie werd gehuldigd maakte de voormalig FC Twente middenvelder de EK winnaressen met de grond gelijk. Reden voor Ilona om beide heren de onderstaande brief te schrijven.

Beste heren Waterreus en Perez,

Dat voelde vast heel lekker of niet? Een prestatie van formaat op dit niveau zo onderuit te schoffelen? Ik ben trots op jullie, wat een toppers.

En dan ook nog piepen dat ze de vrouwen niet met de mannen mogen vergelijken. Beste heren, dat mag best hoor, maar doe dat dan wel op de eerlijke manier.

Laten we eens bij het jongetje van 10 jaar beginnen. Dit jongetje heeft veel talent en veel plezier, net als al die andere vele jongetjes die voetballen in Nederland. Een hele grote vijver om in te vissen. Wat gebeurt er met dit talentvolle jongetje? Die wordt gescout door een betaald voetbal organisatie, samen met nog 15 andere jongetjes uit de regio. De beste, want ze hebben al een jaar “stage” mogen lopen bij de desbetreffende club. Vervolgens wordt bijna alles voor het jongetje geregeld en krijgt alle kansen die hij nodig heeft om een fantastische voetballer te kunnen worden. Begrijp mij nu niet verkeerd want ik gun elk jongetje deze droom en deze kans! Als dit jongetje echt heel goed is krijgt hij op 16-jarige leeftijd een opleidingscontract. In deze fase zijn er van het team waarmee hij begon misschien drie spelers over. Ja, want zo goed kun je uitselecteren. En de rest van het verhaal over dit jongetje kent iedereen. Zo snel mogelijk (vaak zonder goede schoolopleiding) de top halen en veel geld verdienen. Want ze moeten het ook in een korte tijd verdienen hoor ik altijd.

sherida-spitse-europees-kampioen-2017

Maar dan nu de vergelijking. Het meisje van 10. Net zo talentvol en net zo veel plezier. Blijft in de meeste gevallen bij haar amateurvereniging tot 15/16 (en gelukkig zijn er verenigingen die het meidenvoetbal fantastische ondersteunen). Wordt gescout door de KNVB die vervolgens haar uiterste best doet de beste meisjes op te leiden. En nu moeten we eerlijk zijn, die vijver is lang niet zo groot. Ze moeten het veel minder meiden doen. Meiden beginnen vaak al veel later met voetballen. Dit om verschillende redenen. En daar stopt het… Ze moeten maar zien hoe ze het op school regelen, ze moeten maar zien hoe ze bij de activiteiten van de KNVB komen, ze moeten maar zien… Die meiden de nu voetballen, en of dat nu in de onder 11 is bij de amateurs of de vrouwen van het Nederlandse elftal, ze moeten het maar uitzoeken. Geen hulp bij studie, gewoon ernaast werken om te kunnen leven. Geen dure auto’s of huizen. Niet ‘kijk mij nou eens’. Niet 5 keer per week, 2 keer per dag kunnen trainen om beter te worden.

Dan is het toch duidelijk waarom het mannenvoetbal van een heel ander niveau is? En wat dan nog. Het woord ‘eer‘ kennen ze niet eens bij de mannen. Waar verloren de mannen van het Nederlands elftal afgelopen seizoen allemaal van? En waarom? Oh ja, sorry, dat lag aan alles behalve aan hun zelf. Over het niveau van de eredivisie maar niet te praten. Ja die is nog altijd beter dan die van de vrouwen. Maar ook zonder passie, met veel agressie, veel gezeur en veel supportersagressie.

Misschien kan je wel zeggen dat het mannenvoetbal in ontwikkeling stilstaat, en het vrouwenvoetbal zich juist in een razendsnel tempo ontwikkelt. En als iedereen dat dikke konten voetbal noemt, is dat ook prima! Dan spelen wij dikke konten voetbal voor de EER! Omdat we er van genieten en we er plezier in hebben. En wil je dat niet zien of kun je alleen maar commentaar geven kijk dan lekker de andere kant op!

Ik ben super trots op alle voetballende meiden en vrouwen die een loodzware weg moeten belopen om iets in de voetbalwereld te bereiken! Ook vrouwen die als trainer/coach hun stinkende best doen!

WIJ ZIJN KAMPIOEN, JA WIJ ZIJN KAMPIOEN!!

Ilona

Reacties

 1. Maak je niet druk mensen de saamhorigheid is veel beter dan bij de mannen en ze piepen niet eens bij een overtreding en kijk ook nu de FIFA lijst op welke plaats staat het (heren) nederlandselftal ,dit zegt al genoeg…en Kenneth Perez gewoon je smoel houden achterbaks homo

 2. jdn1962John zegt:

  Dat mensen hier nog aandacht aan geven, 2 minkukels die geen reet hebben bereikt, die Perez, kon het bolwerken bij Twente en AZ, maar toen meneer de grote stap KON maken naar Ajax, was het na een half jaar gedaan, Probleem was hij kon het niveau niet aan, verloor ook door zijn arrogante gedrag zijn plaats bij het Deense Elftal, en nu en laten we ff kijken hoe lang is meneer al in Nederland? denk 20 jaar en dan nog niet eens foutloos Nederlandse taal beheersen. Dan die andere zeur van een Waterreus. Jarenlang op moeten boksen tegen betere keepers, bij Roda was hij het mannetje, Bij PSV viel hij zwaar door de mand. En als deze twee wijsheren het allemaal zo goed weten waarom zijn ze zelf geen trainer o.i.d bij een club, nee ze verdienen als zogenaamde analisten hun geld bij dit soort zenders. Waar zijn de echte vakmensen die verstand van voetbal hebben. Ik heb genoten van de vrouwen, net als in de vorige eeuw van de mannen in Duitsland(1988). Daarna niets maar dan ook niets meer bereikt, zelfs op Europees niveau tellen we niet meer mee, op de FIFA ranglijst staan we 36e!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Vera Pauw is er ooit mee begonnen, maar de KNVB had geen visie. Sinds januari staat Sarina voor de groep met volop talenten, van 19/20 jaar, van de selectie van 23 van het afgelopen WK spelen 18 vouwen bij Europese topclubs. En nu ook de -19 bezig is met het EK in hun klasse, komt er weer heel veel talent aan. Echte analisten zijn en die ook een staat van dienst hebben as trainer etc. zoals van Gaal, Adriaanse zijn om. Ook het vrouwenvoetbal staat in Europa op de kaart, en dit is pas het begin van iets moois wat heel lang kan duren. O ja onze vrouwen verdienen vergeleken bij die naast hun schoenen lopende mannen een schijntje. Maar zoals in elke sport zullen de vrouwen altijd in de minderheid blijven, maar als je naar de Olympische spelen of welk toernooi ook kijkt, wie behalen dan de meeste medailles?????????????????????????????????????????? Neem een voorbeeld aan de landen om ons heen, Engeland, Frankrijk, Duitsland allemaal toplanden waar de competities uit 12 of 16 teams bestaan. Ik ben ook van mening dat elke betaald voetbalorganisatie een vrouwenteam moet hebben, of in ieder geval de duizenden talenten die op de velden rondlopen dezelfde kansen te bieden als de mannen.

  • Helemaal mee eens. Je kun toch niet naar dit soort droeftoeters blijven luisteren. Nu moeten ze alleen nog van de beeldbuis. En dan alle voetbal analisten. Zielig volk is het.

 3. Jennifer zegt:

  Bij de mannen is het wij gevoel, de saamhorigheid en het plezier met elkaar al jaren weg. Bij de dames spat dat er juist af……..en zo wordt je kampioen….samen!!

 4. dan kijk ik liever naar dikke konten voetbal dan naar een stelletje over het paard getilde profs

  • ik ben het helemaal met de vorige schrijvers eens .. die waterreus die ik altijd zo bewonderde heeft voor mij helemaal afgedaan ..zakkenvullers zijn het en perez laten we het daar maar niet meer over hebben , ik luister niet eens meer naar die mensen die zo over vrouwenvoetbal praten

 5. Het was weer ouderwets gezellig en de sfeer zo gemoedelijk . Op de tribune met de halve finale gezinnen met kinderen mannen en vrouwen Duitsers en Engelsen iedereen kon met elkaar, nee die verwende mannetjes die miljoenen verdienen en arogantie ten top. Nee dat is geen voetbal meer , de Leeuwinnen die renden en schopten en SCOORDEN!!! Geen 1 wedstrijd verloren wat hebben we genoten 😍😍😍😍😍😍😍⚽🏆⚽🏆⚽🏆⚽🏆⚽🏆❤💋❤💋

 6. http://www.nu.nl/voetbal/4875110/oranje-bereikt-met-36e-plaats-wereldranglijst-nieuw-dieptepunt.html

  Verder maar geen commentaar (ze krijgen al aandacht genoeg. Lees: teveel).

 7. Mooi verwoord en zeer zeker dr waarheid. De voetbalmannen zijn over het algemeen over het paard getilde beroemdheden die hun momentje moeten hebben in een wedstrijd. Vaak tegen een salaris waar vele hardwerkende mensen alleen maar van kunnen dromen. De realiteit is voor hard werkende mensen is dat ze de hele werkdag hun moment moeten hebben, 8uur moeten presteren ipv 90 minuten. Als ze een baaldag hebben niet op de bank terechtkomen of het moet de voedselbank zijn. Geld verziekt de sport en de prestatiedrang. Ik zou ook wel 200000 euro oer jaar willen verdienen en dan elke wedstrijd op de bank willen zitten..

  Nu hoor il sommige al zeggen we moeten dr hele dag trainen.
  Als ik om 10 uur zou beginnen met een riant ontbijt waar ik met (mijn ) auto van de sponsor heen rijd. Dan trainen in miiddags weer een riante lunch dan weer een paar uur trainen voor die centen zou ik het gelijk doen.

  Ik ben voetbal liefhebber kijk graag naar mijn favoriete club, het Nederlands elftal of het nu mannen zijn of vrouwen. Maar ga niet zeggen dat het niveau van vrouwen voetbal niets voorstelt. De voetbal dames hebben namelijk wel eergevoel dat is wat vele voetbal mannen missen maar dat kan ook niet anders als je zoveel geld verdient

 8. Benny Broekema zegt:

  Hee goed geschreven.. en meiden, wij zijn supertrots op jullie.. deze beide mannen spreken maar voor zo weinig andere mannen..
  We hebben genoten dames👍👍👍👍

  Benassi

 9. Ik heb genoten van de inzet laat ik het zo zeggen meer genoten van 22 borsten dan van elf slappe worsten

 10. Nel Kooij zegt:

  Een heel beschaafde brief, daar kunnen die mannen nog wat van leren! Ik heb genoten van jullie!

 11. Wat ’n slechte verliezers zijn die kerels toch! De meisjes waren klasse dat kan het Nederlandse voetbal niet meer zeggen, allen Feijenoord heeft nog gepresteerd!

 12. Ik heb genoten van de dames, geen swalbe geen aanstelleritus maar gewoon inzet en gaan. Niet het koppie laten hangen als ze achterstaan maar doorvechten. Qua mentaliteit kun het heren nationale 11 hier nog heel wat van leren.
  Als de prijzen pot bij de heren net zo hoog was als bij de dames hadden we niet eens meer een heren 11. Voetballen voor de eer komt niet in de heren lijst voor terwijl hij bij de dames vetgedrukt op 1 staat zoals het hoor. Je vertegenwoordigd je land niet de euro
  Ik ben iig trots op de meiden en op de suporters voetbal zoals voetbal hoort te zijn zonder bang te hoeven zijn voor de aanhang van de tegenpartij

  • Alfred Cop zegt:

   Geen schwalbes? Klopt niet.en ik heb zelfs een gele kaart wegens mekkeren gezien. Niet overdrijven dus…heb wel genoten van de vrouwen!

 13. Wat hebben die 2 vervelende mannetjes dan bereikt behaLve nationale succesjes.

 14. Ook ik heb genoten van de dames, zij voetballen nog voor de eer van Nederland. In tegenstelling tot de heren die komen alleen nog maar voor de euro’s

 15. Muil Peer zegt:

  Ik ben het er mee eens dat het jammer is dat er altijd azijnzeikers zijn die een mooie prestatie zoals die van afgelopen zondag neer proberen te halen. Daarnaast vind ik dat ook deze column/brief niks bijdraagt. Door als tegenreactie tegen het mannen voetbal aan te gaan schoppen houd je zelf die achterlijke mannen/vrouwen zijn beter discussie in stand.

 16. Goed vertaald Ilona

 17. Heb genoten van de dames, Aan de mannen kan ik me de laatste jaren alleen maar ergeren.
  Ilona, je hebt voor 1000% gelijk.

 18. Ilona, je hebt een GEWELDIGE reactie gezet, en vele monden in beweging gebracht! De dames ZIJN de heren voorbij gestoven, en ja ze HEBBEN gewonnen, met veel overtuiging, en met hart en ziel als inzet.
  Ik vond het een TOPPRESTATIE van die meiden net zoals zovelen met mij. Als de Oranje LEEUWEN weer eens een keer zullen winnen, zal ik ook trots zijn, maar deze keer ben ik trots op ons NEDERLANDS ELFTAL LEEUWINNEN!!! die hun stinkende best hebben gedaan! GO LIONESSES!!

 19. Die Watereus moet eerst eens fatsoenlijk leren praten . Dat afschuwelijke accent. Niet om aan te horen. Zijn woorden dienen ondertiteld te worden.

  • A.B.Klein zegt:

   accent is nooit een teken van domheid, mensen uit het zuiden, noorden ,oosten en westen mogen best met hun eigen tongval blijven spreken. Is zelfs leuk om de verschillen te horen. Maar de woorden en zinnen die hij er uit gooit, en zijn mening, dat zijn tekens van domheid.

 20. Mooi dat zoveel mensen positief reageren op het dameselftal. En mooi verwoord in de brief. We mogen juist allemaal trots zijn wat deze dames gepresteerd hebben. Ik ben het in ieder geval wel.

 21. Stelletje amateurs die 2 zeg. Net als de rest van het Nederlands elftal, mannen wel te verstaan. Geld is waar het om draait, inzet 0,0 en mentaliteit ver te zoeken. Met hangen en wurgen bereiken de heren misschien nog eens ergens een EK of WK. Misschien ja…. om dan in de poulefase weer naar huis gestuurd te worden… Is de “rest” dan zoveel beter??? Nee… de “leeuwen” zijn zo slecht, slap. Het zijn eerder welpen dan leeuwen

 22. Teveel aandacht voor beide heren 😕

 23. Deze 2 heren “analisten” tonen juist met hun zielige kritiek het niveau van het huidige Nederlandse “HEREN” voetbal, respectloos, over het paard getild en het stelt (NU) niks voor. Trouwens daar hebben meer analisten last van. Dames proficiat jullie hebben het Nederlandse dames voetbal op de kaart gezet, blijft op deze manier doorgaan.

 24. Henriëtte zegt:

  Voetbal was nog enigszins een mannenbolwerk, ze zijn bang dat hun speeltje afgepakt wordt, dat is het hele probleem..
  Sneue mannetjes om de vrouwen zo af te kraken!! Ben het helemaal eens met de schrijfster van deze brief, want zo is het wel!!
  Ik ben trots op onze oranje leeuwinnen, het vrouwenvoetbal komt eraan, of ze het nou leuk vinden of niet!!💪

 25. gerard weima zegt:

  Kijk das nu jou punt Ilona zij zijn 1 van die voetballers zonder fatsoenlijke schoolopleiding die met dit domme gezwam nog een beetje salaris bij elkaar proberen te smokkelen omdat ze verder nooit iets geleerd hebben!!!

 26. Er is maar een manier deze twee mannen op hun knieën te krijgen, door de e.v. wedstrijden van het Nederlands elftal mannen, niet meer te gaan kijken, hetzij op tv of in het stadion, dan voelen ze misschien hoeveel plezier de Nederlandse kijker heeft gehad bij het vrouwenvoetbal. Perez, je bent Deen, heb jij je ook zo uitgelaten in Denemarken? Daar zullen ze je zeker uitspugen, want de Denen waren zeer trots op hun heldinnen, ook al hebben ze verloren van Nederland. Mannen, Nederlands elftal, toon nu eens ECHT ballen en werk voor datgene waarvoor je bent aangenomen en praat eens niet meer over geld en auto,s.

 27. De vrouwen hebben tenminste alle minuten volgemaakt met voetballen en niet met janken, aanstellen, schelden en andere onzinnige dingen op het veld. Je kunt inderdaad mannen- en vrouwenvoetbal niet vergelijken, de vrouwen hebben veel meer ‘ballen’…

 28. Hermann Frijters zegt:

  Kenneth je bent een goede analist maar je weet dat je met een andere bril naar zo’n prestatie moet kijken. Dit valt me tegen je kijkt toch ook niet naar Dafne Schippers dat ze net zo snel moet zijn dan Bolt.

 29. inzet, plezier en karakter, ………waar zie je dat in de eredivisie………………nee daar jagen ze op het grote geld……!!!! d.m.v. tactiek
  geef dan maar het grote konten voetbal, erg verfrissend en plezierig om naar te kijken zo als het spel hoort te zijn zonder agressie, maar met vreugde

 30. Wat een losers zeg om het dames oetbal zo af te kraken! Sinds jaren heb ik weer eens genoten van de sport voetbal. Geweldig hoe de meiden elke wedstrijd beleefden en wat een passie! Die twee mannetjes hadden zich beter op kunnen winden over zo’n minkukel als Jurgen Locadia die durft te stellen dat hij zich niet op kan laden voor een wedstrijd tegen NK Osijka en dan nog verliezen ook. Dat is zeker wel topsport meneer Waterreus? En het Nederlandse voetbal benadeeld door verlies aan punten. Nee hoor, dan veel liever damesvoetbal, klasse hoor meiden…..

 31. fct fan zegt:

  respectloze arrogante kwallen die 2.

 32. Die topmeiden hebben er voor gezorgd dat ik weer trots ben nederlander te zijn aangaande voetbal, dat stelletje over getatoeëerde mannen met de meest idiote kapsels hebben mij dat gevoel de afgelopen jaren afgenomen Meiden dank voor een fijne zomermaand met prima voetbal

 33. Je mag alles vinden, maar niet zeggen. Totaal respectloos!

 34. Ik als man ben het volkomen eens met de dames vindt het gewoon mooi om tr zien met hoeveel inzet en plezier ze voetballen en niet zoals bij de mannen over een grassprietje vallen en liggen te janken laat de dames een voorbeeld zijn voor de heren 120 procent inzet en geen beklag of gejank gewoon voetballen heren

 35. En ze heeft groot gelijk ik heb meer genoten van deze wedstrijden als tegenwoordig van de mannen
  Die met hun grote bekken denken te kunnen oordelen over anderen
  Ik neem mijn pet af voor deze meiden die dat mooi hebben geflikt
  At hebben deze heren zelf nog nooit megemaskt Europees kampioen
  Darom denk ik dat ze jaloers zen op deze goed voetballende meiden
  Daarom kraken ze het dames voetbal af ,,, foei heren schaan u ,,,, fc twente supporte

 36. De reacties van Waterreus en Perez slaan nergens op. Hoe presteert het, over het paard getilde, Nederlands elftal ? Ver onder de maat. En maar de centjes opstrijken. Presteren komt op de laatste plaats. Eerst die vette Mercedes of Audi.
  De dames presteren eerst en praten niet eens over geld. Klasse ! Een lust om naar te kijken.

 37. Man wat een zielige vertoning van die 2 heren , maar je moet wat doen om aandacht te krijgen

  • Of die Waterreus zo’n geweldige keeper was! Waardeloos en die Perez kon helemaal niet voetballen kon nog geen deuk in een pakje boter trappen! Zielige figuren

We zijn benieuwd naar jouw mening

error: Copyright FC Twente Insite