Volg ons op Social Media

Columns

Ingezonden brief: Het leven van een FC Twente supporter

Gepubliceerd

op

fc-twente-leeft-mars-spandoek-pyro-rook
Foto: Pro Shots

FC Twente is ons leven. De Grolsch Veste, en eerder het Diekman, is ons thuis en daar voelen wij ons op ons best. Wat onze FC voor ons betekent valt aan een buitenstaander niet eens uit te leggen. In hoeveel relaties is er wrijving omdat de partner het niet begrijpt? Maar dan komen we bij het stadion en dan is er maar één ding wat telt en dat is onze FC.

Met een biertje in de hand heffen we het ene na het andere lied aan om onze helden de drie punten te helpen pakken. Epy Drost, Eddy Achterberg, Jeroen Heubach, Manuel Sanchez Torres, Jan van Halst, Sander Boschker, Blaise Nkufo, Felippe Guiterez, Bryan Ruiz, Theo Janssen, Wout Brama, wat hebben wij hen en alle andere spelers toe gezongen en af en toe ook vervloekt als ze hun taak verzuimden. Altijd geven we alles voor onze FC.

Een degradatie in 1983, finale Europacup 3 in 1975, bekerwinst, een kampioenschap in 2010. Elke week en elk seizoen stonden we er weer en daardoor alles meegemaakt wat een supporter maar mee kan maken. Weer of geen weer, ere of eerste divisie, uit of thuis... Wij als supporters zijn een vaste waarde. Ja, tot aan dit seizoen blijkbaar.

Na trainers als Kees Rijvers, Spitz John, Theo Vonk, Fritz Korbach, Hans Meyer, Fred Rutten, Steve McClaren, Michel Preudhomme en al hun mede collega's kregen we de heer Garcia. Waar onder bijna al zijn voorgangers onze FC een eigen speelstijl had waarmee ze iedere tegenstander hun wil op konden leggen, krijgen we nu een speelstijl wat misschien werkt bij een, sorry dat ik het zeg, een Lego elftal. Onze FC is in handen gelegd van een trainer die het ontbreekt aan visie, omgang met spelers en supporters en ook maar enig besef van realiteit.

Hoe is het mogelijk dat er totaal geen strijd, passie, en samenhang is binnen deze selectie? Het spel wordt met de week slechter, maar ondanks ons gemopper we blijven komen. Gelukkig is daar onze eigen Wout die weet wat er gevraagd wordt bij onze FC, maar nu blijkt hij een stoorzender binnen de groep te zijn en wordt daarom op on-Twentse wijze monddood gemaakt. Wout komt op voor onze FC, net als wij iedere week weer doen. Maar nee, wij mogen onze stem alleen maar positief laten horen van de technische staf. Pardon? Mag ik jullie heren Schenk, Boschker en Garcia erop wijzen dat wij er elke week weer staan? Dat zoals jullie met Wout omgaan gewoon niet Twents is en wij daarom Wout steunen?

Wij als FC Twente supporters willen gewoon weer voetbal zien. Strijd om elke grasspriet, een elftal wat een elftal is en een trainer die laat zien een waardige coach voor onze FC te zijn. Onze steun waar jullie om vragen is niet vanzelfsprekend, maar komt voort uit onze liefde voor onze FC. Dus heren technische staf, geef ons ons voetbal terug en wij zullen blijven komen. Maar vergeet niet dat we zullen waken over onze helden en alles wat onze FC maar kan schaden, want juist dan komt de Twentse saamhorigheid nog meer naar voren en zullen we samen strijden voor ons recht.

Bertus Stegeman

9 Reacties

9 Comments

 1. Ton van Rijswijk

  18 februari 2020 at 16:30

  Beleving lijkt nogal op die van de ADO den Haag achterban. Die met die Chinese eigenaar, die achteloos adviezen van mensen met voetbalkennis negeert. Veel voetbalsupporters snakken vaak naar een nieuwe rijke eigenaar zonder te beseffen, dat het vervolgens alleen maar om geld gaat.

 2. Dick

  15 februari 2020 at 16:13

  Goed verhaal. Klopt als een bus. Twente mag zijn handen dicht knijpen met de steun van zijn supporters. Altijd in ruime getale aanwezig ondanks de ellende en het zaadloze spel.
  Garcia arrogant iedere week weer een andere opstelling en het totale negeren van de supporter.De trouwe aanhang is de club twente en verdient veel meer waardering. Schandalig vind ik het. En dan heb ik het nog niet eens over Wout. Zomaar opzij geschoven zit niet eens op de bank. Een man met een rood hart die alles over heeft voor de club. Een van de weinigen. Bizar. Bestuurlijke puinhoop aan de top. Een RVC die niets maar dan ook helemaal niets van zich laat horen. Als Twente vanavond verliest van AZ, wat natuurlijk kan gebeuren, maar daarbij geen inzet en passie toont, dan moet de supporter opstaan en het vertrek van Garcia eisen anders gaat het echt fout met onze FC. Van het bestuur en de RVC hoeven wij schijnbaar niets te verwachten. Een trainerswissel kan echt goed uitpakken kijk maar naar VVV. Met een nieuwe trainer een heel ander elftal. Strijd en de wil om te winnen met een selectie die echt niet beter is als de onze. Als de ploeg vanavond weer zo’n lamlennige indruk maakt moet er echt worden ingegrepen anders gaat het echt fout en kan een nieuwe seizoen in de KKD het einde van onze prachtige club betekenen.

 3. Rene Boumeester.

  15 februari 2020 at 01:48

  Ja Bertus je hebt helemaal gelijk kan mij voledig in jou stelling volgen jij slaat de spijker op zijn kop,klasse.Wij als fans van deze mooie club hebben er belang bij dat deze mooie club in de eredivisie blijft dus heren beleidsbepalers gebruik jullie verstand en grijp nu in haal een ervaren trainer BV Jan van Staa of Fred Rutten,als het zo doorgaat de komende wedstrijden is het vertrouwen helemaal weg en dan is onze club failliet dat willen we toch niet.Nogmaals RVC GRIJP NU IN VOOR HET TE LAAT IS.WIJ HEBBEN EEN PRACHTIG STADION LAAT HET NAAR DE KLOTEN GAAN.TWENTE FOR EVER KOP DER VEUR SUCCES.

  • Rene Boumeester.

   15 februari 2020 at 01:51

   SORRY HET MOET ZIJN LAAT HET NIET NAAR DE KLOTEN GAAN.

 4. Hans Even

  14 februari 2020 at 14:28

  Geweldig stuk met een waarheid als een koe.
  Ik zou zeggen per direct nieuwe directie en staf anders is het te laat

 5. robertg

  14 februari 2020 at 13:04

  Mooie woorden BERTUS en een waarheid als een koe ,beter kan het niet gezegd worden !!!

  • Kiekennoarfct

   14 februari 2020 at 20:00

   Geweldig stuk Bertus, of ze het willen of niet wij supporters zijn FcT. Kom niet aan onze club want kom je aan ons. We kunnen niet met ons allen de club besturen, dat is enkelen gegund. Maar Ze moeten wel besturen in de geest van de supporter en de aard van de supporter. Wederom is er voor een verkeerde trainer gekozen door de bestuurders. Dat constateren wij, dat communiceren wij en zij moeten corrigeren. Ze hebben niet geleerd uit fouten gemaakt in het verleden. Wij wel en dat heb je prima vertaald, dank je wel.

 6. Tukkerpower

  14 februari 2020 at 12:32

  Amen, en inderdaad die Schenk is ook een giga waslap, bijna wekelijks de slechtste speler maar wel aanvoerder. Was die maar naar Sparta gegaan toendertijd.

  • Jan

   14 februari 2020 at 14:07

   Wat een geweldig stuk van Bertus Stegeman.
   Inderdaad niet de huidige staf maakt onze FC ( wel helemaal kapot helaas) maar de geweldige supporters.
   Dat stelletje wat er nu zit ( ook de directie) is er alleen voor de poen maar hebben totaal geen Twente hart ( enkele uitzonderingen daar gelaten)
   En als er een voor onze Fc. opkomt ( Brama) dan wordt die een dolk in zijn rug gestoken en wordt juist hem de zwarte Piet toegespeeld. ONBEGRIJPELIJK. En dan ook nog door Bosker als woordvoerder, hij moest toch beter weten.
   Weg met deze waardelose Tc en trainer, of op zijn minst een zeer ervaren trainer erbij zetten. ( ieder moet leren per slot van rekening)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

Douglas-FC-Twente Douglas-FC-Twente
Eerste elftal2 minuten geleden

Douglas: ‘Over een paar weken heb ik een nieuwe eredivisieclub’

Douglas kreeg afgelopen week slecht nieuws van FC Twente. De 32-jarige verdediger kreeg te horen dat hij niet meer welkom...

grolsch-veste-doeken-sander-boschker-ingang-mei-2020 grolsch-veste-doeken-sander-boschker-ingang-mei-2020
Eerste elftal29 minuten geleden

Supporters op 10 augustus weer welkom in de Grolsch Veste

Op 10 augustus speelt FC Twente de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2020-2021. De Tukkers ontvangen...

queensy-menig-training-fc-twente-mei-2020 queensy-menig-training-fc-twente-mei-2020
Eerste elftal1 uur geleden

Voor in de agenda: Alle oefenwedstrijden FC Twente op een rij

FC Twente heeft vandaag bekend gemaakt hoe het eerste deel van het programma van de voorbereiding op het nieuwe seizoen...

jody-lukoki-doelpunt-sc-braga-ludogorets.jpg jody-lukoki-doelpunt-sc-braga-ludogorets.jpg
Eerste elftal12 uur geleden

Lukoki heeft geen trek in FC Twente en hereniging met Jans

Jody Lukoki is één van de vele namen die de afgelopen weken is genoemd als een potentiële versterking voor FC...

oriol-busquets-debuut-fc-twente-utrecht-2019 oriol-busquets-debuut-fc-twente-utrecht-2019
Eerste elftal14 uur geleden

‘Busquets veegt aanbiedingen van tafel en gaat voor kans bij FC Barcelona’

Oriol Busquets werd afgelopen seizoen door FC Barcelona verhuurd aan FC Twente. De 21-jarige middenvelder is inmiddels terug bij zijn...

ron-jans-eerste-training-fc-twente-duimpje-hoog ron-jans-eerste-training-fc-twente-duimpje-hoog
Eerste elftal14 uur geleden

Smal lovend over Jans: “Daar ben ik zelf ook wel een voorstander van”

Gijs Smal sloot onlangs aan bij de selectie van FC Twente. Maandagochtend stond de eerste training van de Tukkers op...

you-ll-never-walk-alone-fc-twente-sjaal-supporters you-ll-never-walk-alone-fc-twente-sjaal-supporters
Eerste elftal14 uur geleden

FC Twente staat stil bij dakdrama Grolsch Veste (7-7-2011)

Precies negen jaar geleden kwamen bouwvakkers Dave Nijkamp en Peter Burgers om het leven bij het tragische dakdrama in de...

heerenveen-fc-twente-2016-supporters-uitvak-vak-p-pyro heerenveen-fc-twente-2016-supporters-uitvak-vak-p-pyro
Eerste elftal14 uur geleden

Gemiddeld aantal uitsupporters bij eredivisieduels stijgt, FC Twente scoort hoog

Afgelopen seizoen werden eredivisiewedstrijden door gemiddeld 436 uitsupporters bezocht. Ten opzichte van een jaar eerder groeide het aantal met circa...

wout-brama-foor-fc-twente-vitese-2019-2020 wout-brama-foor-fc-twente-vitese-2019-2020
Eerste elftal15 uur geleden

Brama duidelijk: “Als je op het veld geen reet voorstelt, zak je meteen weg”

Wout Brama tekende afgelopen maandag een nieuw contract bij FC Twente. De 33-jarige middenvelder blijft hiermee tot medio 2021 aan...

joel-drommel-fortuna-fc-twente-2019-2020 joel-drommel-fortuna-fc-twente-2019-2020
Eerste elftal15 uur geleden

Drommel: “Ben tot nu toe gewoon bij FC Twente en met heel veel trots”

Joël Drommel was ook afgelopen seizoen een vaste waarde in het elftal van FC Twente. De 23-jarige doelman wist meermaals...

Advertentie