Inspiratieloos FC Twente zonder moeite langs Excelsior

In het midweekse programma van de Eredivisie speelde FC Twente vanavond tegen Excelsior. Voor de Tukkers een wedstrijd die nergens meer om ging en dat was te zien op het veld. Het spel dat op de mat werd gelegd was vrij inspiratieloos. Daarbij was Excelsior niet bij machte om de Enschedeërs de benodigde weerstand te bieden. Een eindsprint zorgde voor een overtuigende overwinning: 2-0.

In de 34e minuut leken de Tukkers makkelijk op voorsprong te kunnen komen. Scheidsrechter Ed Janssen gaf de thuisploeg een penalty. Cabral faalde vanaf 11 meter. Tot die tijd werd er geen fatsoenlijk schot op doel geproduceerd en tot aan de rust ook niet.

[google]Halverwege de tweede helft zette FC Twente wat meer druk. In de 82e minuut moest Excelsior verder met tien man. Veroorzaker van de penalty Mattheij haalde Cabral opnieuw neer en kreeg zijn tweede geel van de wedstrijd. In de 85e minuut viel er dan toen een doelpunt. Vanuit een moeilijke hoek, met een assist van Ede, opende Cabral de score.

In de 90ste minuut kopte El Azzouzi raak uit een voorzet van Thesker. Uiteindelijk werd Robbert Schilder uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Met de twee late goals konden werd het toch nog feest in de Grolsch Veste.

FC Twente: Marsman,Ter Avest, Andersen, Uvini, Thesker, Mokotjo, El Azzouzi, Schilder, Cabral, Zawada (Börven/61), Hölscher (Ede/74).