Invaller Quincy Promes getuige van slachtpartij Ivoorkust

Quincy Promes heeft ook zijn tweede wedstrijd van de week met het Nederlands elftal afgesloten met winst. Waar vorige week Marokko nog met 1-2 werd verslagen, was het nu Ivoorkust dat het onderspit moest delven. De ploeg van interim-bondscoach Fred Grim won zeer overtuigend en overklaste de ploeg uit het westen van Afrika compleet.

[google] Al na dertien minuten spelen maakte Joël Veltman de eerste voor Oranje door een hoekschop binnen te koppen, waarna het Nederlands elftal via Arjen Robben op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Dat gebeurde toen de Nederlanders na een half uur spelen een penalty kregen toegekend na een overtreding op Vincent Janssen.

Het duurde niet lang of Ajacied Veltman scoorde ook de 3-0, waarna zo'n twintig minuten voor tijd de 4-0 viel via Davy Klaassen. Slechts enkele ogenblikken daarna gooide Vincent Janssen de wedstrijd definitief in het slot door voor de 5-0 te tekenen. Quincy Promes kwam tien minuten voor tijd in het veld voor Arjen Robben.