Invallers slepen overwinning uit het vuur voor sterk FC Twente

Voetbalavondje Velsen-Zuid stond op het programma voor FC Twente. De Tukkers gingen op bezoek bij cultclub Telstar. Na de overwinning van vorige week tegen Dordrecht hoopten de manschappen van Marino Pusic in de winning mood te blijven door ook vandaag de drie punten mee naar Enschede te nemen.

Meteen leek het al een zware avond voor FC Twente te gaan worden. Het was de thuisploeg die al na vier minuten op voorsprong kwam via Shaquill Sno. Gelukkig volgde het Twentse antwoord vijf minuten later. Tom Boere kopte raak uit een voorzet van Aitor. Een fraaie aanval die een doelpunt verdiende.

Tegen het einde van het eerste bedrijf was het opnieuw Aitor die Boere bediende. Met buitenkant-links zette hij de spits vrij voor de keeper, maar hij schoot op de lat. Verontwaardigd richtte hij zich tot scheidsrechter Gözübüyük met de bewering dat hij werd vastgehouden, maar de leidsman wuifde dit weg.

De bezoekers kwamen veelbelovend uit de kleedkamer. Met snelle combinaties werden er leuke aanvallen opgezet. Het was niet meer eindeloos de bal achterin rondspelen. Op het middenveld waren veel bewegende mensen. Met name Javier Espinosa viel op. Hij kwam veelvuldig aan de bal en deed er dan iets leuks mee.

Het waren uiteindelijk de invallers die de overwinning uit het vuur sleepten voor FC Twente. Eerst was het Jari Oosterwijk die de 1-2 binnenschoot. In de extra tijd was het Rafik Zekhnini die de wedstrijd in het slot gooide.

De Enschedese ploeg liet vanavond progressie zien. Hier en daar waren er nog wel foutjes, maar bij tijd en wijlen werd er goed gecombineerd en leuk gevoetbald. Laat dit de opmars zijn voor iets nog mooiers.

Geel: Lescano