Twente Insite

FC Twente Nieuws

Jansen erkent: “Dat was niet amateuristisch, maar heel erg amateuristisch”

Jansen erkent: “Dat was niet amateuristisch, maar heel erg amateuristisch”

Net als afgelopen seizoen organiseerde FC Twente weer de zogenaamde talentendagen om spelers te bekijken die eventueel in aanmerking zouden kunnen komen voor een plekje bij Jong FC Twente. De selectie zal deze zomer flink leeglopen en hoofd jeugdopleidingen Michel Jansen wil de selectie vervolgens kwalitatief versterken. De werkwijze is anders dan vorig seizoen. “Dat was niet amateuristisch, maar heel erg amateuristisch”, erkent Jansen in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia.

“Elke makelaar die nog een speler in de aanbieding had, kon toen zijn spelers bij ons droppen. De jongens die we nu hebben getest, hebben we allemaal zelf bekeken, of zijn betrouwbare tips uit ons eigen netwerk.” Spelers aankopen is net als bij de eerste selectie niet aan de orde. Jong FC Twente moet het doen met transfervrije spelers. “Wij zijn nog steeds niet in staat om een vergoeding te betalen voor spelers. En wij kunnen ook geen spelers bij clubs weghalen. Dan zul je het dus op een andere inventieve manier moeten doen.”

De talentendagen zijn openbaar en ook andere clubs zijn welkom om scouts te sturen naar de door FC Twente georganiseerde wedstrijden. Dit gebeurde dan ook want er waren scouts van onder meer Heracles en PEC Zwolle aanwezig. Geen probleem voor Jansen. “Wij doen niets achter gesloten deuren. Dat zij er ook waren, prima. Iedereen was welkom.”

Jansen laat weten dat er zeker één speler is die hij graag naar FC Twente wil halen. Het betreft de topscorer van Quick ’20 uit Oldenzaal. Meer hierover, klik hier.

Enquête Twente Insite

Om u ook in de toekomst op de juiste manier te kunnen bedienen vragen wij enkele minuten van uw tijd om deel te nemen aan onze enquête. De enquête is anoniem en de gegevens zullen enkel worden gebruikt om de prestaties van Twente Insite te verbeteren. Alvast onze dank voor het invullen van de enquête.

Klik hier om naar de enquête te gaan.

Laat wat van je horen

*