Twente Insite

FC Twente Nieuws

Jansen legt uit: “Wij hebben bij de aantallen vooral naar FC Groningen gekeken”

Jansen legt uit: “Wij hebben bij de aantallen vooral naar FC Groningen gekeken”

Trainer René Hake Hake beschikt nu bij FC Twente over maar liefst 28 spelers in de eerste selectie, mits iedereen fit is. De oefenmeester heeft al eens aangegeven het liefst met een groep van 22 spelers te werken. Spelers doorschuiven naar de beloften is ook lastig, want die selectie bestaat al uit 22 spelers. En het elftal onder 19 uit 23 spelers.

Bij elkaar heeft FC Twente dus 73 spelers voor de hoogste drie elftallen. PEC Zwolle heeft bijvoorbeeld nog geen zestig spelers. “Wij hebben bij de aantallen vooral naar FC Groningen gekeken”, zegt hoofd opleidingen Michel Jansen tegen Leon ten Voorde in De Twentsche Courant Tubantia. “Zij spelen ook met de beloften in de zaterdag derde divisie, waardoor je in het weekend niet de beschikking hebt over spelers uit de eerste selectie, omdat ze vaak op dezelfde dag spelen.”

FC Twente heeft ervoor gekozen om van Jong FC Twente een zelfstandig opererend elftal te maken. “Dat betekent dat je werkt met een dubbele bezetting van alle posities. En bij de jeugd weet ik niet anders dan, dat je daar hetzelfde traject volgt met een mix van eerste en tweedejaars”, aldus Jansen.

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente topcoach competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op