Twente Insite

FC Twente Nieuws

Janssen doet boekje open: “Ik heb geaccepteerd dat ik zo denk”

Janssen doet boekje open: “Ik heb geaccepteerd dat ik zo denk”

Willem Janssen is al ruim veertien jaar actief in het betaalde voetbal. De voormalig FC Twente-middenvelder kende – tot nog niet zolang geleden – een periode waarin hij erg onzeker was over zijn spel. Soms was het zo erg dat hij moest kotsen vlak voor de wedstrijd.

Janssen staat momenteel onder contract bij FC Utrecht en voelt naar eigen zeggen elke wedstrijd nog spanning. “Ik heb ook wel eens duels dat ik het minder heb”, vertelt hij tegenover de TC Tubantia. “Dan maak ik me juist zorgen. Dan ben ik niet scherp genoeg. Inmiddels heb ik het geaccepteerd en dat is de stap die ik heb gemaakt. Ik heb geaccepteerd dat ik zo denk, dat ik altijd maar weer de tegenstander groot maak, die te veel kwaliteiten toedicht. Dat ik denk: Oh, als het maar goed gaat.”

“Dat scenariodenken zit er nog steeds in”, vervolgt Janssen. “Alleen nu brengt het me meer kracht dan dat het me afleidt of blokkeert. Maar het heeft me veel stress gebracht. Het is een gevecht met jezelf. Soms ben ik opeens iets opgefokter, ofzo. Je doet meer je best, dat kan ook verkeerd doorslaan. Vorig jaar liep ik tegen gele kaarten aan omdat ik een duel té graag wilde winnen. Af en toe heb ik mensen nodig die me daarop wijzen. Als er veel geschreven wordt, denk ik wel eens: verdomme. Alleen nu filter ik dat sneller en neem ik niet alles mee het veld op”, aldus Janssen.

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op