FC Twente Nieuws

Janssen vergelijkt Sadílek met belangrijkste speler kampioenselftal 2010

Janssen vergelijkt Sadílek met belangrijkste speler kampioenselftal 2010

Michal Sadílek moest de eerste seizoenshelft vaak starten als linksback, dit terwijl dit absoluut niet de favoriete positie is van de Tsjechisch international. Inmiddels heeft Jans hem daar niet meer nodig en is hij weer een vaste waarde op het middenveld. Een goede beslissing want het bijtertje is wekelijks één van de uitblinkers bij de Tukkers.

Ook Theo Janssen is fan van de speler die dit seizoen wordt gehuurd van PSV. "Ik vind het een hele goede speler. Of het de beste is, is een ander verhaal. Ik vergelijk hem een beetje met Wout Brama in 2010 toen we kampioen werden. Voor de buitenwereld was dat niet de belangrijkste speler, maar in het elftal was het absoluut de belangrijkste speler. Als hij niet speelde viel een beetje de controle weg. En dat vind ik nu met Sadílek."

"Het is een jongen die sowieso zorg voor de restverdediging en de balans", zo vervolgt Janssen enthousiast bij Studio Voetbal. "Hij wil in het drukzetten altijd vooruit. Hij gooit er ook blocktackles in en doet altijd alles op honderd procent."

"Dit zijn spelers die cruciaal zijn voor je elftal. Het is ook voor de aanvallers heerlijk als je zo'n speler achter je hebt. Waarvan je weet dat als iemand je een keer voorbij komt, dan is Sadílek nog in de buurt om een tweede bal te pakken."

De grote vraag is nu of Sadílek ook komend seizoen het shirt van FC Twente zal dragen. FC Twente heeft een optie en kan de Tsjech voor zo'n 1,5 miljoen euro definitief overnemen. Of FC Twente deze ook gaat lichten? "Dat hoop ik", zegt Jans met een grote lach op zijn gezicht. "We kunnen die lichten en dat is een financiële zaak. Maar het gaat er ook om dat Michal zelf bij FC Twente wil blijven voetballen." De speler heeft nog tot eind maart om de club aan te geven wat zijn keuze gaat worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties