Japan blijkt net te sterk en verslaat speelsters Oranje

[google] De speelsters van het Nederlands elftal hebben de oefenwedstrijd in aanloop naar het EK voetbal deze zomer met Japan niet weten te winnen. In het stadion van NAC Breda waren de Aziaten met 0-1 te sterk voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman. Drie speelsters van FC Twente kwamen in actie namens Oranje.

Sherida Spitse speelde de gehele wedstrijd en Jill Roord en Renate Janssen moesten het doen met invalbeurten in de tweede helft. Na ongeveer zestig minuten brak Japan de wedstrijd openen door de keeper van Oranje te passeren. De Oranje Leeuwinnen hadden nog wel een goede kans op de gelijkmaker, maar Lieke Martens schoot net naast.