Japan eindstation voor FC Twente-speelsters in Oranje

De OranjeLeeuwinnen zijn vanochtend uitgeschakeld op het Wereldkampioenschap in Canada. Vanochtend trad Oranje om 04:00 uur Nederlandse tijd, in de achtste finale aan tegen regerend Wereldkampioen Japan. Japan was met 2-1 te sterk voor de ploeg van trainer Roger Reijners.

De OranjeLeeuwinnen begonnen met FC Twente-speelster Anouk Dekker, toekomstig FC Twente-speelster Stefanie van der Gragt, en voormalig FC Twente-speelster Sherida Spitse in de basis. Zij konden allen niet voorkomen dat de Japanners via Saori Ariyoshi na tien minuten op voorsprong zette. Dit terwijl Manon Melis na acht minuten een dot van een kans miste.

Na de voorsprong van Japan waren Vivianne Miedema en Lieke Martens dicht bij een gelijkmaker, alleen konden ze een voorzet van Melis niet binnen tikken.

[google]Na deze schermutselingen voor het Japanse doel kreeg de regerend Wereldkampioen het initiatief weer in handen en bleef het de bovenliggende. Alleen hadden de Japanse vrouwen de grootste moeite om de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk tekende Mizuho Sakaguchi een kwartier voor tijd voor de 2-0.

In de blessuretijd van de tweede helft kwamen de OranjeLeeuwinnen via invalster Kirsten van de Ven nog terug tot 2-1, maar dit was niet genoeg voor voor een ticket voor de kwartfinale.

FC Twente-speelsters Sari van Veenendaal, Jill Roord en Shanice van de Sanden bleven de gehele wedstrijd op de bank. Anouk Dekker speelde de gehele wedstrijd evenals toekomstig FC Twente-speelster Stefanie van der Gragt.

Scoreverloop: 10. Ariyoshi, 78. Sakaguchi 2-0, 90. Van de Ven 2-1.

Scheidsrechter: Venegas.

Gele kaart: Ariyoshi (Japan).

Opstelling Japan: Kaihori; Washimizu, Kumagai, Sameshima, Akaguchi; Miyama, Kawasumi (80. Sawa), Ohno (66. Iwabuchi); Utsugu, Ogimi, Ariyoshi.

Opstelling Nederland: Geurts; Van Lunteren, Van der Gragt, Van den Berg, Van Dongen (86. Middag); Dekker, Van de Donk (52. Van der Ven), Spitse; Melis, Miedema, Martens.