Twente Insite

FC Twente Nieuws

Jensen denkt met weemoed terug: “Natuurlijk mis ik hem”

Jensen denkt met weemoed terug: “Natuurlijk mis ik hem”

Fredrik Jensen was vorig seizoen een van de revelaties die er aan bijdroeg dat FC Twente vorig seizoen een keurig seizoen doormaakte en als zevende eindigde. Dit seizoen is de Finse middenvelder geen schim van zichzelf. Hierdoor vragen veel mensen zich af wat er aan de hand is met Jensen. Dat begrijpt de 20-jarige middenvelder wel.

“Mijn rendement is veel te laag”, geeft hij toe in gesprek met Leon ten Voorde van De Twentsche Courant Tubantia. “Een aanvallende middenvelder moet leveren, doelpunten en assists. En dat doe ik niet.”

Zoals gezegd beleefde Jensen vorig seizoen zijn doorbraak. In de schaduw van Enes Ünal bloeide de Fin op en zowel binnen als buiten de lijnen konden ze goed met elkaar overweg. “Ik heb nog altijd contact met hem, Enes en ik zijn vrienden geworden. Ook in het veld hadden we een klik, we vormden een perfecte tandem”, zegt Jensen.

Hij denkt dan ook met weemoed terug. “Natuurlijk mis ik hem, en als ploeg missen wij zijn kwaliteit. Hij kon vanuit het niets een goal maken. Maar goed, Enes is er niet meer en heeft een prachtige stap in zijn loopbaan gemaakt.”

Op het veld lijkt het wel eens alsof Jensen geen zelfvertrouwen meer heeft en met de ziel onder zijn arm loopt, dit ontkracht hij. “Als je geen vertrouwen meer hebt, kun je beter meteen stoppen. Vertrouwen in jezelf en het elftal moet je hebben, altijd en overal. Of ik een piekeraar ben? In de wedstrijd niet. Dan kun je niet stil blijven staan bij een slechte bal of een gemiste kans, omdat je jezelf dan nog meer naar beneden trekt.”

Toch was er wel één moment dat bij hem is blijven hangen. “Na die kans bij VVV was het vanuit Venlo wel een lange terugreis. Dan zit ik in de bus met mijn koptelefoon op en vraag ik me wel constant af waarom ik die bal niet net dat kleine beetje meer snelheid had kunnen meegeven”, besluit Jensen.

Foto: Pro Shots

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Andreas Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Andreas
Gast
Andreas

Wat hij er zelf over zegt, zegt mij genoeg. Hij ging beter spelen met ünal voor zich. Met Boere, die ook twee klassen minder is dan ünal, loopt het niet meer op die manier. Is gewoon een totaal ander duo nu. Wat er dan ook bij komt is dat alles en iedereen nog steeds dezelfde Jensen van vorig seizoen wil blijven zien