Twente Insite

FC Twente Nieuws

Jeugdtrainer FC Twente over vertrek Losser: “Ik heb het er heel moeilijk mee.”

Jeugdtrainer FC Twente over vertrek Losser: “Ik heb het er heel moeilijk mee.”

Vorig week vrijdag werd bekend dat jeugdtrainer van FC Twente onder 19 Niek Loohuis na dit seizoen stopt als trainer van derdeklasser KVV Losser. Het was voor de oud-speler van onder meer BV Veendam en sc Heerenveen niet meer te combineren om naast trainer bij FC Twente ook trainer te zijn bij de amateurs. “Ik heb het er heel moeilijk mee.”

Loohuis kende tot dusver twee succesvolle jaren in Losser, maar de dagen werden volgens hem te lang. “Het komt vooral door de dinsdag en de donderdag”, vertelt Loohuis tegenover Stan Waning in De Tubantia. “Dan begin ik ’s ochtends om kwart voor acht bij FC Twente. Om vijf uur ben ik klaar en anderhalf uur later moet ik alweer in de kantine bij Losser zijn, voordat ik om half 11 ’s avonds thuis ben. Dat wordt te veel. Op een gegeven moment kost het training geven dan meer energie dan dat het oplevert.”

Loohuis vind het vertrek lastig, maar zegt geen spijt te hebben van zijn keuze. “Er zit nog voldoende rek in de groep en als ik zie wat er in de jeugd speelt, dan zit het wel goed bij Losser. Dat maakt het vertrek ook extra moeilijk, zeker omdat ik zelf ook uit Losser kom en de club altijd heb gevolgd. Toen ik bij FC Twente tekende had ik Losser mijn ja-woord al gegeven. Nu zijn we vier maanden bezig en merk je dat het te veel wordt. Ik heb nog overwogen om mijn assistent Tom van der Ree trainingen te laten leiden. Dat kan hij prima, maar ik ben er het type niet na om trainingen los te laten. Ik wil er bovenop zitten.”

Na dit seizoen stopt Niek Loohuis er helemaal mee bij de amateurs. “Heel jammer. Juist de combinatie tussen jonge jongens bij FC Twente, die elke dag beter willen worden, en de spelers van Losser, die het voetbal meer als hobby zien, maar vol voor het resultaat op zondag gaan, was mooi. Ik heb daar veel van geleerd.”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op