Jill Roord legt PEC Zwolle op de pijnbank in Overijsselse derby

Na het keurige gelijkspel van de FC Twente Vrouwen in de UEFA Women's Champions League tegen FC Bayern München (1-1), moest de ploeg van Arjan Veurink vandaag weer aan de bak in de Eredivsie voor Vrouwen. En wel tegen de PEC Zwolle Vrouwen. In deze wedstrijd was Jill Roord de belangrijkste aan Twentse zijde.

Voor rust waren de FC Twente Vrouwen heer en meester en binnen het kwartier kwam de ploeg van Arjan Veurink op voorsprong. Na 14 minuten is het Jill Roord die een voorzet van Ellen Jansen keurig binnen achter Olthuis.

[google]De PEC Zwolle Vrouwen probeerden wel gevaarlijk te worden, maar waren weinig succesvol. Na 30 minuten verdubbelden de FC Twente Vrouwen hun voorsprong. Op aangeven van Renate Jansen kopte Jill Roord de 2-0 tegen de touwen. Daar bleef het niet bij. In de 42ste minuut scoorde Jill Roord opnieuw op aangeven van Renate Jansen: 3-0! De Oldenzaalse heeft een onvervalste hattrick te pakken!

Na rust neemt de ploeg van Arjan Veurink wat gas terug en in de 69ste minuut komen de PEC Zwolle Vrouwen op 3-1 via Anouk van Vilsteren. Veel dichterbij komen de Zwollenaren niet. Integendeel, drie minuten na de 3-1 is het opnieuw Jill Roord wie scoort. Op aangeven van Ellen Jansen werkt ze de bal beheerst achter Olthuis: 4-1! Tevens de eindstand.

Scoreverloop:

14' 1-0 Jill Roord
30' 2-0 Jill Roord
42' 3-0 Jill Roord
69' 3-1 Anouk van Vilsteren
72' 4-1 Jill Roord

Opstelling FC Twente Vrouwen: Ubachs, Roetgering (Van der Gragt/63), Kerkdijk, Erman, Renfurm, Heuver (Munsterman/63), Roord, van den Goorbergh, van de Ven, E. Jansen en R. Jansen (Van den Sanden/46).

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Olthuis, Tiemens, Bakker, Giesen, Klein Braskamp, Van Vilsteren (Van Daelen/73) Bruinenberg, Frijlink, Te Winkel, De Graaf, Doejaaren.